Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Υποτελείς των Γερμανών



Επιτίθενται τους Ήρωες που αντιστάθηκαν
Ντροπή στην πατρίδα μου


Πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ για συντονισμένη αγωνιστική δράση

Τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010, μετά από πρόσκληση της ΟΕΝΓΈ, συναντήθηκαν και συζήτησαν Ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, σχετικά με το πρόγραμμα της συντονισμένης αγωνιστικής τους δράσης κατά το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα στην πρόσκληση της ΟΕΝΓΕ ανταποκρίθηκαν η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΑΣΟΝΟΠ, ΠΟ. ΕΜΔΥΔΑΣ, όπως επίσης μέλη από τη Διοίκηση της ΔΟΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Επειδή εκτιμήσαμε ότι οι δέσμες αντεργατικών μέτρων που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση αποτελούν την αιχμή μιας ολομέτωπης επίθεσης ενάντια σε κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα, κατακτήσεις μάλιστα που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες των προηγούμενων γενεών, αποφασίσαμε να συντονίσουμε τα βήματα και τη δράση μας σε ένα αναγκαίο παρατεταμένο και πολύμορφο αγώνα για την ανατροπή των μέτρων και τη μη εφαρμογή του προγράμματος Σταθερότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Ομοσπονδίες εξέφρασαν τη βούληση τους ο συντονισμός αυτός να είναι διαρκής.

Οι Ομοσπονδίες θα εξειδικεύσουν με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων το πλαίσιο και τις κινήσεις που θα προβούν/ ήδη όμως καλούν τους εργαζόμενους:

1.Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ της 11ης Μαρτίου.

2.Συμμετοχή στην 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 5 Μαρτίου και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 13:00

3. Η 10η Μαρτίου να αποτελέσει ημέρα πολύμορφων κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αθήνα με συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών

Χαμηλό βαρομετρικό

Διαβάσαμε ότι σε έρευνα της Public Issue(κλικ εδώ)
Tο 72% των ερωτηθέντων στην έρευνα είναι αρνητικό στην περικοπή του 13ου - 14ου μισθού, όπως αρνητικό είναι το 74% στο πάγωμα των συντάξεων και το 78% στην αύξηση της τιμής των καυσίμων. Επίσης το 90% των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα αντιτίθεται στην περικοπή των επιδομάτων…
Αναλυτικότερα :
Εννέα στους 10 δημοσίους υπαλλήλους διαφωνούν με την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή». Στο ίδιο ερώτημα διαφωνία εκφράζουν οι εργοδότες σε ποσοστό 61%, οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα (76%) και οι συνταξιούχοι (68%).
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 67% διαφωνούν επίσης με τις περικοπές των επιδομάτων. Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 81% και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (79%) αντιτίθενται στο «πάγωμα» των συντάξεων, ενώ την αντίθεσή τους εκφράζουν και οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 66%.
Αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ, την αντίθεση τους σε ποσοστό 71% εκφράζουν οι εργοδότες, και ακολουθούν δημόσιοι υπάλληλοι (67%), ιδιωτικοί υπάλληλοι (66%) και συνταξιούχοι (63%).
Σε ότι αφορά την αύξηση του φόρου στα καύσιμα, το 84% των ιδιωτικών υπαλλήλων δηλώνει αντίθετο, οι εργοδότες διαφωνούν σε ποσοστό 80%, συνταξιούχοι (71%) και δημόσιοι υπάλληλοι (69%).

Τελικά κατά πάσα πιθανότητα εκείνοι τους οποίους συνάντησε ο Γιώργης Παπανδρέου και όπως μας είπε του «χάριζαν ένα μισθό για να σωθεί η Ελλάδα» ανήκουν στη μειοψηφία του 18%.!!!
Όσο για εκείνο που έλεγε ότι έχει τη συναίνεση του Ελληνικού Λαού για τα μέτρα που παίρνει…εμείς τι να πούμε.
Πρέπει μάλλον να προσέξει τις συναναστροφές του γιατί φαινεται να «παίζει» πολύ με …τα μειοψηφικά ρεύματα της Ελληνικής κοινωνίας !!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Ποινική δίωξη στις δύο γιατρούς του Θριάσιου


Τελευταία ενημέρωση: 19:12 Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010
Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος για εκβίαση και δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας στις δύο γιατρούς από το Θριάσιο, που συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελία πολίτη, ότι ζήτησαν «φακελάκι» για να τον εγχειρήσουν.
Οι δύο γυναίκες παραπέμπονται σε δίκη και σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι ο ασθενής άφησε τα χρήματα πάνω στο γραφείο και πριν προλάβουν οι ίδιες να αντιδράσουν είχε εμφανιστεί η αστυνομία.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία πολίτη ότι απαίτησαν να τους καταβάλλει ποσό 2.500 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση στη μύτη.

Αρχικά, ο πολίτης κατήγγειλε το περιστατικό στο διοικητή του νοσοκομείου, Άγγελο Λιόση. Εκείνος, με τη σειρά του, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να πράξουν ό,τι προβλέπεται από το νόμο.

Οι γιατροί συνελήφθησαν, όταν τους παραδόθηκαν 1.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από γυναίκα αστυνομικό, που εμφανίστηκε ως σύζυγος του ασθενούς
(κλικ στο τίτλο για όλο το δημοσίευμα)
Σχόλιο Ναυαρχίδας : Καιρός είναι , να ξυπνήσει ο κόσμος μπας και ξεβρωμίσει ο κλάδος μας. Ελπίζουμε στη παραδειγματική τιμωρία και στην αυστηροποίοηση της νομοθεσίας για ανάλογες πράξεις. Ισως το συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών να αρχίσει να παίζει ενεργό ρόλο στη αποκάλυψη του τριτοκοσμικού φαινομένου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Σε επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, ενώ παρόμοιες αποφάσεις έχουν λάβει οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία στης Βόρειας Ελλάδας.
Σήμερα επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι. Τα παραπάνω αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες.

Η επίσχεση εργασίας ξεκινά σήμερα από τα νοσοκομεία «Γενημματάς» και Δερματικών Νόσων, ενώ σταδιακά θα προχωρούν σε επίσχεση και οι γιατροί των άλλων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί δεν θα προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα των εφημεριών που τους χρωστά το υπουργείο Υγείας και τα οποία αφορούν τους μήνες από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Στο μεταξύ, πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες οι νοσηλευτές της Θεσσαλονίκης, κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και της μη πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού. Νωρίς το πρωί κατέλαβαν τα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και εμπόδισαν την είσοδο σε υπαλλήλους και ασφαλισμένους. Προκλήθηκε ένταση μεταξύ ασφαλισμένων, εργαζομένων και καταληψιών, ενώ η κατάληψη έληξε δύο ώρες αργότερα.