Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τέλος τα ψέμματα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                       Αθήνα 10-11-2011
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                     Αριθ.Πρωτ.ΔΥ5α/oικ.123613
& ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ                                                                       ΠΡΟΣ
ΤΜΗΜΑ Α΄
Ταχ.Δ/νση : Αριστοτέλους 17                                  Υπηρεσία Δημοσιονομικού  Ελέγχου (ΥΔΕ) (2)
Ταχ. Κώδ. : 101-87                                                                       Κηφισίας 124 Τ.Κ. 11526 Αθήνα
Πληροφ. : Χρ. Τσακαλιάρη
Τηλέφωνο : 210-5227979
FAX : 210-5222358 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

1. Την έγκριση ποσού δεκατριών εκατομμυρίων εξακοσίων ενενήντα τεσσάρων

χιλιάδων πεντακοσίων είκοσι δύο ευρώ και είκοσι λεπτών (13.694.522,20€)

από την πίστωση που αναλήφθηκε με την σχετ. (4) απόφαση σε βάρος του Φ. 210

Κ.Α.Ε. 2327 «Επιχορήγηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα ν.δ. 2592/53 και το ΕΚΑΒ για

δαπάνες αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία και αμοιβή για εργασία κατά τις

εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες» του προϋπολογισμού του Υπουργείου

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οικ. Έτους 2011.

2. Επίσης εγκρίνουμε την έκδοση εκατόν είκοσι πέντε (125) χρηματικών ενταλμάτων

πληρωμής στο όνομα των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, που αναφέρονται στον κάτωθι

πίνακα με τα αντίστοιχα Α.Φ.Μ., τις αντίστοιχες Δ.Ο.Υ. ως επιχορήγηση για την

πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών για υπερωριακή εργασία και εργασία κατά τις

εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες του πάσης φύσεως προσωπικού,

συμπεριλαμβανόμενων και εκείνων που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία

των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (πλην ιατρικού), για υποχρεώσεις από 1-08-2011 έως

30-11-2011 καθώς και τυχών οφειλές προηγούμενων μηνών
ως εξής:

Υ.ΠΕ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 2η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ
ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΝ "ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ"         151.333,21
ΓΝ.Δ.Α. "ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ"                 32.715,37
ΓΝ.Ν."ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"         388.941,19
Ψ.Ν.Α                                               184.851,75
Γ.Ν.Π. "ΤΖΑΝΕΙΟ"                           235.121,42
Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ"   126.296,1
Γ.Ν.Ε. "ΘΡΙΑΣΙΟ"                            139.450,08
Γ.Α.Ν.Π."ΜΕΤΑΞΑ                          253.238,48
ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ                  136.475,89

Τα παραπάνω ποσά διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τον προαναφερόμενο σκοπό.
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ



http://et.diavgeia.gov.gr/f/yyka/ada/45%CE%928%CE%98-%CE%97%CE%A5%CE%9D

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.


Δεν φτάνει που μας χρωστάνε 7 μήνες (απο Μάιο) έχουν και την απαίτηση να μας πληρώσουν 4 μήνες ( Αύγ-Σεπ-Οκτ-Νοε.) με 126.296 €.
Αξιοπερίεργη είναι και η κατανομή μεταξύ των νοσοκομείων με το ΑΤΤΙΚΟ αν και με το μεγαλύτερο έργο (καλυψη 112%) να παίρνει τα λιγότερα !!!
ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΛΑΜΟΓΙΑ



Το ΛΑΟΣ της συγκυβέρνησης και η σχέση του με τον φασισμό


Όχι στην ποινικοποίηση της Συλλογικής Δράσης

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης της έκφρασης γνώμης και της συνδικαλιστικής δράσης.


Συγκεκριμένα, με αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης, ζητά να καταδικαστούν τα προεδρεία των Δ.Σ. ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ γιατί με ανακοίνωσής τους οι Συνδικαλιστικοί Φορείς των εκπαιδευτικών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απαίτηση του παραπάνω βουλευτή του ΛΑΟΣ και του προέδρου της ΝΕ Σερρών του κόμματός του, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Σερρών να καλέσει ενώπιον τους, την καθηγήτρια της Ιστορίας να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της διδασκαλίας της στο θέμα του ρατσισμού.


