Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

O ΠΛΗΡΗΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ "ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ"


Τον ακούει ο ...Mαυρογιαλούρος και σκίζει τα ...πτυχία του !!! (video)

Δείτε με προσοχή, το video που ακολουθεί, αλλά μη μπερδευτείτε
ΔΕΝ είναι ένας βουλευτής της ΝΔ, που τα ...χώνει ΣΗΜΕΡΑ στην Κυβέρνηση. 
Είναι ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (κι όχι όποιος κι όποιος), που τα χώνει στην Κυβέρνηση - Καραμανλή, πριν 2 χρόνια. 
Σήμερα, σαν Υπουργός, εφαρμόζει τρις-χειρότερες πολιτικές, απ' αυτές που κατήγγειλε τότε. Κι όμως, ο στόμφος, η "σιγουριά" -και καλά-  είναι ίδια, είτε μιλάει για μαύρο, είτε κάνει μετά, το μαύρο ...άσπρο ! Μόνο ένας πολιτικός του δικομματισμού, μπορεί να λέει τόσα ψέμματα(και τότε και τώρα) και να βαφτίζει το ψέμα και την ανάλγητη πολιτική του, "πατριωτισμό" !!! 
Καμαρώστε τον !!! >>>

Ευ. Βενιζέλος from Evangelos Venizelos on Vimeo.
Απο  edo-provokatoras
http://kepparou.blogspot.com/

Βενιζέλε, ζήτα του να ανακαλέσει... είπε την ...κακιά λεξούλα !


- Ως πότε θα μ' έχεις έτσι τιμωρία για μια λεξούλα, ρε Βαγγέλη;;;
Βενιζέλε, πες ...αλεύρι. Η ..."ομερτά" σε γυρεύει... Διάβασε το παρακάτω άρθρο, Βενιζέλε και ζήτα αμέσως από το συγγραφέα του, να ανακαλέσει !!! Και όταν λέμε "ζήτα του, να ανακαλέσει" εννοούμε να του το ζητήσεις, με κραυγές, ουρλιαχτά και χοροπηδήματα, όπως το ζητούσες προχθές από τον Τσίπρα... Γιατί ο συγγραφέας βεβαίως, βεβαίως, λέει την κακιά λεξούλα "ομερτά". Κι είναι πολύ "κολλητός" σου και του ...χεριού σου ! Ναι ντε, ο ΓΑΠούλης, λέμε... 
Ο οποίος ΓΑΠούλης, σε άρθρο του στις 23.08.2010(ολόκληρο ΕΔΩ) αναφέρεται στην προηγούμενη κυβέρνηση και στις εξεταστικές και λέει: "Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να διερευνηθούν όλες αυτές οι υποθέσεις και οι υπαίτιοι να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Δώσαμε μάλιστα, όπως και πάλι είχαμε δεσμευτεί, κίνητρα για να σπάσει ηομερτά της συγκάλυψης..."

Γκέγκε, τζάμπα μάγκα ...Βενιζέλε ;




http://edo-provokatoras.blogspot.com/

Η πιο άγρια λιτότητα στην Ελλάδα, διπλάσια από της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, 3 φορές πιο μεγάλη από της Ισπανίας, 5 από της Ιταλίας


Ειδική έρευνα των Financial Times
alt
Σε άρθρο  της 18-10-2011 η εφημερίδα Financial Times παρουσιάζει τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της περιφέρειας της Ε.Ε. Η έρευνα αυτή δείχνει ότι οι φορολογικές αυξήσεις και οι μειώσεις δαπανών στην Ελλάδα κατά νοικοκυριό οδηγούν σε απώλεια του 14% του  οικιακού εισοδήματος. Στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία η απώλεια είναι το 7% του εισοδήματος. Στην Ισπανία είναι το 5% του οικιακού εισοδήματος. Στην Ιταλία η απώλεια είναι το 3% του οικιακού εισοδήματος.
Με βάση τα στοιχεία αυτά το μέσο ελληνικό νοικοκυριό έχει διπλάσια απώλεια από το νοικοκυριό της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, τριπλάσια σχεδόν από το νοικοκυριό της Ισπανίας, πενταπλάσια σχεδόν από της Ιταλίας. Αν δε συγκριθεί και με το νοικοκυριό της Γερμανίας η απώλεια του ελληνικού νοικοκυριού είναι δεκατέσσερις φορές περισσότερη.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα τα μεγέθη για το εθνικό εισόδημα που έρχεται στο σπίτι σε κάθε χώρα – με βάση το οποίο υπολογίζεται το μέσο οικιακό εισόδημα - περιλαμβάνουν όλα τα εισοδήματα, όπως απολαβές και συντάξεις μείον την άμεση φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές. Τα μεγέθη αυτά διαφέρουν από το ΑΕΠ καθώς δεν συνυπολογίζουν τα κέρδη των ξένων  επιχειρήσεων.
Οι προοπτικές είναι ακόμη πιο σκοτεινές. Όπως αναφέρεται «η ανάλυση των F.T. βασίζεται σε στοιχεία που συχνά παραβλέπονται στις συζητήσεις για την κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά δηλαδή με την συνολική αξία των μέτρων που απαιτούνται μέσα σε ένα έτος για να μειώσουν τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού. Καθώς οι πληρωμές τόκων για τα δάνεια της Ελλάδας προβλέπεται να αυξηθούν κατά 77% μεταξύ 2010 -2015 θα χρειαστεί να κάνει βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες προκείμενου να μην επιδεινωθεί η δημοσιονομική της κατάσταση που σημαίνει περαιτέρω μέτρα πέρα από τα μέχρι τώρα, εάν θέλει να μειώσει το έλλειμμά της.»

