Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Δυό δυό ...τα παγκάρια δυό δυό


Η εφημερία ξεκίνησε


Αγαπητοί ασθενείς
Προσέχετε

  • Να μην σκοντάψετε και σπάσετε κανα πόδι γιατί στην Ορθοπαιδική υπάρχουν λίγα κρεβάτια αλλά δεν υπάρχει γύψος και επιθέματα
  • Να μην χρησιμοποιείτε κοφτερά μαχαίρια για την σαλάτα και κόψετε κανα χέρι γιατί ούτε ράμματα ούτε γάζες , ούτε λευκοπλαστ υπάρχουν
  • Να μην ανεβαίνετε σε μηχανάκια και σαβουρδιστείτε πουθενά γιατί ούτε Νευροχειρουργικό χειρουργείο υπάρχει 
  • Να παραμείνετε ήρεμοι οτι κι αν συμβαίνει γύρω σας, μην σας ανεβεί καμμιά πίεση γιατί δεν έχουμε φάρμακα να σας την κατεβάσουμε, ακόμη κι αν τα φέρετε από το φαρμακείο της γειτονιάς σας δεν έχουμε σύριγγες  να σας τα κάνουμε
  • Να βάλετε την πεθερά σας να σας ξεματιάσει αν πονέσετε στο στήθος γιατί ούτε τροπονίνη έχουμε.

Εχετε μαζί σας
  •  Σύριγγες, γάζες, λευκοπλάστ, φλεβοκαθετηράκια, συσκευές ορού, παυσίπονα, αντιπυρετικά, ότι δηλαδή έχει το φαρμακείο κάθε αυτοκινήτου γιατί εμείς δεν έχουμε.                                                                                                                                              Εχουμε πιάσει ομως τους στόχους για την μείωση τής " σπατάλης"
  • Συγγενείς και γειτόνους για να σας πάνε για τις εξετάσεις που θα χρειαστεί να κάνετε γιατί εμείς τραυματιοφορείς δεν έχουμε                                                                                                      Μην ψάξετε εδώ για κοπρίτες γιατί είναι αλλού (κατά Θηβών μεριά)
  • Τον προσωπικό σας νοσηλευτή γιατί εμείς δεν έχουμε και αυτούς τους ελάχιστους που έχουμε δεν τους έχουμε για σας αλλά για την εξυπηρέτηση των πελατών της "επιστήμης" (βλέπε καθηγητάδες)                                                                                                                            Εχουμε κάποιους σε ψεύτικες υποσχέσεις της Χριστινούλας
  • Το παλιό σας ρολόϊ, αυτό που έχει σταματήσει για να μην αγχώνεστε με την αναμονή, ούτως η άλλως παρεούλα θα περάσουμε την ημέρα και την νύχτα μας γιατί αντιδραστήρια, παρασκευαστές και τεχνολόγους δεν έχουμε                                                                               Οτι μας απόμεινε το χρειαζόμαστε για τα πρωτόκολλα της "επιστήμης"(βλέπε καθηγητάδες) 
  • Το πορτοφόλι σας και προσέξτε να είναι γεμάτο αλλιώς ο λογαριασμός θα σας έρθει στο σπίτι με "νόμιμο" τόκο                                                                                                             

Πάρτε μαζί σας φεύγοντας

  • Το βιβλιάριό σας που φαίνεται οτι έχετε πληρώσει όλη σας τη ζωή για τις υπηρεσίες που σας κλέβουν σήμερα
  • Την απόδειξη πληρωμής στο "Δωρεάν"  Σύστημα ΥΓΕΙΑΣ  (μπορεί και να πάρετε πίσω κανα ψίχουλο)
  • Τις υποσχέσεις για "δημόσια και ποιοτική δωρεάν υγεία" γιατί εμείς δεν έχουμε άλλες χωματερές υποσχέσεων και δεν ξέρουμε που να τις πετάξουμε
  • Την κατανόησή μας για την ταλαιπωρία σας , μακάρι να μπορούσαμε να κάναμε κάτι, αλλά μόνοι μας δεν γίνεται.
  • Την πρόσκληση σε κοινούς αγώνες , για να διεκδικήσουμε την υγεία που δικαιούμαστε και που έχουμε προπληρώσει αλλά ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

