Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Υπαρξιακό δίλημμα του Α. Σαμαρά





Κάνω αντιπολίτευση, συμπολιτευόμενος;
η
κάνω συμπολίτευση, αντιπολιτευόμενος;



Ο Καραγκιόζης πρωθυπουργός, το Κολλητήρι υπουργός


Από αύριο θα έχουμε τις δημοσκοπήσεις που θα υποστηρίζουν πως το 100% των Ελλήνων ονειρευόταν τον Παπαδήμο πρωθυπουργό και τον Βορίδη υπουργό αλλά δεν ήξερε πώς να το εκφράσει τόσο καιρό. Γι’ αυτό διαδηλώναμε τόσους μήνες: θέλαμε να μπει στην κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ορκίστηκε χτες η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού του λαού, Λουκά Παπαδήμου. Το νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελείται μόνο από 48 υπουργούς και υφυπουργούς, αφού δεν έγινε δυνατό να υπουργοποιηθούν και οι 254 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΆΟΣ, ώστε να μην αρχίσουν από την Δευτέρα το αντάρτικο και τις αποστασίες.
Ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είναι ένας εξευτελισμένος άνθρωπος –μιας και αποδέχτηκε μια θέση που κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θα δεχόταν-, αλλά δεν τον πειράζει που είναι ανδρείκελο και δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση, αφού είναι αποφασισμένος σε λίγους μήνες να κάνει πλαστική εγχείρηση στο πρόσωπο, να αλλάξει όνομα και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του στη Γη του Πυρός.
Αίσθηση έχει δημιουργήσει η είσοδος στη Βουλή 4 βουλευτών του ΛΆΟΣ και οι γνωστοί αναλυτές των πάντων –κρύβοντας τη χαρά τους- προσπαθούν να εξηγήσουν με τάχα μου σοβαρό τρόπο πώς βρέθηκαν τα φασισταριά μέσα στην κυβέρνηση.
Η εξήγηση είναι πολύ απλή: τους βουλευτές του ΛΆΟΣ τους έφερε στην κυβέρνηση το ακροδεξιό ΠΑΣΟΚ. Ακολουθώντας το δόγμα «αποφασίζουμε και διατάζουμε και σπάμε στο ξύλο με τα ΜΑΤ όποιον διαφωνεί μαζί μας», το ΠΑΣΟΚ πήγε και ταυτίστηκε με τον Καρατζαφέρη, τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη. Όποιος νομίζει πως ο Βορίδης είναι πιο ακροδεξιός από τον Παπανδρέου και τον Παπουτσή δεν έχει καταλάβει Χριστό.
Δεν υπάρχει ακροδεξιά στροφή στην ελληνική κοινωνία – δεν έγιναν οι Έλληνες φασίστες επειδή η χώρα χρεοκόπησε, ούτε έβαλαν οι Έλληνες τους βουλευτές του ΛΆΟΣ στην κυβέρνηση.
Αυτό μπορεί να το υποστηρίζει κάνας κακομοίρης πρώην νεοφιλελεύθερος αρθρογράφος που πήρε ο ίδιος την ακροδεξιά στροφή για να ικανοποιήσει το λιλιπούτειων διαστάσεων αφεντικών του και να μη χάσει τη δουλίτσα του. Αλλά πώς να ξέρεις τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, όταν δεν τολμάς να βγεις από το σπίτι σου;
Πολύ χρήσιμη για την ανάδειξη των βουλευτών του ΛΆΟΣ ήταν και η συνεχής προπαγάνδα των χουντικών ΜΜΕ. Τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν όλοι γιατί τα τρελά αγόρια του ΛΆΟΣ είχαν τη δυνατότητα να βρίσκονται στα τηλεοπτικά παράθυρα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και πόσο αθώους σκοπούς εξυπηρετούσε αυτή η παρουσία τους.
Βέβαια, θα πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι που το ΛΆΟΣ μπήκε στην κυβέρνηση – θα πρέπει να πετάμε από τη χαρά μας. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ξεβρακώνονται μαζί -ο Σαμαράς αποδείχτηκε ο προσκυνημένος φλώρος που φαινόταν ότι είναι- , ενώ οι νταβατζήδες της διαπλοκής παίζουν με αυτήν την κυβέρνηση το τελευταίο τους χαρτί πριν τα τανκς ή τη διαφυγή τους στο εξωτερικό.
Από αύριο θα έχουμε τις δημοσκοπήσεις που θα υποστηρίζουν πως το 100% των Ελλήνων ονειρευόταν τον Παπαδήμο πρωθυπουργό και τον Βορίδη υπουργό αλλά δεν ήξερε πώς να το εκφράσει τόσο καιρό. Γι’ αυτό διαδηλώναμε τόσους μήνες: θέλαμε να μπει στην κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Αυτό το πανηγύρι των νταβατζήδων των ΜΜΕ, των τραπεζιτών και των παπαγάλων τους δεν θα κρατήσει πολύ. Οι πιο υποψιασμένοι απ’ αυτούς θα έχουν ήδη αντιληφθεί πως μόλις έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί.
Μετά τις στημένες δημοσκοπήσεις ακολουθεί η σύγκρουση με την πραγματικότητα. Και θα είναι σφοδρή. Μετωπική. Η κοινωνία βράζει. Και θα τους κάψει.

