Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Λεφτά υπάρχουν για Νέου τύπου δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών

Κατάχρηση δακρυγόνων, άκρως δυσανάλογη για το μικρό μέγεθος των επεισοδίων που προκλήθηκαν από τους γνωστούς “μπαχαλάκηδες”, έκαναν τα ΜΑΤ, με ουσιαστικό στόχο να διαλύσουν την πορεία και να την κατακερματίσουν σε πολλά κομμάτια.



Να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν σήμερα νέου τύπου δακρυγόνα. Από ένα δακρυγόνο προκαλούνταν πολλαπλές εκρήξεις δακρυγόνων. Ουσιαστικά δηλαδή, δεν έπεφτε ένα δακρυγόνο, αλλά πολλά μαζί μέσα από την κάθε χειροβομβίδα που έριχναν οι ΜΑΤατζήδες.
Είναι εμφανές ότι, ενώ το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ ισχυρίζεται ότι κάνει δραματικές περικοπές στα έξοδά του, με αποτέλεσμα τις ολέθριες συνέπειες στον τομέα της αστυνόμευσης, όπως φάνηκε και από την στυγερή δολοφονία προχτές στην Βικτώρια, προβαίνει σε προμήθειες νέων “όπλων” καταστολής των διαδηλώσεων.
Σύμφωνα με αστυνομικούς που έχουν υπηρετήσει στα ΜΑΤΥ και έχουν εκπαιδευτεί σε τέτοιου είδους δακρυγόνα (χειροβομβίδες και βλήματα τύπου 555) ήταν απαράδεκτο το ότι έγινε χρήση τους μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Αυτά τα δακρυγόνα, σημειώνουν οι ίδιοι, προορίζονται για ανοικτούς χώρους (π.χ. χωράφια, ανοικτές εθνικές οδοί, κ.ο.κ.). Κανείς ωστόσο από αστυνομία και κυβέρνηση δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα
www.antinews.g

Η δημοκρατία σε εικόνες







Αυτό που απομένει είναι να βγεί ο πράσινος Παπουτσής υπουργός των ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  να υποστηρίξει οτι η αστυνομία προστατεύει τους πολίτες και να δώσει μετάλλιο στά κωλόπαιδα που "απλώς έκαναν την δουλειά τους" αντί να είναι στο ψυχιατρείο.





ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ - Διαδήλωση πορεία σήμερα, 12 Μάη, 6.μ.μ στο Προπύλαια


Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και του Μνημονίου, για να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει στην αστυνομική βαρβαρότητα και προωθεί τη φασιστική βία.

ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στην πανεργατική διαδήλωση της 11ης Μαΐου ορδές αστυνομικών επιτέθηκαν απρόκλητα τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές και οδηγώντας στα πρόθυρα του θανάτου τον Γ.Κ.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ 

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ 

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία αντιστεκόμαστε στην κυβερνητική επίθεση με τους μαζικούς συντονισμένους αγώνες μας .

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

Διαδήλωση Πέμπτη 12 Μαΐου 6 μ.μ, Προπύλαια  

 Καλούν:

ΑΚΟΑ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΡΑΝ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

ΚΚΕ-ΜΛ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΝΑΡ - Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Νεολαία Συνασπισμού

Ξεκίνημα

ΟΚΔΕ

ΟΚΔΕ - Σπάρτακος

ΣΕΚ

Συνασπισμός

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση εγκληματιών, μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη σημερινή μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και καταγγέλλει την απρόκλητη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην μεγαλειώδη απεργιακή πορεία στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες διαδηλωτές να βρεθούν στα νοσοκομεία, αρκετοί σοβαρά τραυματισμένοι και τουλάχιστον ένας από αυτούς να δίνει μάχη για την ζωή του με βαρύτατο τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου χειρουργείται μέχρι αυτή την στιγμή.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση εγκληματιών, μεταφορικά και κυριολεκτικά!
Για να περάσουν τον οδοστρωτήρα του "μεσοπρόθεσμου προγράμματος", για να δώσουν μήνυμα πυγμής στα αφεντικά τους την Τρόικα, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες δεν διστάζουν να στείλουν τις δολοφονικές τους ορδές απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση του λαού και της νεολαίας.

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταθερά βαδίζει στα βήματα της ΝΔ και δεν διστάζει να καταφεύγει στο αίμα και τη βία των ΜΑΤ κατά των δίκαιων αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στηρίζεται στην συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για να επιβάλει τη πολιτική της. Στοχοποιεί την Αριστερά, την νεολαία και τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσει τον οργισμένο κόσμο από την αποτυχία των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Θα πάρει την απάντηση που της αξίζει!

Γελιούνται πικρά αν πιστεύουν ότι η δολοφονική βία θα σταματήσει την συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης του λαού που θα ανατρέψει την κυβέρνηση της βίας και του αίματος, και θα ανατρέψει όλη αυτή την βάρβαρη πολιτική και το σάπιο πολιτικό σύστημα που την στηρίζει