Ο παραπάνω βουλευτής κατέθεσε αγωγή που θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Σερρών στις 4/12/11, ζητώντας να καταδικαστούν ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, ο πρώην Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης και οι τότε Αντιπρόεδρος και Γεν. γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων. Ψαθάς και Σταυρούλα Σάββα, αντίστοιχα, σε πρόστιμο 50.000 Ευρώ ο καθένας, προσωπική κράτηση 6 μηνών, γραπτή δήλωση μετάνοιας για τις πράξεις τους κτλ.


Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών.
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Επιστροφή στην πραγματικότητα



http://et.diavgeia.gov.gr/f/min-reform-egov/ada/45%CE%92%CE%9D%CE%A7-3%CE%A18

Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.

Τι γλώσσα μιλάει ο Παπαδήμος;

«Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων» ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος της ΕΕ. Για μία νέας μορφής αποικιοκρατία κάνει λόγο το πρακτορείο. 

Σε δημοσίευμα του Reuters ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου επισημαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η ιδέα να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία, χάνοντας μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.

Με βάση την πρόταση αυτή, την οποία χαρακτηρίζει το Reuters ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας, η ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα διευρυνθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες.

Θα έχουν εκτελεστικές εξουσίες

Η νέα διευρυμένη ομάδα θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα στις αποκρατικοποιήσεις.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι η ΕΕ θα διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά τελεσίγραφο: «Ή θα αποκτήσουμε εξουσίες ή δεν θα λάβετε άλλα χρήματα».

«Είναι θέμα εξουσίας» αναφέρει στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό» συμπληρώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΤΗΣ ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩ-ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!



