Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Νοσοκομειακοί γιατροί: Σπάει η εισοδηματική πολιτική της ΝΔ

Νοσοκομειακοί γιατροί: Σπάει η εισοδηματική πολιτική της ΝΔ

Με την κατάσταση του ΕΣΥ στο κόκκινο και την απειλή των νοσοκομειακών γιατρών να κλείσουν κλινικές και ιδρύματα από 10/11 αφήνοντάς τα χωρίς εφημερεύοντες, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προβεί σε αυξήσεις μέχρι 25% στους βασικούς μισθούς και να προγραμματίσει 2000 προσλήψεις γιατρών μέσα στο 2009 με σκοπό το 2ο εξάμηνο του έτους να μην υπάρχει γιατρός που να κάνει πάνω από 7 εφημερίες το μήνα, ρεπό μετά από κάθε εφημερία, 7ωρο πρωινό ωράριο και φοροαπαλλαγές.

Οι μαζικές συνελεύσεις του τελευταίου μήνα και η αποφασιστικότητα των –κατώτερων ιδίως- γιατρών, έδωσε ένα αποτέλεσμα που δεν έχει το όμοιό του στην κοινωνία την παρούσα φάση. Είχε προηγηθεί η ενωτική δράση της αριστεράς των γιατρών (ΑΡΣΙ και ΑΕΓ). Με όχημα το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ το καλοκαίρι κατόρθωσαν να περιθωριοποιήσουν τη δικομματική ηγεσία της (ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ) που πολλά χρόνια τώρα κρατούσε τον κλάδο σε καταστολή, βοηθώντας το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ –αυτό της διάλυσης της δημόσιας υγείας- και να οργανώσει τους γιατρούς σ' όλη τη χώρα σε μια αποφασιστική μάχη με την κυβέρνηση.

Το Υπουργείο, κυριολεκτικά στο «και πέντε», αρχές Νοέμβρη, κατέθεσε προτάσεις που κινούνταν σε κατεύθυνση υλοποίησης των αιτημάτων αλλά δεν έδινε εχέγγυα. Παρά τη σύμπλευση της ΑΕΓ με την ηγεσία της ομοσπονδίας που προσπάθησε να κλείσει την κινητοποίηση και να διαπραγματευτεί δίνοντας –πρακτικά- χρόνο στην κυβέρνηση, συνελεύσεις ενώσεων της επαρχίας και νοσοκομείων της Αθήνας συνέχισαν απαιτώντας εχέγγυα για τα μέτρα του Αβραμόπουλου. Αυτή η πίεση ανάγκασε το υπουργείο να κάνει κι άλλες υποχωρήσεις προς την κατεύθυνση εγγυήσεων για την υλοποίηση των απαιτούμενων προσλήψεων γιατρών στο σύστημα.

Η κλαδική σύμβαση που θα υπογραφεί και θα κυρωθεί με νόμο του κράτους θα έχει ετήσια διάρκεια. Αν τις επόμενες μέρες το Υπουργείο φανεί γι άλλη μια φορά αναξιόπιστο, το Δεκέμβρη το πρόβλημα θα επανέλθει με πιο οξύ τρόπο.

Παρ' ότι μερικός και αποσπασματικός αυτός ο αγώνας, εξορμούμενος από «νομικές» διευθετήσεις του χρόνου εργασίας των γιατρών (οδηγίες της ΕΕ), ανέδειξε μια μεγάλη πληγή του συστήματος και ξεκίνησε μια συζήτηση στους νοσοκομειακούς χώρους για κοινή δράση με τους εργαζόμενους για τα ζητήματα της υγείας. Ήδη, κοινές συνελεύσεις γιατρών και εργαζομένων και κινητοποιήσεις δίνουν τον τόνο σε διάφορα νοσοκομεία (Αττικόν, ΓΚ Νίκαιας, ΓΝ Πάτρας «Άγ. Ανδρέας» κ.α.).