Ο Μουτζούρης του Ελληνικού χρέους;

Ο Μουτζούρης του Ελληνικού χρέους
Το επίσημο παιγνίδι μιας Ευρωζωνικής  χρεοκοπίας.

Όλοι, χωρίς καμιά εξαίρεση και ότι κι αν διατρανώνουν  δημόσια, γνωρίζουν ότι το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, είναι αβάσταχτο – δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ομαλά, για ξεκάθαρους χρηματο-οικονομικούς αλλά και πολιτικούς  λόγους. Άρα αυτό που παίζεται εδώ και ενάμισυ χρόνο στην Ευρώπη είναι ένα κλασικό παιγνίδι Μουτζούρη, ποιος δηλαδή θα μείνει στο τέλος με το κακό χαρτί στο χέρι – ποιος θα είναι ο δυστυχής κάτοχος των Ελληνικών κρατικών ομολόγων. Οι παίκτες είναι κατά κύριο λόγο τρεις: Οι τράπεζες και οι ομολογιούχοι που επέλεξαν και αγόρασαν  ως επένδυση τα τοξικά ομόλογα, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι που βάζουν τα δάνεια για να αποπληρώνονται κανονικά μέχρι σήμερα οι προηγούμενοι και οι Έλληνες φορολογούμενοι που αν και ιδρυτικά μουτζούρηδες  δεν πρέπει να κλατάρουν από το φορτίο – γιατί τότε θα μπουν στον πειρασμό να απαλλαγούν μια και καλή από τον πρώτο και ενδεχομένως και το δεύτερο παίκτη.

Οι παίκτες/δανειστές (τράπεζες κ ομολογιούχοι) έχουν δύο βασικά ατού αλλά και ένα μεγάλο μειονέκτημα. Το πρώτο ατού τους  είναι το πολυπλόκαμο δίκτυο των παγκόσμιων χρηματαγορών, στις φλέβες του οποίου κυλάει η μυθική και παντοδύναμη ουσία, η  «επιχειρηματική εμπιστοσύνη». Όταν μάλιστα οι ιδιώτες δανειστές φωνάζουν και «Ριμέμπερ Λίμαν Μπράδερς», τότε ο κόσμος τους προσέχει και τους φοβάται διπλά. Το δεύτερο ατού είναι η κακορίζικη αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, που μόλις πέρασε η καλοκαιρία έδειξε ότι μόνο optimal currency area δεν είναι αλλά και ότι βρίσκεται τουλάχιστον  δεκαετίες  μακριά από κάτι που να μοιάζει έστω και εν μέρει με  Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι του σήμερα, τα κεφάλαια και οι ελίτ κινούνται ανεμπόδιστα όπου το κέρδος τους καλεί, ενώ οι πολλοί σπάνια βγαίνουν από τα υποβαθμισμένα εθνικά τους κελάρια. Οι δανειστές έχουν όμως και ένα θεμελιακό πρόβλημα, που τους κάνει να βλέπουν εφιάλτες τις νύχτες και να πουλάνε έντρομοι το επόμενο πρωί: Το πρόβλημά τους λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Τράπεζες και ομολογιούχοι ξέρουν πολύ καλά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ εκλογικό σώμα που θα πειστεί να υποφέρει μακρόχρονη κηδεμονία και επαχθέστατη λιτότητα για να πληρώνει αγκομαχώντας τους διεθνείς παίκτες/πιστωτές του. Αργά ή γρήγορα, ειδικά μάλιστα αν τα αμφίβολα καταπότια  πετύχουν και φτιάξει εντέλει με τη στέρηση  πρωτογενές πλεόνασμα, θα φροντίσει να απαλλαγεί από το άδικο και άνισο φορτίο, το οποίο και θα έχει προφανώς διογκωθεί  και θα επιχειρήσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Το παράδοξο δηλαδή είναι ότι είτε πετύχει είτε δεν πετύχει το…  μεσοπρόθεσμο, οι δανειστές ξέρουν πολύ καλά ότι τα περισσότερα χρήματά τους θα τα χάσουν! Γι αυτό και αφού εκβιάσουν όσο πιο πολύ μπορούν για να αποφύγουν μια γρήγορη χρεοκοπία, θα κάνουν ότι τους είναι δυνατό  για να φορτώσουν τα ομόλογά τους, στις ας πούμε φαρδιές πλάτες των υπόλοιπων Ευρωπαίων φορολογούμενων.  Έχοντας στα χέρια τους πλέον τα τοξικά χαρτιά, οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να εισπράξουν ότι μπορούν από τους Έλληνες ή τουλάχιστον να εξευμενίσουν τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους τους με… βολικούς αποδιοπομπαίους τράγους.

