Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

3ωρη στάση εργασίας

ΠΡΟΣ ΤΙΣ 3ΜΕΛΕΙΣ, 5ΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 4/5/11

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στη συλληφθείσα γιατρό από το ΑΤΤΙΚΟΝ νοσοκομείο, αλλά και την έντονη διαμαρτυρία του για τις άδικες επιθέσεις  που δέχεται ο ιατρικός κόσμος, αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί ειδικότερα,  στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας να συρρικνώσει όσο γίνεται περισσότερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 6 Μαΐου από τις 11π.μ. έως τις 2μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                    ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

Αρνούμαστε το έργο του συντονιστή εφημερίας

ΠΡΟΣ ΤΗΝ  ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Β΄ ΥΠΕ
κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αθήνα, 4/5/11
Κύρια Διοικήτρια,

Η σύλληψη της συναδέλφου συντονίστριας εφημερίας του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ στις 2/5/11 και η μεταγωγή της με χειροπέδες από το νοσοκομείο στο αστυνομικό  τμήμα, η κράτησή της σ’ αυτό και η εν συνεχεία προσαγωγή της στο Αυτόφωρο προκειμένου να δικαστεί, επειδή νοσήλευσε άρρωστο σε ράντζο, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
            Εμείς, από τη Δευτέρα 9 Μαΐου, αρνούμαστε το έργο του συντονιστή εφημερίας και περιοριζόμαστε στο καθαρά ιατρικό έργο της εφημερίας και ο συντονιστής εφημερεύων (επικεφαλής εφημερίας) περιορίζεται στο συντονισμό απλά και μόνο του επιστημονικού έργου του νοσοκομείου.
            Ό,τι  άλλο έχει σχέση με την εφημερία είναι έργο της Διοίκησης του νοσοκομείου.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                    ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

(Έχουμε  ενημερώσει και τον υπουργό Υγείας και Κ.Α.)

Παραιτήθηκε ο υποπαραδιοικητής

Αποχαιρέτησε παραιτούμενος ο υποδιοικητής του νοσοκομείου, χωρίς καμία εξήγηση για τους λόγους που τον οδήγησαν στη παραίτηση.
Άφησε να διαρρεύσει όμως σαν γνωστή πονηράτζα που είναι,  οτι οι αντιδράσεις των εργαζομένων ήταν εκείνες που τον έκαναν να πάρει την απόφασή του  !!!
Πολύ θα ήθελε να φάνε το παραμύθι οι  εργαζόμενοι οτι κατάφεραν και τον "εστειλαν" αλλά η αλήθεια μάλλον κρύβεται σε μικρή απόσταση απο εδώ, δηλαδή στο Κ.Υ. Περιστερίου που ανήκει στο Αττικον και ξεκίνησε να λειτουργεί άρον άρον και πρίν ακόμη γίνει η παραλαβή του,  εξ αιτίας σοβαρών ελλείψεων και κακοτεχνιών,  για προφανείς λόγους.
Αν προσθέσουμε  τις μηνύσεις και το οτι υποδιοικητής θα πρέπει να είναι πανεπιστημιακός είναι φανερό οτι το έσκασε τρέχοντας μήπως και γλυτώσει.
ΥΓ 1.     Πράσινα αγόρια της Αριστοτέλους μην αφήσετε να χαθεί τέτοιο υπάκουο παλληκάρι. Βολέψτε το κάπου και στείλτε μαζί του και τον άλλο υπό, τον παπάρα.  Θα σας το ξεπληρώσουμε με νοσηλεία πανεπιστημιακού επιπέδου σε όποιο ράντζο μας απέμεινε μετά την σημερινή εφημερία. 
ΥΓ 2.     Καλή τύχη ! (σαν αυτή που ευχόσουν στη συντονίστρια της εφημερίας πριν 3 ημέρες όταν την συνέλαβαν.)  Εχει ο καιρός γυρίσματα.





Ομόφωνα αθώος ο Σίμος Σεϊσίδης


Αθώος, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίθηκε ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος δικαζόταν για συμμετοχή σε επτά ληστείες τραπεζών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Σ. Σεϊσίδης είχε συμμετοχή στα 13 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείτο, με αποτέλεσμα την απαλλαγή του.
Αθωωτική ήταν και η εισαγγελική εισήγηση, κατά την οποία αναφέρθηκε ότι ουδείς από τους μάρτυρες μπόρεσε να τον αναγνωρίσει ως έναν από τους ληστές.
Στην απολογία του, ο Σ. Σεϊσίδης είχε υποστηρίξει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είχε στηθεί και κατασκευασθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους, χωρίς να κάνει αναφορά στα κακουργήματα που του αποδίδονταν.
Πρόκειται για την ίδια υπόθεση, για την οποία είχε κατηγορηθεί ο Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος είχε τραυματισθεί και συλληφθεί στις 16/9/2006, ύστερα από ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Σόλωνος. Αυτή ήταν και η μοναδική ληστεία για την οποία καταδικάστηκε τελικώς από το δικαστήριο.
Το 2010 ο Σ. Σεϊσίδης, όντας φυγόδικος, χτυπήθηκε από όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του.
Λόγω της φυγοδικίας του, έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην σε επτάμισι χρόνια φυλάκισης για πλημμελήματα που αφορούσαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Παραμένει στη φυλακή έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της ποινής που του έχει επιβληθεί.