Ρουσφετολογικούς διορισμούς στο Ωνάσειο καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου εν μέσω πολιτικής κρίσης.


Τη Διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.), η οποία «σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στη δημιουργία θέσεων» για ημετέρους μέσω της τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του ΩΚΚ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού κέντρου.
Ειδικότερα όπως επισημαίνουν, το Δ.Σ. του Ωνασείου «αδιαφορώντας για τα νομικά κωλύματα, στα οποία σκοντάφτει η μεθόδευση της τροποποίησης του Κανονισμού λειτουργίας, δημιουργεί θέσεις πανεπιστημιακών για 2 μέλη του Δ.Σ., θέση θωρακοχειρουργού για άλλο ένα μέλος του Δ.Σ. και πληθώρα θέσεων νέων Διευθυντών για να βολέψει και το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ».
 Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι με παράτυπο τρόπο τοποθετήθηκε πριν λίγους μήνες και ο Γενικός Διευθυντής.
Έτσι καλούν τους υπευθύνους «να σταματήσουν να ασελγούν στο Κέντρο» αλλά και τα Μέλη του Δ.Σ. τα οποία διορίστηκαν «με κομματικά και μόνο κριτήρια να παραιτηθούν τώρα».
κ. Κρεμαστινέ ακούς; Για σένα και τα γλυφτρόνια σου είναι η καταγγελία !
Αφησε την ομπρέλα και μην παριστάνεις οτι ψιχαλίζει: ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ.

Μέρες χούντας


Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν
Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του αγωνιστή εκπαιδευτικού, Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου μας ¨Κ. Σωτηρίου¨, αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ.
Και μόνο η ανάγνωση των παραπτωμάτων που του αποδίδονται – «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής», «την απείθεια», προξενεί ανατριχίλα, καθώς ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρους του συναδέλφου. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου και τα δικαιώματα του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του δ/ντή.
Η δίωξη αποτελεί επιλογή της ανώτερης διοίκησης με στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών - μάνατζερ. Η επιλογή των «παραπτωμάτων» και η «τεκμηρίωσή» τους όσο και η δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ’ Αθήνας και των Κόκλα και Σάββα από το Υπ. Παιδείας και η λυσσασμένη στοχοποίηση της ΟΛΜΕ, ως υπεύθυνης για την λαϊκή έκρηξη στις παρελάσεις, εντάσσονται στο ίδιο συντονισμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπ/ Παιδείας και της Κυβέρνησης.
Τα βάρβαρα μέτρα στην εργαζόμενη πλειοψηφία πηγαίνουν μαζί με το όργιο αυταρχισμού και την καταστολή που εκδηλώνεται απέναντι σε κάθε κοινωνική αντίσταση και αγώνα. Μόνο έτσι, νομίζουν ότι θα μπορέσουν να επιβάλουν τη μπότα της νέας εποχής – Νέας Τάξης στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Η επίθεση ενάντια στους συναδέλφους είναι επίθεση ενάντια σε κάθε μορφής συλλογικής και συνδικαλιστικής δράσης και θα βρει όλους τους εργαζόμενους απέναντι.
Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.
Η αποφασιστική συλλογική δράση των εργαζομένων θα τα ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οφείλει εξηγήσεις ο κ. Παπαδήμος..