Ποιος το περίμενε, ότι θα ήταν τόσο συναρπαστικό και επικίνδυνο παιγνίδι ο Μουτζούρης…

http://www.thepressproject.gr

Σύνθημα: Ψυχάρης - Παρασύνθημα: Μπόμπολας

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΙΔΩΝ»


Σε απόγνωση οι οικογένειες άρρωστων παιδιών
Η διοίκηση του νοσοκομείου στέλνει στο «Ωνάσειο» 4 παιδιά για εγχείρηση καρδιάς
ICON
Στο «Ωνάσειο» στέλνει, με απόφασή της την περασμένη Παρασκευή, η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», τέσσερα παιδιά που ήταν στις λίστες αναμονής για εγχείρηση καρδιάς με τεράστιο κόστος για τα ασφαλιστικά Ταμεία, ως αποτέλεσμα της κατάργησης της μονάδας παιδοκαρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου στα πλαίσια της συγχώνευσής του με το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οπως σημειώνουν γιατροί και νοσηλευτές, κάθε χειρουργικό «πακέτο» στο «Ωνάσειο» ή αλλού κοστίζει στα ασφαλιστικά ταμεία 20.300 ευρώ, ενώ εκφράζεται έντονος προβληματισμός τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν έχουν ασφάλιση.
Αποδεικνύεται και με την παραπάνω εξέλιξη πως η συγχώνευση νοσοκομείων είναι ακόμη ένα εργαλείο για να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες στον τομέα της Υγείας, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία μπαίνουν πιο βαθιά στη λογική του επιχειρηματία, αφού πρέπει να «κόβουν» από παντού για να μειώσουν τα έξοδά τους. Μεγάλοι χαμένοι οι ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία, όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που δεν έχουν να πληρώσουν - τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα - για αναγκαίες υπηρεσίες Υγείας.
Χρόνια εγκληματική απαξίωση
Η εγκληματική απαξίωση του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου της χώρας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. «Λειτουργούσαμε με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό», λέει στον «Ρ» ο Γιώργος Καλαβρουζιώτης, παιδοκαρδιοχειρουργός, στη μέχρι πρόσφατα μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». «Από τους 6 καρδιοχειρουργούς, που χρειάζονται, ήμασταν 3. Πριν από 10 χρόνια είχαμε 7 καρδιοαναισθησιολόγους και πέρυσι μείναμε με μία, η οποία είχε και το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Κι επειδή δεν γινόταν να είναι ταυτόχρονα σε δύο μέρη, αναγκαστικά οι μέρες χειρουργείου από 5 μειώθηκαν στις 3 μέρες και οι μέρες του αιμοδυναμικού εργαστηρίου από 5 έγιναν 2. Επιπλέον λείπουν 3 παιδοκαρδιολόγοι.
Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος αναμονής των παιδιών μέχρι να εγχειριστούν αυξάνει. Υπάρχουν παιδιά που περιμένουν μήνες για να χειρουργηθούν και ο καθένας αντιλαμβάνεται, ότι ένα χειρουργείο καρδιάς δεν μπορεί να περιμένει επ' αόριστον, υπάρχουν επιπτώσεις στο παιδί. Για ένα - δυο μήνες εντάξει, αλλά όσο πιο νωρίς γίνει το χειρουργείο, τα αποτελέσματά του θα είναι καλύτερα.
Τα προβλήματα αυτά υπήρχαν και πριν ενάμισι - δύο χρόνια και αντί να αναβαθμιστεί η μονάδα η διοίκηση αποφάσισε να την κλείσει, λόγω πολιτικών επιλογών. Η μονάδα αυτή λειτουργούσε επί 24 χρόνια, το προσωπικό της έχει πολύ πλούσια πείρα και τώρα διασκορπίζεται σε διάφορα άλλα τμήματα, με απώλεια γνώσης, πείρας κ.λπ. Πάντως, τα χειρουργεία αυτά θα μπορούσαν να γίνουν σε μας, αλλά αποφασίστηκε να σταλούν στον ιδιωτικό τομέα και θα πληρώνουν ακριβά τα Ταμεία».
Σε απόγνωση οι γονείς
Οι γονείς ενός πρόσφατα χειρουργημένου στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» παιδιού Μάρω Κατσανέα και Αχιλλέας Βλάστος με ανοιχτή επιστολή τους σημειώνουν: «Ο μικρός μας γιος, Δημήτρης, από την πρώτη μέρα της ζωής του δίνει αγώνα ζωής. Υστερα από ένα χειρουργείο σε ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο δεν διόρθωσε το πρόβλημα υγείας του παιδιού, απευθυνθήκαμε στο νοσοκομείο Παίδων στο οποίο οι γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό μας αγκάλιασε και μας στάθηκε στο ιδιαίτερο πρόβλημά μας». Διαμαρτύρονται για τη συγχώνευση της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας με τη γενική μονάδα του νοσοκομείου, που «θα οδηγήσει τους γονείς όπως και εμάς σε απόγνωση».
«Είναι αδιανόητο η πρωτεύουσα της χώρας και ένα νοσοκομείο σαν το Παίδων να μην μπορεί να φιλοξενήσει παιδιά που έχουν καρδιολογικά προβλήματα και να προσπαθεί να τα "κρύψει" μέσα στα διάφορα περιστατικά επειδή θέλει να κάνει η διοίκηση ή το κράτος περικοπές», προσθέτουν.

