Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Avandia: προς απόσυρση το φάρμακο του διαβήτη

Προαναγγελία απόσυρσης του Avandia από την αγορά έκανε χθες η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων σε αντίθεση με την αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), η οποία θα επιτρέψει τη συνταγογράφησή του στις ΗΠΑ υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις.
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εντός των επομένων μηνών το φάρμακο που χορηγείται σε διαβητικούς αλλά έχει συνδεθεί με καρδιακά επεισόδια θα αποσυρθεί από την αγορά. Η αμερικανική υπηρεσία θα επιτρέψει στην GlaxoSmithKline να διαθέτει το χάπι, μόνον όμως όταν ο γιατρός κρίνει ότι άλλα σκευάσματα δεν μπορούν να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου του διαβητικού. Η FDA είχε εγκρίνει για πρώτη φορά το φάρμακο το 1999 και επί χρόνια ήταν το πλέον ευπώλητο παγκοσμίως. Οι πωλήσεις όμως μειώθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση ανάλυσης το 2007, που συνέδεε το Avandia με κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

(Πηγή: Ασ. Πρες)
ΚΆΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ : Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΙΔΗΣΗ :


«Μη διακόψετε το AVANDIA»


Σημαντικές μεθοδολογικές αδυναμίες παρουσιάζει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «New England Journal of Medicine» και αναφέρει πιθανά αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου από τη χρήση του φαρμάκου Avandia για τον διαβήτη τύπου 2, ενώ ο FDA των ΗΠΑ δεν ζητάει από την κατασκευάστρια εταιρεία να προβεί προς το παρόν σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη ενέργεια.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο καθηγητής Σ. Ράπτης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου για τον Διαβήτη, προσθέτοντας ότι η ροζιγλιταζόνη, όπως ονομάζεται η δραστική ουσία του φαρμάκου, αποτελεί μια ευρέως χρησιμοποιούμενη και υψηλά αποτελεσματική ουσία για τον διαβήτη τύπου 2 σε όλο τον κόσμο. «Οπως και οι ίδιοι οι συγγραφείς στην επίμαχη εργασία τους αναφέρουν», καταλήγει ο καθηγητής, «δεν απαιτείται η διακοπή του φαρμάκου, αλλά όπως και μέχρι τώρα εξάλλου συμβαίνει, συνιστάται η συνήθης παρακολούθηση των ασθενών από τους θεράποντες ιατρούς τους».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/05/2007

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

ΝΕΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ : ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ! (ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ). ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ...ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΛΟΒΕΡΔΟ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

alt

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ !

Δεν σκοπεύουμε να... απεργήσουμε σύντομα, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ σε συνέντευξη του στο Reuters.Προφανώς και η ίδια η επιλογή του μέσου, δεν ήταν τυχαία καθώς το Reutersαποτελεί έναν από τους κύριους εκφραστές των συμφερόντων τουδιεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου και των αγορών! Έτσι λοιπόν μετά τον Γ. Παπανδρέου, τώρα και ο Παναγόπουλος προσπαθεί να δώσειδιαπιστευτήρια στις αγορές, ως... πυροσβέστης κάθε πιθανής εργατικής κινητοποίησης! Ένας από τους λόγους άλλωστε που επικαλείται ο κ. Παναγόπουλος είναι πως δεν φαίνεται, κατά τον ίδιο πάντα, να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο μνημόνιο, αναγνωρίζοντας το ουσιαστικά ως μονόδρομο!
Φυσικά με την παρέμβασή του αυτή ο κ. Παναγόπουλος προσπαθεί να διασπείρει και ηττοπάθεια στους εργαζόμενους, καθώς υποστήριξε πως οι 6 γενικές απεργίες που προκήρυξε η ΓΣΕΕ δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν τη γενικότερη κατεύθυνση του Μνημονίου.

Έτσι, ο κ. Παναγόπουλος, έκλεισε το μάτι σε εργοδότες, κυβέρνηση και τρόικα πως μπορούν πλέον ανενόχλητοι να περάσουν νέα μέτρα και μνημόνια αφού.. έτσι και αλλιώς εναλλακτικές δεν έχουμε και στην τελική οι μέχρι τώρα απεργίες δεν έφεραν αποτελέσματα!