(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
«Δεν είμαι πολιτικός» έσπευσε να δηλώσει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος, αμέσως μόλις έλαβε την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αλλά, ένας.. βουλευτής, ένας υπουργός, ακόμα και ένα εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος ενταγμένο σε κορυφαίες λειτουργίες ενός κομματικού μηχανισμού, εξ΄ορισμού είναι πολιτικός. Πολλώ μάλλον ένας πρωθυπουργός!

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου 2011 ο κ. Παπαδήμος, θέλει -δεν θέλει, είναι και πολιτικός. Και ως πολιτικός (και μάλιστα ανωτάτου επιπέδου) οφείλει να τηρεί στο έπακρο τις υποχρεώσεις του.

Μια από αυτές ασφαλώς και είναι το να δίνει εξηγήσεις. Για όσα πράττει, αλλά και για τα όσα έχει πράξει, ως παράγων του δημόσιου βίου, κατά το παρελθόν.

Για παράδειγμα:
► Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, το 1999-2001, αν είχε αντιληφθεί τί συνέβαινε στο χρηματιστήριο.
► Ποιά ήταν η συμβολή του στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κάτι που έχει διαφανεί ότι ήταν αποτέλεσμα "δημιουργικής λογιστικής" και που ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί αποκάλεσε "λάθος".
► Τί ακριβώς συνέβη με την Goldman Sachs, σε σχέση πάντα με την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη.
► Αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους (το λεγόμενο κούρεμα) επιφέρει "πολύ μικρότερα οικονομικά οφέλη, από ό,τι συχνά προβλέπεται" και ότι αυτή "η διαδικασία συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη", όπως ο ίδιος έγραφε, μόλις πριν από δυόμισι εβδομάδες.

Δεν θα μπορέσει να αποφύγει αυτού του είδους τις εξηγήσεις ο κ. Παπαδήμος. Ακόμα και αν τις παρακάμψει, πολιτική θα είναι η στάση του. Και ως τέτοια, θα εκτιμηθεί. Δεόντως...

Κ.Ξ.
enet.gr

Tο δούλεμα πάει σύννεφο!


 
«Οι απόψεις μας για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν.  Δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις…», μας είπε ο αρχηγός της Ν.Δ. «Η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Άμυνας και των Εξωτερικών. Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει εκεί που πρέπει να τα στείλει… Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή. Δεν θέλησα συγκυβέρνηση.…», πρόσθεσε ανάμεσα στα άλλα ο Α. Σαμαράς.

Εδώ το δούλεμα πάει σύννεφο! Απ’ την μια μας λέει ότι διαφωνεί με την πολιτική που εφαρμόζεται τόσο καιρό –αυτός ήταν και ο λόγος που είδε τα δημοσκοπικά ποσοστά της Ν.Δ να ανεβαίνουν- και από την άλλη στηρίζει μια κυβέρνηση που θα εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια και χειρότερη πολιτική.
Και φυσικά δεν πείθουν κανέναν τα παραμύθια του ότι «δεν θέλει συγκυβέρνηση». Αφού και με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ θα περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα τι παπάρα είναι αυτή που λέει σε ανακοίνωση της η Ν.Δ ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν συγκυβερνούμε»;

Το καθήκον της λεγόμενης μεταβατικής κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί στο Πολυνομοσχέδιο –κάτι που επισήμανε σήμερα και ο Ευ. Βενιζέλος-  (έχουμε γράψει αναλυτικά σε περασμένη ανάρτησή μας) αλλά και να συνταχτεί ένας προϋπολογισμός για το 2012 που θα σφαγιάζει μισθούς και κοινωνικές δαπάνες,  θα αποσκοπεί στην περικοπή των λαϊκών εισοδημάτων και θα εξαπολύει καινούργια φοροεπιδρομή. 