Ξεκινά η διαδικασία εκλογής εκπροσώπων γιατρών και εργαζομένων στα ΔΣ των Νοσοκομείων


Ως γνωστόν η θητεία των εκπροσώπων γιατρών και εργαζομένων στα ΔΣ των Νοσοκομείων είχε λήξει εδώ και μήνες και παρατάθηκε επί τρίμηνο με έγγραφο του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου.
Τώρα, με έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Υγείας σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, ξεκινά η διαδικασία εκλογής εκπροσώπων γιατρών και εργαζομένων στα ΔΣ των Νοσοκομείων (για να ανακτήσετε το έγγραφο κλικ εδώ).
Η διαδικασία που διέπει τις εκλογές περιγράφεται σε υπουργική Απόφαση του 2007 (κλικ εδώ) και περιέχει αρκετά σημεία-παγίδες.
Ενδεικτικά:
  • Δεν καταρτίζονται ψηφοδέλτια συνδυασμών, αλλά κατατίθενται μεμονωμένες υποψηφιότητες που τοποθετούνται σ΄ ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ο πρώτος σε ψήφους εκλέγεται τακτικό μέλος και ο δεύτερος σε ψήφους αναπληρωματικό.
  • Εάν σε ψηφοδέλτιο υπάρχουν περισσότεροι από έναν σταυροί το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο.
  • Η ψηφοφορία με αλληλογραφία που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση στο άρθρο 10είναι άκρως ασαφής.
Άποψη
Τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων έχουν αποδείξει πως η θέση του εκπροσώπου στο ΔΣ μπορεί να έχει βαρύνουσα σημασία. Μπορεί ν΄ αλλάξει συσχετισμούς στο ΔΣ, να πληροφορήσει τους συναδέλφους καθώς και τα θεσμικά όργανα, να πιέσει αποτελεσματικά σε διάφορα ζητήματα.
Τουναντίον εκλογή εκπροσώπου με κριτήρια ελαφρότητας, επαιτείας ψήφου ή διαμεσολάβησης με τα κέντρα εξουσίας μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις απρόβλεπτες. Υπήρξαν περιπτώσειςψαλιδοχέρηδων που συναίνεσαν σε ανήκουστες περικοπές προϋπολογισμών Νοσοκομείων, είτε συναίνεσαν σε περικοπές κλινών και προσωπικού από τα οργανογράμματα, αποφεύγοντας μάλιστα να λογοδοτήσουν για τις καταστροφικές επιλογές τους. Καθόλου περίεργο εάν δούμε πολλούς απ΄ τους εν λόγω ψαλιδοχέρηδες να δηλώνουν εκ νέου υποψήφιοι, τώρα μάλιστα που το κούρεμα έχει αναγορευθεί σε εθνικό σπορ!
Συνεπώς η ψήφος μας για εκλογή εκπροσώπου γιατρών στο ΔΣ πρέπει να γίνει με πολλή περίσκεψη και υπευθυνότητα, ώστε να εκλέξουμε συναδέλφους άξιους, ικανούς και ανεπίληπτους.
 
Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας

Άλλος ένας “τζάμπα μάγκας” του ΠΑΣΟΚ παριστάνει τη κυρία… στη βουλή χοροπηδούσε, χειροκροτούσε, χτυπουσε τα έδρανα

Υστερικά εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα πολιτική…

Πολύ καλή η παρουσία χτες του δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ στην τηλεοπτική εκπομπή «Λαβύρινθος» στην ΕΤ3. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός βουλευτής Κώστας Γείτονας που ήταν παρών στην εκπομπή ενώ προηγουμένως έκανε ανούσιες κοκορομαχίες με τον βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Ιωαννίδη δεν τόλμησε ούτε να διακόψει ούτε να αντικρούσει τα λεγόμενα του Δελαστίκ. Δεν μπορούσε εξάλλου γιατί όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος του «Εθνους» και διευθυντής της βδομαδιάτικης εφημερίδα «Πριν» τα τεκμηρίωνε με στοιχεία επικαλούμενους αριθμούς που δεν δέχονται αμφισβήτηση.

Το πάθος ενάντια (και ανάμεσα) στην αριστερά είναι δυνατότερο από αυτό ενάντια στα αφεντικά;


Tου Π. Μαυροειδή*

Πρώτη φορά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ήταν τόσο πρόθυμα να δείχνουν χωρίς φειδώ τηλεοπτικού χρόνου, κόσμο και όχι φωτιές.  Μόνο που  έδειχναν ανθρώπους με κοκκινόμαυρες σημαίες (αλλά και με μολότωφ και πέτρες) να επιτίθενται  σε άλλους με κόκκινες σημαίες.

Ο αποτροπιασμός υποτίθεται ότι ήταν για τη δολοφονική επίθεση συγκεκριμένων  τυχοδιωκτικών  αναρχικών ομάδων  κατά των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Στην πραγματικότητα η ασυγκράτητη χαρά ήταν για την εικόνα «κόκκινου εναντίον κόκκινου». Και ιδιαίτερα ήθελαν να φαίνεται αυτό το πάθος. Ο ζητούμενος συνειρμός, κάτι παραπάνω από σαφής: φανταστείτε πως θα σφαχτούν μεταξύ τους και τι χάος θα επικρατήσει αν  αποσυρθεί γενικά η αστυνομία και πολύ περισσότερο αν πέσει η κυβέρνηση.Τα προβοκατόρικα συγχαρητήρια του ΛΑΟΣ, του Αlter και του Αντένα στο ΚΚΕ για την «περιφρούρηση της Βουλής», έχουν στόχο να πλήξουν το ηθικό της εργατικής βάσης του. Να αναστείλουν θετικές αγωνιστικές διεργασίες συνάντησης με το μαχητικό αγώνα. Να ενεργοποιήσουν συντηρητικά αντανακλαστικά της ηγεσίας του ΚΚΕ, όπως η αδικαιολόγητη και αλόγιστη «περιφρούρηση» του ΠΑΜΕ από τις δυνάμεις του ταξικού ρεύματος και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Ευρύτατη κάλυψη  είχαν και  τα υπονοούμενα  της  Α. Παπαρήγα ότι οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν μέσα από μπλοκ της πρωτοβουλίας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», το οποίο δήθεν συστέγαζε «αναρχο-αριστερούς, αναρχο-δεξιούς και Χρυσή Αυγή».  Θλιβερή και κοντόθωρη   ταξική και πολιτική ανευθυνότητα.

Όσο γέλαγαν τα μούτρα των ακροδεξιών του ΛΑΟΣ, του Πρετεντέρη και του Αστυνομικού Διευθυντή, άλλο τόσο πονούσαν οι αγωνιστές της αριστεράς και του εργατικού κινήματος.