Η κίνηση δε αυτή, του κ. Παναγόπουλου, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς έγινεπαραμονές της πρώτης πανευρωπαϊκής απεργίας της 29ης Σεπτέμβρη, αδειάζοντας έτσι και την ίδια την κινητοποίηση αλλά ακόμα και την ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει (για τα μάτια του κόσμου) 4ωρη στάση εργασίας.


Φυσικά η συνέντευξη αυτή του κ. Παναγόπουλου δεν αποτελεί έκπληξη για κανένα! Αντίθετα, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του περάσματος της ηγεσίας της ΓΣΕΕ από τον κυβερνητικό στον, ξεκάθαρα πλέον, – μνημονιακό συνδικαλισμό! Κύριος καρπός, άλλωστε, της πρακτικής αυτής υπήρξε μάλιστα και η υπογραφή, τον Ιούλιο, τριετούς εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας – υποταγής στο Μνημόνιο.

Η επαίσχυντη αυτή γενική συλλογική σύμβαση προβλέπει πάγωμα μισθών για το 2010, και αυξήσεις στο επίπεδο του αναμενόμενου πληθωρισμού της Ευρωζώνης (1,5% για το 2011 και 1,7% για το 2012), όταν στην Ελλάδα ο πληθωρισμός αγγίζει το 6%!!!


Ας ελπίσουμε πως ο κ. Παναγόπουλος, όπως άλλωστε κυβέρνηση και τρόικα, θα πάρουν τηναπάντηση που τους αξίζει από τους εργαζόμενους και τους ανέργους...