Να μην ξεχάσω: Πάρτε και κάμποσους καθηγητάδες- μαγαζάτορες  γιατί απο δαύτους ΕΧΟΥΜΕ πολλούς  και είναι και αχόρταγοι. 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»


                                               22/03/2011
 Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου «Αττικόν» καταγγέλλει τη στάση της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΕΠΥ και του Υπ. Υγείας που εμμένουν στην προώθηση του νέου συστήματος εφημέρευσης, το οποίο βρίσκει αντίθετους, όχι μόνο τους εργαζόμενους και τους γιατρούς στο νοσοκομείο Αττικόν, αλλά και το σύνολο των γιατρών των νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ.
Ειδικά για το νοσοκομείο μας δηλώνουμε πως τυχόν αλλαγή του συστήματος εφημέρευσης, δίχως προηγουμένως να έχουν καλυφθεί οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις με πραγματοποίηση των απαραίτητων προσλήψεων, συνεπάγεται την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας.
Απαιτούμε την άμεση εκπλήρωση των στοιχειωδών προϋποθέσεων για την ασφαλή ένταξη του νοσοκομείου σε καθεστώς 24ωρης εφημερίας ανά 4ήμερο. Πιο συγκεκριμένα:

·         Προσλήψεις ειδικευόμενων και επιμελητών γιατρών. Ειδικά για τους ειδικευόμενους υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε τμήματα, πχ υπάρχουν 3 ειδικευόμενοι στη νευρολογική κλινική, 4 στην πνευμονολογική, 1 αγγειοχειρουργική, κανένας στο μικροβιολογικό κλπ. Επιπλέον οι τεράστιες καθυστερήσεις στην αντικατάσταση όσων ολοκληρώνουν την ειδικότητα και η κατάργηση των προσωποπαγών θέσεων διογκώνουν τα προβλήματα. Το αποτέλεσμα είναι ειδικευόμενοι γιατροί να αναγκάζονται να πραγματοποιούν απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, να στερούνται τα νόμιμα ρεπό τους και να εργάζονται στα όρια της υπερκόπωσης. Επιπρόσθετα υπάρχουν ελλείψεις επιμελητών σε συγκεκριμένα τμήματα (πχ μονάδα νεογνών), ενώ λείπουν εντελώς από το πιο «σύγχρονο» νοσοκομείο του ΕΣΥ απαραίτητες για τη γενική εφημερία κλινικές όπως η νευροχειρουργική και η ουρολογική!

·         Στελέχωση του νοσοκομείου με μη ιατρικό προσωπικό. Υπάρχουν 450 κενές οργανικές θέσεις σε μη ιατρικές ειδικότητες (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, παρασκευαστές) σε μια εποχή που οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι φτάνουν το 1.000.000. Η αναλογία νοσηλευτών – ασθενών (παρά τις επανειλημμένες προεκλογικές και μετεκλογικές διαβεβαιώσεις) παραμένει από τις χαμηλότερες στο λεκανοπέδιο και σε συνδυασμό με τις αυξημένες νοσηλευτικές ανάγκες των ειδικών τμημάτων δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Ο αριθμός των τραυματιοφορέων είναι εξευτελιστικά μικρός (14) για ένα Νοσοκομείο περίπου 660 κλινών. Τα προβλήματα στελέχωσης των Εργαστηρίων καθιστούν αδύνατη σε ορισμένες περιπτώσεις τη σύνταξη προγραμμάτων και την πραγματοποίηση βασικών εργαστηριακών εξετάσεων. Ο αριθμός των τεχνολόγων είναι από τους μικρότερους σε απόλυτο αριθμό ακόμα από μικρότερα Νοσοκομεία, χωρίς πολλαπλά τμήματα (όπως αξονικός, μαγνήτης, αγγειογράφος, πυρηνική, ακτινοθεραπεία, στεφανιογράφος κλπ). με αποτέλεσμα σύγχρονα μηχανήματα  (που διακομίζονται περιστατικά και από άλλα νοσοκομεία) να υπολειτουργούν.

