Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ» ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ «ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ»!


ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!
ΑΜΕΣΗ «ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΟΛΙ ΡΕΝ!
Ο Α. Σαμαράς, προκαλώντας ειρωνικά μειδιάματα, έθεσε θέμα εθνικής αξιοπρέπειας απέναντι στο αίτημα των Βρυξελλών για γραπτή δέσμευση από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας για υλοποίηση της συμφωνίας της26/27ης Οκτωβρίου.
«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει "αναπόφευκτη" η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία»,  ήταν η «εθνικά περήφανη» δήλωση του Αντώνη Σαμαρά!
Αφού ο Α. Σαμαράς έκανε στροφή 180 μοιρών και αποδέχτηκε μια εθνικά απαράδεκτη συμφωνία, επιχειρεί, τώρα, να εμφανιστεί ως «εθνικά υπερήφανος» . Συγχαρητήρια! Προφανώς ο Α. Σαμαράς με τον ''εθνικά αξιοπρεπή'' ''τσαμπουκά''του επιχειρεί να εκτονώσει, μάλλον μάταια, τις σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις απέναντι στιςπολιτικές ''κωλοτούμπες'' του! Διότι το μείζον είναι η στήριξη μιας εθνικά απαράδεκτης συμφωνίας και το γραπτό κείμενο θα την ''εγγυάται''! 
Στις Βρυξέλλες, όμως, δεν φαίνεται να «μασάνε» κι έτσι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν έσπευσε ευθύς αμέσως να ξεκαθαρίσει στον κ Α. Σαμαρά ότι «χωρίς έγγραφες δεσμεύσεις δεν υπάρχει 6η δόση».
Η αξίωση των Βρυξελλών περί γραπτής δέσμευσης για την τήρηση των όρων της συμφωνίας της 26/27ης Οκτωβρίου δημιούργησε επιπλέον αγκάθι στις δύσκολες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για τον πρωθυπουργό, την σύνθεση και το έργο της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, με τις πληροφορίες να λένε ότι αποτελεί έναν από τους λόγους που οι τελικές ανακοινώσεις φαίνεται να αναβάλλονται για αύριο, Τετάρτη.
Βάσει των ίδιων πηγών, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητο να βάλει την υπογραφή της και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες προκειμένου να απαλειφθεί ο όρος αυτός ή να γίνει αποδεκτός με τη διασταλτική του ερμηνεία, δηλαδή μέσα από την ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσει η ΝΔ στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.