Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Η Προεδρούλα σας εύχεται !!!


Χρόνια Πολλά

Μόλις ολοκλήρωσα την εμφάνισή μου
και σας εύχομαι

ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Η ΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ

Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ , ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ...ΨΕΜΜΑΤΑ
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ Η ΕΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΥΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ "ΚΛΟΠΗΣ" ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ι.Ν.Α.

Η γενική συνέλευση της Ε.Ι.Ν.Α. που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Π.Γ.Ν.Π. έλαβε τις εξής αποφάσεις:

§ Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αυτές τις μέρες ψηφίσθηκε στη Βουλή δεν επέχει θέση Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης

§ Το νομοσχέδιο αυτό που ούτως ή άλλως γίνεται νόμος του κράτους εμπεριέχει οφέλη και θετικές ρυθμίσεις που αφορούν μισθολογικά, εργασιακά, εξέλιξη των γιατρών-πολυδιευθυντικό κ.ά. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό και οι οποίες έγιναν με άξονα τα νόμιμα ωράρια εφημέρευσης (48ωρο-54ωρο). Ωστόσο το νομοσχέδιο υπολείπεται σε κομβικά ζητήματα που είχαν περιληφθεί στην Κλαδική Σύμβαση όπως προσλήψεις, αναβάθμιση ωριαίας αποζημίωσης εφημερίας, προδιαγεγραμμένος χρόνος νέου ιατρικού μισθολογίου κ.ά.

§ Με δεδομένα όλα αυτά δεν απεμπολούμε το βασικό μας αίτημα του 48ώρου-54ώρου, και το δικαίωμα του κάθε γιατρού στην απόλυτη κυριότητα του νομίμου ορίου εφημεριών τόσο σε ώρες όσο και σε ημέρες.

§ Καλούμε τις Ενώσεις και την ΟΕΝΓΕ να μην αποδεχθούν το ψηφισθέν νομοσχέδιο σαν Κλαδική Σύμβαση Εργασίας και με όχημα το πιεστικό αίτημα του 48ώρου-54ώρου να οικοδομήσουμε συνθήκες επίτευξης των στόχων του Έκτακτου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ του Ιουνίου 2008.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τερζής Στάθης


Ο Γραμματέας

Γιαννάκενας Κων/νος