http://www.iskra.gr

Ενοχοι και συνένοχοι

24/09/2010 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΕΤΡΑΔΗΣ:
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της κυβέρνησης δεν φημίζεται για άνθρωπος που μασάει τα λόγια του. Το αντίθετο μάλιστα.
Τις πιο πολλές φορές τα λέει τόσο χοντρά, που περνάει πάνω από την αλήθεια και την πολτοποιεί. Δεν ξέρω αν αυτό είναι προτιμότερο από τη σιωπή του τάφου, που επιδεικνύουν άλλοι συνάδελφοί του όταν πρόκειται για κρίσιμα θέματα. Νομίζω ότι και η σιωπή και η ισοπέδωση είναι εξ ίσου επιζήμιες για τους πολίτες. Κυρίως όταν η ισοπέδωση ενοχοποιεί τους ίδιους τους πολίτες, όπως έκανε προχθές ο κ. Θ. Πάγκαλος.
Δεν θα κουραστώ να το γράφω: οι Ελληνες δεν είναι και οι πιο άγιοι και νομοταγείς πολίτες. Και πολλή μελάνη έχει χυθεί για το αν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα. Αν δηλαδή φταίνε οι πολίτες, που οι πολιτικοί τους είναι διεφθαρμένοι, ή οι πολιτικοί, που οι πολίτες είναι διεφθαρμένοι. ''Η, τελικώς, αν ισχύει η μέση οδός, ότι δηλαδή και οι δύο πλευρές ευθύνονται, τροφοδοτώντας η μία την άλλη.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της κυβέρνησης, με αφορμή το πάγιο ερώτημα των πολιτών για το ποιοι έφαγαν τα λεφτά, είπε προχθές στη Βουλή για τους διορισμούς: «Ηταν μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος». «Φάγαμε τα λεφτά επειδή διορίζαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο κόσμος πίεζε για να διοριστεί στο Δημόσιο. Εκτακτα.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν έχει συνειδητοποιηθεί ότι η πρώτη φράση του κ. Πάγκαλου περιέχει δύο ποινικά αδικήματα: την εξαγορά και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Και ο πιο αδαής, μάλιστα, μπορεί να δει ότι ο λαός, οι πολίτες, οι υπάλληλοι, οι ψηφοφόροι δεν είναι οι ένοχοι της εξαγοράς ούτε της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Για δύο βασικούς λόγους:
Πρώτον, γιατί εξαγοράζει ο ισχυρότερος, δηλαδή η εξουσία, δηλαδή αυτός που έχει τη δυνατότητα να δωροδοκήσει.
Δεύτερον, γιατί ο μισθός και τα επιδόματα των εργαζομένων δεν είναι διασπάθιση δημόσιου χρήματος εκ μέρους των υπαλλήλων! Ο κόσμος δεν σκορπάει τα λεφτά των άλλων φορολογουμένων. Μπορεί να μην τα δουλεύει όπως θα ''πρεπε. Αλλά μ'' αυτά πληρώνει το νοίκι του, τα δίδακτρα, τους λογαριασμούς, το ντύσιμο και το φαΐ του. Κυρίως, ξοδεύοντας ταΐζει την αγορά και εισπράττοντας ταΐζει το δημόσιο ταμείο με φόρους.
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ, που είναι και το σημαντικότερο, τη δυνατότητα να φτιάχνουν νόμους, τις θέσεις εργασίας και τα λεφτά δεν τα κατέχουν οι πολίτες. Οι πολιτικοί τα κατέχουν.
Και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι η άποψη πως πολίτες και πολιτικοί είναι ισότιμοι και συνένοχοι στην εξαγορά, στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και στην αθλιότητα είναι έωλη.
Υπεύθυνος είναι πάντα αυτός που κατέχει την ισχύ. Εκτός αν θέλει κανείς να κατηγορήσει το λαό ότι δεν έχει πάρει τα όπλα να κυνηγήσει τους πολιτικούς του. Η στήλη δεν θέλει να πάει τόσο μακριά.
ΟΜΩΣ, κάθε πολίτης ή πολιτικός, που στέκει στο ερώτημα τις πταίει για το πελατειακό πολιτικό σύστημα, καλό είναι να έχει υπ'' όψιν του το εξής:
Οταν χτιζόταν το νέο ελληνικό κράτος με Συνελεύσεις και Βουλές στην Επίδαυρο, την Τροιζήνα, το Ναύπλιο, με πρόνοιες για ελευθερίες, που δεν υπήρχαν παρά μόνο στα συντάγματα της Γαλλικής Επανάστασης και πουθενά αλλού στην Ευρώπη, οι ξένες δυνάμεις εδέησαν να επέμβουν, αφού πια οι επαναστατημένοι είχαν γείρει με το μέρος τους το κλίμα και τα σχέδια των «μεγάλων» για την περιοχή.
Ενώ λοιπόν οι καπεταναίοι, που σφάζονταν και μεταξύ τους, είχαν όλη τη δύναμη στα χέρια τους και εξουσίαζαν τα βιλαέτια τους, δεν αποφάσισαν ούτε τη χώρα να διαλύσουν σε βιλαέτια ούτε να παραστήσουν τους άρχοντες στο σπίτι τους.
Παρά έστειλαν να φέρουν απ'' έξω άνθρωπο, δυο φορές (μία τον Καποδίστρια, μία τον Οθωνα), για να τους κυβερνήσει, πιστεύοντας ότι θα το ''κανε καλύτερα απ'' αυτούς!
ΑΣΧΕΤΑ με την ορθότητα ή όχι της απόφασης, η σκέψη τους είχε ένα μεγαλείο σε σχέση με τα κατοπινά και σημερινά ήθη. Ομως, η ξενοκρατία και το χτίσιμο ενός κράτους, που δεν χτίστηκε από τους ίδιους τους πολίτες αλλά από μηχανισμούς απέναντι από τους πολίτες πληρώνεται μέχρι σήμερα.
Το πελατειακό κράτος για το οποίο μίλησε με σκληρά λόγια ο αντιπρόεδρος προχθές δεν είναι αμφίδρομο. Διαιωνίζεται από τη διαρκή διαφθορά μιας εξουσίας, η οποία δεν έχει πραγματικά εκπορευθεί από το λαό. Απλώς τον διαφθείρει και αυτόν.

