Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΙ

ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

(από το καναλι Future Shorts στο ΥουΤube)

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΛΥΜΕΝΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΝΕΟΓΝΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ


ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ 4 ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΕΣ (ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 10 ΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ) ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ : ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Αττικό Νοσοκομείο :Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα!




Με 100 κλίνες λιγότερες λειτουργεί το Αττικό νοσοκομείο και φέτος παρ’ ότι πέρασε ένας χρόνος από τις περυσινές κινητοποιήσεις που κατέληξαν σε μια υπόσχεση του υπουργού για 100 θέσεις μέχρι το Φεβρουάριο. ΦΥΣΙΚΑ τίποτα δεν έγινε και ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε στη ίδια θέση από άποψη νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
Η διοίκηση του νοσοκομείου έχοντας κατανοήσει , προφανώς , τι απόλυτα τεκμηριωμένες απόψεις της πενταμελούς επιτροπής και που είχαν γίνει αποδεκτές , ομόφωνα από το επιστημονικό συμβούλιο προχωρεί σε κάποιες αλλαγές στο χώρο των επειγόντων που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά είναι αδύνατον να αποδώσουν σωστά αν δεν συνοδεύονται και από το ανάλογο έμψυχο υλικό , ιδίως τώρα που πιθανόν να δεχτούμε σε λίγο καιρό ένα μεγάλο κύμα ασθενών λόγω της νέας γρίπης.
Όσον αφορά τις εφημερίες και τις υπερωρίες βρισκόμαστε πίσω στις πληρωμές και όπως ακριβώς και πέρυσι.
Με μια πρώτη ματιά μπορούσαμε άνετα να βάλουμε τις σελίδες της προηγούμενης χρονιάς σ’ αυτή τη σελίδα και να αλλάξουμε λίγα πράγματα και να είμαστε μέσα στα πράγματα, αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι πολλά έχουν αλλάξει και αυτό φάνηκε στις εκλογές των εκπροσώπων για το ΔΣ. Στο χέρι μας έχουμε την εμπειρία , είναι με το τέλος των διακοπών να επιδιώξουμε λύσεις για το νοσοκομείο. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αλλά όχι και ακατόρθωτα.
Στο μεταξύ ο υπουργός υγείας βρήκε θέμα να είναι καθημερινά στα κανάλια για τη νέα γρίπη και να μας κάνει να ξεχάσουμε όλα τα άλλα. Αλλά σύντομα θα επανέλθουμε σ’αυτό το θέμα.
Η καλοκαιρινή Ναυαρχίδα δεν ήταν ποτέ βαρετή !

Νέα τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά

24/07/2009
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Τη συγκρότηση μιας διαρκούς ειδικής επιστημονικής επιτροπής η οποία θα επιλαμβάνεται στο μέλλον και θα γνωμοδοτεί για το εάν συντρέχουν λόγοι υπαγωγής συγκεκριμένων ειδικοτήτων και εργασιακών χώρων στον κατάλογο των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο σχέδιο Νόμου για την «αναμόρφωση του νομικού πλαισίου των ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής».

Με την κατάθεση της νέας τροπολογίας επιχειρείται η εκτόνωση της έντασης που δημιούργησε η απόφαση του υπουργείου Απασχόλησης με προγενέστερη τροπολογία, η οποία δεν αποσύρεται, να εξαρτήσει την οριστικοποίηση της νέας λίστας των ΒΑΕ από την έκδοση κοινής υπουργικής Απόφασης. Κίνηση η οποία προκάλεσε την αντίδραση της ΓΣΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των συνδικαλιστών του κυβερνώντος κόμματος, της ΔΑΚΕ, η οποία σε πλήρη σύμπνοια με τις άλλες παρατάξεις στη ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι απαιτείται η κρίση της Ολομέλειας της Βουλής, κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό με την τακτική των θερινών τμημάτων.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες, η Επιτροπή, που θα δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του θέματος μελλοντικά, θα γνωμοδοτεί με βάση τα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα, «θα είναι 11μελής και θα προεδρεύεται από εγνωσμένου κύρους επιστήμονα με γνώσεις του εργασιακού και ιατρικού χώρου. Σε αυτήν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Απασχόλησης, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων, ινστιτούτων συναφών προς την εργασία, το περιβάλλον και την ιατρική».

Η μόνιμη επιτροπή αποτελεί μια δέσμευση της κυβέρνησης για το μέλλον, δηλαδή για τα επαγγέλματα ή τα αιτήματα που θα υποβληθούν προς έγκριση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη. Επομένως, θα προηγηθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις του Οικονομίας και Απασχόλησης, οι οποίες θα βασίζονται στα πορίσματα των δύο επιτροπών που συστάθηκαν. Η πρώτη επιτροπή υπό τον καθηγητή κ. Μπεχράκη έχει καταλήξει σε αποχαρακτηρισμό της επικινδυνότητας πολλών επαγγελμάτων, ενώ η δεύτερη, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της εντός καλοκαιριού θα γνωμοδοτήσει για τα νέα επαγγέλματα που θα ενταχθούν.