Δεν είναι και μικρό πράγμα: Η δεύτερη μέρα της μεγαλειώδους εργατικής 48ωρης κινητοποίησης,  σημαδεύτηκε από την πρόστυχη προσπάθεια της κυβέρνησης και των υποτακτικών σε αυτή ΜΜΕ, να κεφαλαιοποιήσουν μια πολιτική υποχώρηση στο αναπτυσσόμενο ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής ανυπακοής. 
Στη προσπάθεια αυτή αξιοποιείται από μεριάς της, με χυδαίο τρόπο, ο τραγικός θάνατος του διαδηλωτή, στελέχους του ΠΑΜΕ. Συσκοτίζεται το γεγονός ότι χάθηκε ένας εργαζόμενος σε μέρα απεργίας και σε χώρο απεργιακής κινητοποίησης, ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από  την αστυνομία.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να πιστώσει το θάνατο αυτό, αλλά και γενικότερα την ευθύνη για τη βία στο κέντρο της Αθήνας  στις συγκρούσεις μεταξύ του «ΠΑΜΕ και ομάδων αναρχικών», αθωώνοντας τη δική της πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και του εκφοβισμού του λαού.

Σε ότι αφορά αυτά καθαυτά τα γεγονότα στις 20/10, δεν έχουν θέση οι «ίσες αποστάσεις». Χρειάζεται   αποφασιστική πολιτική καταδίκη και απομόνωση σε εκείνες τις  αναρχικές ομάδες που για   άλλη μια φορά επεχείρησαν τυφλή δολοφονική επίθεση σε βάρος διαδηλωτών. Δεν μπορεί και δε πρέπει να γίνει κανένας συμψηφισμός με τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες του ΚΚΕ που είναι άλλης κλίμακας και κυρίως άλλης ποιότητας.  Οι ομάδες αυτές πράγματι ψαρεύουν σε θολά νερά. Αναζητούν νομιμοποίηση στη συνείδηση όλων όσων αγαναχτούν για τις λογικές ιδιοκτησίας του κινήματος και των αγώνων που αναπτύσσει το ΚΚΕ, συχνά και με ανοιχτές επιθέσεις στην αντικαπιταλιστική αριστερά. Το μόνο που προκαλούν ωστόσο είναι αποτροπιασμός και περιφρόνηση. Το αριστερό, απελευθερωτικό και κομμουνιστικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με πρακτικές αστικής βίας, που θυμίζουν παρακράτος.

Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες όμως στο νέο πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά τα γεγονότα. Θα ήταν παράλογο να περιμένει κανείς μια σοβαρή στάση από τις αναρχικές τυχοδιωκτικές ομάδες. Ακόμη και ο λεγόμενος «πολιτικός αντεξουσιαστικός χώρος», όπως εκφράστηκε μέσα απόανακοίνωση της «Αντεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας», έσπευσε να εξαφανίσει τη δράση κυβέρνησης, κράτους και παρακράτους και να δηλώσει πως «αποκλειστικά υπεύθυνο για τα σημερινά (20-10-11) γεγονότα στο Σύνταγμα είναι το ΚΚΕ»! Οποία τύφλωση! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη πως το πρόβλημα στον αναρχικό και αντεξουσιαστικό χώρο είναι βαθύτερο από τη συμμετοχή  ή όχι στα λεγόμενα «μπάχαλα».

Ωστόσο, ο κόσμος έχει άλλες απαιτήσεις και ανησυχεί περισσότερο από τη στάση του ΚΚΕ. Καμία αντίδραση στη δολοφονία του διαδηλωτή. Σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος από τα χημικά της αστυνομίας και δε σηκώθηκαν οι πέτρες και οι πάντες κατά της κυβέρνησης. Σχεδόν αποκλειστική ενασχόληση με τους αναρχικούς. Εκτός τόπου και χρόνου επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμη πιο σημαντικό: αναδρομική επίθεση στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και εμετικές συκοφαντίες κατά της επαναστατικής αριστεράς. Ας παρακολουθήσουμε λίγο την Α. Παπαρήγα: «Παίζει η ακροδεξιά σίγουρα και προσπαθεί να τραβήξει και δυνάμεις μέσα από την αστυνομία και η κοινοβουλευτική ακροδεξιά. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η λεγόμενη ακροαριστερά. Τώρα, δεν μπορώ να κάνω λεπτομερειακούς διαχωρισμούς» (!).

Και ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά από την αντικαπιταλιστική αριστερά;

Με όρους κοινωνίας. Με βάση τις ανάγκες του κινήματος. Για να κερδίσουμε στον κοινωνικό πόλεμο που κήρυξε  κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ και όχι στον ενδο–αριστερό εμφύλιο. Συστράτευση της κομμουνιστικής και μαχόμενης αριστεράς, καθώς και του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού δυναμικού στην κοινή δράση για να πέσει η κυβέρνηση, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.