Ο Α. Σαμαράς το πιθανότερο είναι ότι απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα του κόμματος του που είχε αντιρρήσεις απ’ αυτή την κολεγιά που έκανε το κόμμα του με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και ήθελε να καταλαγιάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Γιατί σίγουρα ξέρει το έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση στην οποία συμμετάσχει το κόμμα του, όπως γνωρίζει επίσης ότι την ερχόμενη βδομάδα έρχεται στην χώρα μας η τρόϊκα για να φτιάξει μαζί με την νέα κυβέρνηση το καινούργιο μνημόνιο και την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που θα φέρουν νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα.  


http://tsak-giorgis.blogspot.com

Ποιοι μας κυβερνάνε; Ο Μπουμπούκος υφυπουργός


Ποιοι μας κυβερνάνε; Γ. Σταυρόπουλος - Υπ. Επικρατείας


ΝΑ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ στις 4 ΙΟΥΛΙΟΥ το blog http://olympia.gr


Εντελώς απροκάλυπτα και προκλητικά γίνονται κάποια πράγματα στην Ελλάδα και μάλιστα μπροστά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών!
Ένας από τους ανθρώπους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που πριν λίγες εβδομάδες απεφάνθη ότι το Μνημόνιο είναι Συνταγματικό, παραιτήθηκε από την θέση του για να πάει στο πλευρό του Παπανδρέου!
Πρόκειται για τον Νο2 στο ΣτΕ, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρός του και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος, Γεώργιος Σταυρόπουλος.
Θέλετε να μάθετε και το καλύτερο; Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση δεν είναι ακριβώς το Μνημόνιο Ι ή το ΙΙ που μας έρχεται.
Ο κ. Σταυρόπουλος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, ειδικά εν όψει της εξαγγελθείσας αναθεώρησης του Συντάγματος!
Όπως έχουμε ξαναπεί στο ΟΛΥΜΠΙΑ, ο Παπανδρέου θα φέρει το δημοψήφισμα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τέτοιο τρόπο ώστε να “βγάζει λάδι” ό,τι παράνομο έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα!
Ο Γ. Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1971. Στο βαθμό του αντιπροέδρου προήχθη τον Ιούνιο του 1999, ενώ θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα (εάν δεν παραιτείτο) σε δύο χρόνια, αλλά προτίμησε να πάει στο πλευρό του πρωθυπουργού.
Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2009 είχε παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος (τότε) του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Ανεμογιάννης, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.
Ένα “έγκλημα” δηλαδή, προμελετημένο σε όλο του το μεγαλείο, αφού τον Οκτώβρη του 2009, τον ίδιο μήνα που ανέλαβε καθήκοντα το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία με το “Λεφτά Υπάρχουν”!
Όπως είχε πει και ο Στρος Καν, ο πρωθυπουργός είχε δουλέψει “υπογείως” με το ΔΝΤ, προκειμένου να ετοιμάσει το έδαφος για την έλευση του ταμείου στην Ελλάδα! Συνεπώς, το έδαφος για το απεχθές Μνημόνιο, προετοιμαζόταν και νομικά τουλάχιστον 7 μήνες πριν υπογραφεί!

Ποιοι μας κυβερνάνε; Πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος


Βαφτίζουν «λύση» την «καρδιά του προβλήματος»!



