Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ



Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγόν δουλείας ας έχωσιν
θέλει Αρετήν και Τόλμη
η Ελευθερία

Ανδρέας Κάλβος

Για την αντιγραφή Ιάσων Λιβέρης

Να πού πηγαίνουν τα λεφτά


Διαβάζουμε στις προχτεσινές εφημερίδες: «Eπενδυτικά σχέδια ύψους 341.213.172 ευρώ εγκρίθηκαν από την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου του υπουργείου Οικονομίας. Τα νέα σχέδια αφορούν επενδύσεις στη μεταποίηση, στον τουρισμό, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον πρωτογενή τομέα. Περιλαμβάνουν 30 ολοκληρώσεις επενδυτικών προγραμμάτων και 38 καινούριες υπαγωγές. Το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης θα ανέλθει στο ποσό των 152.923.689 ευρώ. Hδη, τους τελευταίους πέντε μήνες, έχουν διοχετευθεί στην αγορά περίπου 500 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών προς επιχειρήσεις που είχαν υπαχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και είχαν ολοκληρώσει τα επενδυτικά τους σχέδια. Μέχρι το τέλος του 2010, θα αποπληρωθούν ακόμη 700 εκατ. ευρώ».

Αν μετράμε καλά, μόνο μέσα στο 2010, η κυβέρνηση θα χαρίσει στους επιχειρηματίες, μέσω των αναπτυξιακών νόμων, πάνω από 1,35 δισ. ευρώ! Μέσα στο 2010, έτος κατά το οποίο η κυβέρνηση, επικαλούμενη τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το περιβόητο μνημόνιο της «τρόικας», περικόπτει μισθούς και συντάξεις, επιβάλλει το Μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις και προωθεί την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης...

Αν υπολογίσει κανείς πόσοι αναπτυξιακοί νόμοι ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τις ευλογίες πάντοτε της ΕΕ, μέσα στην τελευταία 20ετία, παρέχοντας δωρεάν χρήμα (που, βέβαια, έφευγε από τις τσέπες του εργαζόμενου λαού) στους επιχειρηματίες για να κάνουν «επενδύσεις», εύκολα θα καταλάβει πού οφείλονται τα τεράστια ελλείμματα που καλείται και αυτά να τα πληρώσει ο λαός. Να, λοιπόν, πού πηγαίνουν τα λεφτά. Να ποιους εξυπηρετεί αυτή η πολιτική.

ΠΗΓΗ : ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Ο ραγιαδισμός στο Λοβερδιστάν

. . . Λοβέρδος