* το άρθρο δημοσιεύεται στο ΠΡΙΝ (23/10/11)

Μια (6η) δόση ακόμα και το κόβω…


Ηρωικό αγώνα έδωσε με την εξάρτηση της η Βάσω Παπανδρέου, αλλά στο τέλος λύγισε. Όταν έμαθε ότι από την ψήφο της εξαρτάται η 6η δόση δεν άντεξε. Είπε όμως: “τελευταία φορά”. Πόσοι το έχουμε πει αυτό και για πόσα πράγματα. Αλλά άνθρωποι είμαστε… Κακό πράγμα οι εθισμοί και ακόμα χειρότεροι όταν είσαι εθισμένος στο να βλάπτεις τους άλλους.

"...Υπάλληλοι τοκογλύφων, ξεπουλητάδες, αγοραίοι πολιτικάντηδες, δοσίλογοι, κηφήνες, μεταποιητές ιδεών, ελπίδων και αγώνων..."


Η συγκλονιστική  ομιλία της εκπαιδευτικού Νίνας Γεωργιάδου, εκφωνήθηκε στην Κάλυμνο προχτες κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης. 

"Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου, υπάλληλοι των τοκογλύφων, ξεπουλητάδες, αγοραίοι πολιτικάντηδες, δοσίλογοι, μεταποιητές ιδεών, ελπίδων και αγώνων, κηφήνες, πλασιέ λεσχών, οίκων και άλλων συναφών επεξεργαστηρίων δουλείας, κουτοπόνηροι μεγαλοσυνδικαλισταράδες, καλοταϊσμένοι μεσάζοντες, μπουκωμένοι μικροδιανοητές, μισθωμένοι δημοσιογραφούντες, ντοπαρισμένοι μισθοφόροι, παλαμακιστές οπαδοί με το αζημίωτο, θρασίμια κουκουλοφόροι, κρανοφόροι σαδομαζοχιστές, μια μπασταρδη γενιά φιδιού, εθνικοί σκουπιδιαραίοι όπως τους ονόμαζε ο Ντίκενς.
Αυτοί μας κυβερνούν, αυτοί ξεπουλάνε τον τόπο, αυτοί ορίζουν σήμερα την εξαθλίωση των ανθρώπων του μόχθου, αυτοί τσακίζουν τα φτερά και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων, αυτοί επιβάλλουν τη βαθιά θλίψη των απόμαχων της δουλειάς. Δική τους πατρίδα τα φουαγιέ της Ντόιτσεμπανκ, τα πεζοδρόμια της Γουόλστρητ, ο προθάλαμος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, η αίθουσα αναμονής της Γκόλντμαν Ζακς, οι διάδρομοι της Μούντις, τα στούντιο των καναλιών, τα ακριβά φαγάδικα, οι εξώστες του Μεγάρου Μουσικής και παρεπιπτόντως, ο καφενές του παλατιού του Όθωνα, που στην κάλπικη δημοκρατία τους, τον βάφτισαν κοινοβούλιο. Ακόμα κι αυτά υποθήκευσαν, στο όνομα ενός χρέους που απο το 1990 έχει αποληρωθεί μιάμισι φορά η χώρα η χώρα μας ξεπουλήθηκε, το μνημόνιο, η δανειακή σύμβαση, το μεσο πρόθεσμο και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποτελούν, ντροπιαστικά σύμφωνα παράδοσης της χώρας. Οι εργαζόμενοι γίναμε πειραματόζωα εξαθλίωσης των εργασιακών σχέσεων, ισοπέδωσης του του κόστους της δουλειάς μας, θύματα μιας φορομπηχτικής υστερίας και σάκοι του μποξ του κατασταλτικού μηχανισμού. Μ' άλλα λόγια φτώχεια ξύλο και απόγνωση.
Απ' όλα αυτα κρατήστε την καταγγελία των δασκάλων στο 7ο διαμέρισμα Αττικής: Οι μικροί μαθητές λυποθυμούν στο σχολείο απ' την πείνα, γιατί ο πατέρας απολύθηκε, η μάνα είναι άνεργη και το ψυγείο άδειο. Ένα παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κι ο γιατρός διέγνωσε με όση ντροπή μπορεί να διαθέτει σήμερα ένας άνθρωπος, υποσιτισμό. Την ίδια στιγμή που το λίπος γουργουρίζει ακόμα και στη φωνή του αντιπροέδρου και του ειδικού επί των οικονομικών. Όμως εμείς, τα εκατομμύρια των εργαζόμενων, των άνεργων, των παιδιών, των απόμαχων της δουλειάς, δεν είμαστε υπήκοοι της τρόικας, ούτε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα, δεν οφείλουμε καμιά νομιμοφροσύνη σε ανδρείκελα και δοσίλογους, δεν οφείλουμε καμιά νομιμοφροσύνη  σ' αυτούς που βουτάνε το υστέρημα του συνταξιούχου κι αφήνουν το φοροφυγά να πλουτίζει. Πατρίδα μας δεν είναι οι εντολές των τοκογλύφων, πατρίδα μας είναι ο τόπος μας και τα παιδιά μας το ψωμί τους, η ελπίδα τους και το διακιωμά τους να ονειρεύονται. 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ, 
ΕΜΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !!"