Βαφτίζουν «λύση» την «καρδιά του προβλήματος»!
Του Νίκου Μπογιόπουλου

Το θέμα με τον κύριο Παπαδήμο δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο – όπως και με κανένα πρόσωπο.
Εχει να κάνει με την ιδιότητα. Η οποία δηλώνει ξεκάθαρα τα οικονομικά και πολιτικά, τα ταξικά εντέλει συμφέροντα, που υπηρετούνται μέσω της συγκεκριμένης ιδιότητας.
Αλλωστε, ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε από την πρώτη κιόλας «πρωθυπουργική» δήλωσή του στην ιδιότητά του.
Και το έκανε για να τονίσει ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του ζωής ασκεί οικονομική πολιτική, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όπως είπε.
Είναι, δε, αυτό το συγκεκριμένο σημείο
- η ιδιότητα, μέσω της οποίας άσκησε πολύχρονη οικονομική πολιτική ο κ. Παπαδήμος -
που καταχωρίζεται από την καταρρακτώδη προπαγάνδα του πολιτικού κατεστημένου και των ΜΜΕ στα «ατού» της τρέχουσας κυβερνητικής «λύσης».

Αλλά – παρά το «θόρυβο» και κόντρα στο ρεύμα -
ας το σκεφτούμε λίγο:
Εφόσον ο κ. Παπαδήμος
  • μέσω της ιδιότητάς του ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) είναι συνδεδεμένος με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ και στο «απάνεμο λιμάνι» του ευρώ - που, όμως, αποδείχτηκαν «Τιτανικός» για τους πένητες εργαζόμενους, τους λεηλατημένους συνταξιούχους και το ένα εκατομμύριο ανέργους,
  • εφόσον κατά το χρόνο της δικής του θητείας στην ΤτΕ δεν απετράπησαν «πράματα και θάματα» - όπως τα φαινόμενα του Χρηματιστηρίου και του «σουάπς» με την «Γκόλντμαν Σακς»,
  • εφόσον στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής του «μονόδρομου», που και ο ίδιος ασκούσε στην Ευρώπη ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, η ΕΕ δεν αποδείχτηκε ο «παράδεισος» που μας έταζαν – αντίθετα η ΕΕ έγινε συνώνυμη της κόλασηςτων μνημονίων, της λιτότητας, των αντεργατικών μέτρων, της φορολεηλασίας, του εργασιακού μεσαίωνα, των χρεών που δημιουργούν τα μονοπώλια και οι τράπεζες αλλά τα πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους,
τότε, μόνο ως διαστροφή της λογικής μπορεί να εμφανίζεται ως… μέρος της «λύσης» η οικονομική πολιτική που άσκησε ο κ. Παπαδήμος ως τραπεζίτης!
Για την καθεστηκυία προπαγάνδα, για τους συνεταίρους στο σχηματισμό της κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο, για τους «παπαγάλους» τους, είναι αδιάφορο το γεγονός ότι αυτή η τάχα «λυτρωτική» (!) πολιτική είναι που έχει οδηγήσει την κατάσταση στη χρεοκοπία και την πτώχευση του λαού.
Ομως, μια ματιά μόνο – στην Ελλάδα και στον κόσμο όλο – αρκεί για να φανεί η αλήθεια. Για να καταρρεύσει η διαστρέβλωση. Η πραγματικότητα βοά:
Η πολιτική που εφάρμοσε ως τραπεζίτης ο κ. Παπαδήμος για λογαριασμό των τραπεζιτών και των κεφαλαιοκρατών σε Ελλάδα και Ευρώπη, την οποία αναλαμβάνει να εφαρμόσει άτεγκτα και ως πρωθυπουργός
- πολιτική που περιγράφεται ως «αφανισμός λαών για τη σωτηρία των τραπεζιτών και των καπιταλιστών» -
όχι μόνο δεν είναι «μέρος της λύσης», αλλά, αντίθετα, πρόκειται για το πρόβλημα το ίδιο!
Η «λύση» τους συνιστά το χείριστο:
Εκείνη ακριβώς την πολιτική που αποτελεί και – μέσω της νέας κυβέρνησης «προσωποποιεί» – την ίδια
την καρδιά του προβλήματος!
ΠΗΓΗ: rizospastis.gr