ΣΕ ΡΟΛΟ "ΒΑΣΤΑΖΟΥ" ΚΑΙ "ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ" Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ!
Ο Γ. Καρατζαφέρης, παριστάνοντας το "βαποράκι" τωντραπεζών και του πιο σκληρούνεοφιλελεύθερου μνημονιακού οικονομικού κατεστημένου,λειτούργησε στη συνάντηση της Τετάρτης (9/11) στο προεδρικό Μέγαρο ως ο στημένος"προβοκάτορας", που διεκόλυνε την επιλογή του Λ. Παπαδήμουστη θέση του πρωθυπουργού.
'Ολοι/ες είδαμε χτες τους θεατρινισμούς και το επικοινωνιακό σόου του Γ. Καρατζαφέρη καθώς εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου χτες το βράδυ φώναζε μαινόμενος "ότι αν δεν βάλουν τον Παπαδήμο δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στη χώρα"!
Την ίδια ώρα και παράλληλα με το θέατρο Καρατζαφέρη, εκδηλώθηκε θορυβώδης ανταρσία από πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (βλ. κείμενο των 50) αλλά και της ΝΔ, που αντιπροσωπεύουν τις πιοακραίες και ακραιφνείς νεοφιλελεύθερες και φιλομνημονιακές πτέρυγες των δύο κομμάτων, με την οποία οι βουλευτές αυτοι ζητούσαν πρωθυπουργό με "κύρος", φωτογραφίζοντας έτσι το Λουκά Παπαδήμο!
Με αυτά και με αυτά, αποφασίστηκε, πως ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, μετά τη συμφωνία των επικεφαλής, του κόμματος του μνημονίου (ΓΑΠ - Σαμαράς - Καρατζαφέρης), στο πρόσωπό του σήμερα το μεσημέρι.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Αρχειεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβαλε το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Χίο για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη του νησιού, καθώς η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα διεξαχθεί αύριο στις 14:00.
Ποιός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος και τί σηματοδοτεί η επιλογή του.
Ο Λ. Παπαδήμος δεν είναι απλά φορέας, αλλά ένα από τα διεθνούς εμβέλειας σύμβολα τηςμονεταριστικής ορθοδοξίας της ΕΚΤ και ένας ακραιφνής νεοφιλελεύθερος "τεχνοκράτης". Με τη σειρά της, η ΕΚΤ αποτελεί τη μοναδική ίσως κεντρική τράπεζα στον κόσμο που έχει ωςαποκλειστικό στρατηγικό της στόχο τη σταθερότητα των τιμών, φτιαγμένη καθ' εικόνα και καθ΄' ομοίωσιν της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας!
Ο Λ. Παπαδήμος, θεωρείται ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των συμφερόντων τουτραπεζικού κεφαλαίου καθώς αντέδρασε "από τα δεξιά" (!) με άρθρο του στο "Βήμα" (βλέπε εδώ) στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου (ήθελε μικρότερο κούρεμα!). 
Η επιλογή του Λ. Παπαδήμου, προωθείτο εδώ και μέρες με λύσσα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ (και τα συμφέροντα που αυτά εξυπηρετούν), ακόμα και όταν οι Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς προσπαθούσαν να "κάψουν", για διαφορετικούς και κοινούς λόγους ο καθένας, την επιλογή αυτή. Ο μεν Γ. Παπανδρέου επιζητούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή τρόπο ώστε να βάλει τον άνθρωπό του, τον Φ. Πετσάλνικοστη θέση του πρωθυπουργού. Ο δε Α. Σαμαράς προσπαθούσε με κάθε τρόπο να απεμπλέξει(αποτυγχάνοντας πλήρως...) επικοινωνιακά τη ΝΔ από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Για το λόγο αυτό ήθελε και εκείνος πρωθυπουργό - μαριονέτα με μικρή θητεία, ακόμα και αν ήταν μαριονέτα του ΓΑΠ.
Το δικομματικό αρχηγικό μοντέλο ΓΑΠ - Σαμαρά πρέπει να υποστεί ρωγμές και ανατροπή!
Αυτή η ανατροπή πρέπει να γίνει, όμως, από αριστερά και όχι από πιο τυφλές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές επιλογές!
Οι πιο επιθετικές μερίδες του τραπεζικού και γενικότερα του μεγάλου κεφαλαίου προώθησαν τον Παπαδήμο, στο ρόλο ενός "μεταμοντέρνου" βοναπάρτη, ο οποίος θα μπορεί να προωθήσει χωρίς ίχνος ταλαντεύσεων, και να επαυξήσει τις κατεδαφιστικές και αποικιοκρατικές μνημονιακές κατευθύνσεις, απέναντι στις όποιες έδειχναν ολιγωρίες στην εφαρμογή τους, λόγω πολιτικού κόστους, ορισμένοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
Τα εν λόγω μάλιστα συμφέροντα κατάφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινητοποιήσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και προφανώς και της ΝΔ), στη λογική της υποστήριξης της υποψηφιότητας Παπαδήμου. Ενδεικτικά το cretalive.gr, επικαλείται χειρόγραφη επιστολή 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες διαμήνυσαν στο ΓΑΠ: "ή τον Παπαδήμο ή το Βενιζέλο για πρωθυπουργό, αλλιώς φεύγουμε"! (βλέπε εδώ για περισσότερα)
 Ειδικότερα,   οι έλληνες τραπεζίτες τρέφουν βάσιμες ελπίδες για το ρόλο που θα μπορέσει να παίξει ο Λ. Παπαδήμος ως πρωθυπουργός, στην αποτροπή και αυτής ακόμα της μαϊμού "κρατικοποίησης" τωνελληνικών τραπεζών, μετά την εφαρμογή του "κουρέματος" της 27ης Οκτωβρίου Υπενθυμίζεται πως οι τραπεζίτες και μεγάλη μερίδα των κυρίαρχων ΜΜΕ ζητούν ανακεφαλαιοποίηση με προνομιούχες και όχι κοινές μετοχές (οι δεύτερες μόνο φέρουν δικαίωμα ψήφου).
Τέλος, η ειρωνεία και η κοροϊδία είναι πως ο Λ. Παπαδήμος, παρουσιάζεται ως σωτήρας της χώρας, τη στιγμή που ο ίδιος φέρει τεράστια ευθύνη για το σημερινό κατάντημα.Υπενθυμίζεται, πως ο Λ. Παπαδήμος ήταν άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Κ. Σημίτη και ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (1993 - 2002), έπαιξε κεντρικό ρόλο για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη με τη χρήση"πειραγμένων" στατιστικών στοιχείων!