Ξεφτιλισμένοι προδότες "ιδού ο στρατός σας"



O σχεδιασμός της μνημονικής κυβέρνησης είναι ότι για να περάσει τα σχέδια της δεν θα διστάσει να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο


Σχεδιάζουν επανάληψη του Δεκέμβρη του '44;

Για δεύτερη μέρα σήμερα ο λαός έχει κατεβεί κατά χιλιάδες στους δρόμους με αίτημα να φύγει η εθελόδουλη μνημονιακή κυβέρνηση, που γυρίζει το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων δεκαετίες πίσω και ξεπουλάει την δημόσια περιουσία. Ηδη στο Σύνταγμα υπάρχει το αδιαχώρητο ενώ εξακολουθεί να συρρέει κόσμος. Αποκλεισμένο το κοινοβούλιο τους από τις συγκεντρώσεις έξω και γύρω από την βουλή. Ολοι οι δρόμοι στο κέντρο είναι πλημυρισμένοι από κόσμο που διαμαρτύρεται για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα το βράδυ κατ’ άρθρο. Το πιο βασικό απ’ όλα είναι ότι βγήκε ο παράγοντας λαός στο προσκήνιο και οι εξελίξεις πια δεν θα μπορεί να διαμορφώνονται ερήμην και εναντίον του σε κάποια γραφεία.

Δεν θα κάνουμε αναφορά στα καραγκιοζλίκια της Βάσως Παπανδρέου, ούτε στις τζάμπα μαγκιές κάποιων «διαφωνούντων» στα κανάλια βολευτών του Πασοκ σαν τον Μίμη Ανδρουλάκη που τελικά είναι κότες λυράτες.
Αυτό που δεν πρέπει να προσπεράσουμε είναι η εκτίμηση του Δ. Καζάκη που ακούστηκε σήμερα στην ραδιοφωνική του εκπομπή ότι ο σχεδιασμός της μνημονικής κυβέρνησης είναι ότι για να περάσει τα σχέδια της δεν θα διστάσει να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο. Οσο υπερβολικό και να ακούγεται ότι υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν καταστάσεις όπως τον Δεκέμβρη του 1944, ας κρατήσουμε την άποψη του αναλυτή-οικονομολόγου.



http://tsak-giorgis.blogspot.com

Ζητούν πίσω τα λεφτά από «χρυσοδάκτυλους» γιατρούς


Το ποσό των 1.789.480,88 ευρώ ζητεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τους 13 γιατρούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των προμηθειών στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική Κλινική.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει επιδώσει τις τελευταίες ημέρες στους γιατρούς την «πρόσκληση αποκατάστασης της ζημίας από την προμήθεια εξωσυμβατικού ορθοπεδικού και νευροχειρουργικού υλικού», με την οποία τους καλεί εντός 48 ωρών να καταβάλουν τα ποσά στα ταμεία του νοσοκομείου.

Τα ποσά που έχουν υπολογιστεί από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας έχουν επιμεριστεί στους γιατρούς ανάλογα με το μέγεθος της ευθύνης, το οποίο απορρέει από τη θέση τους στο νοσοκομείο, αλλά και από τη συμμετοχή τους στο «πάρτι των προμηθειών», όπως είχε χαρακτηριστεί το σκάνδαλο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στους πέντε από τους γιατρούς η καταλογιστέα βλάβη ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς σε δύο εξ αυτών καταλογίζονται τα ποσά 873.580 ευρώ και 307.665 ευρώ και στους άλλους τρεις από 105.000 έως 203.000 ευρώ. Στους υπόλοιπους έχουν καταλογιστεί ποσά από 77.000 έως 1.500 ευρώ.

Πηγή: skai.gr


Αντε και στα δικά μας. Μάλλον πλησίασε  η ώρα κάποιοι καθηγητάδες με "ακρες" σε κυβερνητικούς και πολιτικούς  μηχανισμούς, να σταματήσουν να επεξεργάζονται σχέδια δίωξης των απλήρωτων εργαζομένων και να αρχίσουν να βγάζουν  ευρουλάκια απο τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, για να πληρώσουν τον λογαριασμό απο το "παρτυ των εξωσυμβατικών προμηθειών" και την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών που "στοργικά " περιέθαλψαν.