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ (ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ)

\\
Πηγή και παλι "το Ποντϊκι"

ΠΟ ΠΟΝΤΙΚΙ : Λευκά» κολάρα και κουκουλοφόροι


Της Βάλιας Μπαζού


«Η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου ήταν κλειδωμένη, ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει. Οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να διασωθούν μετά τον εμπρησμό από τις μολότοφ, εγκλωβίστηκαν σε μια... σιδερένια κλούβα»…

Ξεκίνησα πρωί - πρωί ψάχνοντας εναγωνίως να διαβάσω για τη συμφωνία – μαμούθ με το Κατάρ, αλλά αυτό το ρεπορτάζ στην εφημερίδα το «ΒΗΜΑ» με ακινητοποίησε… Ναι, είναι η είδηση της ημέρας, η αποκάλυψη του πορίσματος της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες 4 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους μετά τον εμπρησμό της τράπεζας στην οδό Σταδίου τον περασμένο Μάιο.

Στο πόρισμα που συνέταξε ο επιθεωρητής Θεοδόσιος Πανταζόπουλος, καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας του κτηρίου, κλειδωμένες έξοδοι διαφυγής, έλλειψη του απαιτούμενου πιστοποιητικού πυρασφάλειας και απουσία σχετικής εκπαίδευσης του προσωπικού.

Στο πόρισμα αποκαλύπτεται ακόμα ότι η δυσοσμία από μια χαλασμένη τουαλέτα ήταν σωτήρια αφού «συνολικά 14 εργαζόμενοι εξήλθαν από μια μεταλλική πόρτα του 2ου ορόφου που δεν ήταν έξοδος κινδύνου και ήταν τυχαία ανοιχτή για αερισμό της παρακείμενης τουαλέτας λόγω προβλήματος της αποχέτευσης».

Και μετά το πόρισμα τι μέλλει γενέσθαι; Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τους κουκουλοφόρους και καλά κάνει… οι καραμπινάτες αποκαλύψεις, όμως, για τα «λευκά» κολάρα, θα περάσουν στα ψιλά;

κλικ στο τίτλο της ανάρτησης για να μεταφερθήτε στη πηγή του δημοσιευματος

YGEIANET: Η Στάζι του ΕΣΥ


Οι ολισθηρές δηλώσεις του κ. Λοβέρδου για απομάκρυνση γιατρών από το ΕΣΥ μόνο με ενδείξεις προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στις σημερινές εφημερίδες. Απομονώνουμε αυτό που δημοσιεύεται στο σημερινό "ΒΗΜΑ":

Είμαστε βέβαιοι ότι θέλουμε να αποκτήσουμε κάτι σαν Στάζι του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Θέλουμε να δούμε ανθρώπους να εκτοπίζονται με συνοπτικές διαδικασίες απλά και μόνο επειδή υπάρχουν «ενδείξεις»; Για να λαϊκίσουμε λιγάκι, θα ήθελε ο υπουργός Υγείας να κριθεί ο ίδιος με παρόμοιο τρόπο; Θα ήθελε να εκδιωχθεί επί τριμήνου από την κυβέρνηση στην περίπτωση που υπάρξει εις βάρος του κάποια φήμη, κάποια διφορούμενη πληροφορία, κάποια πρόχειρη ένσταση;

Η επίμαχη φράση του κ. Λοβέρδου ενισχύει το αποφασιστικό προφίλ με έναν τρόπο που δεν είναι ο επιθυμητός: «Δεν χρειάζεται επίσημη ενημέρωση. Ακόμη και αν έχετε απλές υπόνοιες, τους απομακρύνετε από τη θέση τους». Πέρα από τη σκοτεινή της χροιά, αυτή η εντολή έχει κι άλλο ένα προβληματάκι.

Μήπως οι απομακρύνσεις ξεπεράσουν τα όρια της νομιμότητας; Είναι σύννομη η εκ του προχείρου μετακίνηση ενός υπαλλήλου στο Δημόσιο; Ο κ. Λοβέρδος μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ρητορικό ερώτημα ως νομικός.

ΕΘΝΟΣ ΗΛΙΑΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ

Απόσπασμα δημοσιεύματος του ΕΘΝΟΥΣ :


Δικαιοδοσία
Ο διοικητής του νοσοκομείου «Αττικόν», κ. Ηλίας Λαμπίρης, χαρακτήρισε το ίδρυμα που διοικεί ως το «προβληματικότερο νοσοκομείο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το προσωπικό δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν». Οι γιατροί του -είπε- ανήκουν στο πανεπιστήμιο και ο ίδιος δεν έχει δικαιοδοσία.


ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