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες


  Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος σχολιασμός των δηλώσεων του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου –τις οποίες παραθέτουμε σε βίντεο- από την σημερινή γελοιογραφία του Στάθη που υπάρχει στο περιοδικό «Επίκαιρα»: «Η κυβέρνηση των τραπεζιτών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες».

Το μόνο που ίσως θα έπρεπε να προσθέσουμε είναι τα όσα προκύπτουν από την επίσημη ανακοίνωση της προεδρίας της δημοκρατίας. Εκεί σημειώνεται ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
Είναι φανερό δηλαδή ότι όλα όσα ακουγόταν τις προηγούμενες μέρες ειδικά από την Ν.Δ –ότι δηλαδή θα συμμετάσχει στην συγκυβέρνηση μόνο για να υπογράψει για το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους και το νέο δάνειο- είναιπαραμύθια της Χαλιμάς. Ακόμα και από το ίδιο το ανακοινωθέν της Προεδρίας επιβεβαιώνεται ότι πέρα απ’ την ψήφιση αυτών των αποφάσεων η νέα κυβέρνηση θα ψηφίσει και όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγούν το βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου λαού στα τάρταρα. (Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε περασμένη ανάρτησή μας).

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι στις δηλώσεις Παπαδήμου αλλά και στο ανακοινωθέν της προεδρίας της δημοκρατίας ότι δεν αναφέρεται ρητά πότε προβλέπονται να γίνουν βουλευτικές εκλογές κάτι που μας λέει ότι πιθανόν να μην είναι τόσο προσωρινή αυτή η κυβέρνηση όσο αρχικά είχαν αφήσει να διαφανεί.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Εργοδοτική τρομοκρατία με τις πλάτες του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού!


Ενώ λοιπόν συμβαίνουν αυτά, πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου  έχει μια λίστα στα χέρια της με ονόματα εργαζομένων που συμμετείχαν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Σε πρόσφατη  γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε παράσταση στο διοικητή του Νοσοκομείου Κ. Μπάνη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυτή η λίστα!!!
Ο ίδιος μάλιστα «άδειασε» και «έδωσε»  την ηγεσία του τοπικού σωματείου και την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, λέγοντας ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί τους του ανέφεραν ότι δεν καλύπτουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο!!!
Μάλιστα δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα πάρει μέτρα κατά των εργαζομένων!!!
Από αυτό το ιστολόγιο έχουμε πολλάκις αναφέρει την ανάγκη οι εργαζόμενοι και μέσα στα νοσοκομεία και παντού να απομονώσουν του θύλακες του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, που χρόνια τώρα σαμποτάρουν τους αγώνες, “πουλάνε” κανονικά τους εργαζόμενους και στηρίζουν στην πράξη  τα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα.
Η κατάσταση μάλιστα το επόμενο διάστημα θα χειροτερέψει, εν όψει και της κυβέρνησης συνεργασίας του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τον Καρατζαφέρη.
Οι εργαζόμενοι σε κάθε νοσοκομείο , σε κάθε τόπο δουλειάς πρέπει να τελειώνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται με την πέμπτη φάλαγγα μέσα στις γραμμές τους
Τελεία και παύλα.

Η κατάσταση θυμίζει "ΑΤΤΙΚΟ", Τότε που οι πασοκο-δεξιοί συνδικαλισταράδες με την βοήθεια του ΠΟΕΔΗΝ-ποντικοτεμαχιστή του Δρομοκαΐτειου έκαναν ακριβώς τα ίδια.  
Οι εργαζόμενοι τους απαξίωσαν, τους απομόνωσαν και σήμερα δεν τολμούν ούτε στις Γενικές Συνελεύσεις να εμφανίζονται.
Αντε και... στα δικά σας!