Η κατάσταση στη δημόσια υγεία είναι εκρηκτική, και επιδεινώνεται καθημερινά οδηγώντας τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα. Μόνο ένα μέτωπο υγείας που θα βάλει σε άλλες βάσεις τους αγώνες για δημόσια και δωρεάν υγεία σε κατεύθυνση της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών, μπορεί να βάλει φρένο σ' αυτή την κατρακύλα.

Η ενωτική δράση της αριστεράς, του ζωντανού στοιχείου της υγείας, θα είναι (;) ο καταλύτης γι' αυτή την εξέλιξη.

Τάσος Γιακουμής

Πάτρα, 12/11/08

"ΕΠΙ ΤΟΥ ...ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ "



ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ. ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

      ΑΡ. ΠΡΩΤ 93

      Ημερομηνια: 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008

      fax 2682024837

Προς: σωματείο εργαζομενων στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «αΤΤΙΚΟΝ»

      FAX: 210 5326385

      Κοιν.:


      Θεμα: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας παρακολουθούν τον αγώνα που εδώ και βδομάδες διεξάγετε για την καταβολή των δεδουλευμένων σας πρόσθετων αμοιβών αλλά και για την επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου σας και την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του προς όφελος των πολιτών.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας σας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς του υπόλοιπους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της χώρας.

Είναι κατ εξοχήν αγώνας για τη διάσωση και ανάπτυξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας .Είναι αγώνας για τον ίδιο το λαό μας.

Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη στον ανυποχώρητο αγώνα σας και στον αγώνα των γιατρών του Νοσοκομείου σας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές.


Πιστεύουμε ότι με την αταλάντευτη μαχητικότητά σας και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων ο αγώνας σας , που είναι

και αγώνας μας, θα στεφθεί με επιτυχία.


Για το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας



Ο πρόεδρος Η γραμματέας


Στρατής Βουγέλλης Δήμητρα Μπιτχαβά.

Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ...

...για τα "τυπογραφικά" λάθη , ο "δαίμων του τυπογραφείου" έχει προσβάλλει σοβαρά το πολυπληθές τμήμα δακτυλογράφησης του μεγαλοεκδοτικού μας συγκροτήματος και το μυαλό τρέχει γρηγορότερα από τα δάκτυλα!

Η ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΗΜΗ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗ ΑΠΟ ΣΠΑΝΙΟ ΜΥΚΗΤΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΗ ...ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΣΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
-28 ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΝΟΣΗΕΛΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ : ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΡΑΡΧΟΥ Κ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΘΕΚΛΑΚΗ ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΑΥΑΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Κ. ΕΛΕΝΗΣ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ : "ΠΕΘΑΜΕΝΗ Η ΓΡΙΑ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΑΝΕΙ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ ΜΟΥ
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΝ Ο "ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ" ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΓΥΜΝΗΣ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗΣ ΘΑ ...ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ ΜΟΥ !
Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

ΕΛΗΞΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ...ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

















Έληξε ομαλά η αναστολή της εφημερίας του Αττικού νοσοκομείου με τη παρουσία ...περιπολικού της αστυνομίας. Κατάθεση σε ασυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Χαϊδαρίου έδωσε η συντονίστρια της εφημερίας κατόπιν εισαγγγελικής παραγγελίας μετά από έγγραφο του διοικητή της του Αττικού νοσοκομείου κ. Χρ. Ροϊλου. Πιθανό στη επόμενη εφημερία να χρειαστεί ο συντονιστής εφημερίας να στέλνει τις αναφορές του στην ...αστυνομία αντί στο ΕΚΑΒ . Θα ήταν προτότυπο να λιγοστά περιπολικά του ασυνομικού τμήματος Χαϊδαρίου να μεταφέρουν ασθενείς και τα ασθενοφόρα να ...περιπολούν στο Χαϊδάρι!