Κι όλα αυτά ενώ στην ουσία το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά, μέσω της πολύ μεγάλης προσέλευσης στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ σε πολλές κλινικές (αιματολογική – ογκολογική) η φύση των περιστατικών απαιτεί πολυήμερη νοσηλεία με αποτέλεσμα ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών να είναι μικρός.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, η οποία έχει επανειλημμένως  χρησιμοποιήσει ανακριβή στοιχεία για τη στελέχωση του νοσοκομείου και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το έργο των γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων σε ένα νοσοκομείο με πληρότητα σχεδόν 100%. Από εδώ και στο εξής η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες γνωρίζοντας την κατάσταση του νοσοκομείου, παραπλανούν και υπεκφεύγουν με υποσχέσεις

Η ανάπτυξη των Νοσοκομείων και η αναβάθμιση των λειτουργιών τους δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές εξαγγελίες και λόγια του αέρα, απαιτεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι επιλογές που ερημώνουν και διαλύουν το σύστημα υγείας αποτελούν συνέχεια της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που καταργεί κατακτήσεις αιώνων. Οι περικοπές στις προσλήψεις, με τις ρυθμίσεις 5:1, ή 7:1 και η μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης, ειδικά για όσους δεν θα έχουν να πληρώσουν, όπως προβλέπονται από το μνημόνιο θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για την Υγεία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού. Συνακόλουθα, οι μεγάλες μειώσεις των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων, οι μειώσεις των μισθών μας,  οι περικοπές των επιδομάτων και των δώρων, τα μειωμένα κονδύλια εφημεριών  οδηγούν εμάς και τους ασθενείς σε εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει την περικοπή των επιδομάτων βιβλιοθήκης και νοσοκομειακού και προετοιμάζει τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων γινόμαστε μάρτυρες της σκανδαλώδους επιχορήγησης του ιδιωτικού κεφαλαίου (αλλεπάλληλες χρηματοδοτήσεις τραπεζών, φοροαπαλλαγές επιχειρήσεων κλπ). Η πολιτική αυτή είναι αποτυχημένη και έχει καταδικαστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·         Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με τους απαραίτητους ειδικευόμενους και μόνιμους επιμελητές, νοσηλευτές, τεχνολόγους, παρασκευαστές, τραυματιοφορείς και διοικητικούς. Κάλυψη όλων των κενών και επακόλουθη ένταξη σε 24ωρη εφημερία κάθε 4 ημέρες.
·         Δημόσιο Δωρεάν Υψηλής Ποιότητας Σύστημα Υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε όποιον το έχει ανάγκη. Κάλυψη των κενών - στελέχωση και ανάπτυξη όλων των νοσοκομείων. Οχι στις συγχγωνεύσεις και τις καταργήσεις νοσοκομείων. Οχι στη μείωση των διαθέσιμων κλινών – ανάπτυξη νέων.
·         Άμεση κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ και της πληρωμής των εξετάσεων, ιδιαίτερα στη διάρκεια της εφημερίας.
·         Άμεση επιστροφή των περικομμένων αμοιβών μας. Δε δεχόμαστε καμιά μείωση στους μισθούς και στα επιδόματα (βιβλιοθήκης – νοσοκομειακό). Καμία συζήτηση περί ενιαίου μισθολογίου που σκοπό έχει την περαιτέρω οικονομική μας υποβάθμιση.
·         Διαγραφή του χρέους. Δεν είναι δημιούργημα δικό μας και δε θα πληρώσουμε για αυτό. Να επιστραφούν άμεσα οι σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο (πχ τράπεζες) τα τελευταία χρόνια.
·         Ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

·        Συμμετοχή στην Απεργία που καλεί η ΟΕΝΓΕ και άλλες ομοσπονδίες στις 30/3/2011 στη συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια.
·         Προχωράμε άμεσα σε κινητοποιήσεις στην περίπτωση που Υπ.Υγείας το ΕΚΕΠΥ και 2η ΥΠΕ αγνοήσουν τις ανάγκες του νοσοκομείου και επιχειρήσουν την επιβολή του νέου συστηματος εφημέρευσης, χωρίς να λάβουν υπόψη τους κινδύνους για τους ασθενείς.
·         Καλούμε σε Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων των νοσοκομειακών γιατρών.
·         Ενημέρωση των ασθενών και των επισκεπτών του νοσοκομείου, καθώς και  των κατοίκων και των Δήμων της περιοχής για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, τις συνθήκες νοσηλείας και κάλεσμά τους σε συμπαράσταση στον αγώνα μας

Η  Γενική Συνέλευση Γιατρών του ΠΓΝ «Αττικόν»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ "ΑΤΤΙΚΟΝ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 30/3/11
(προς τους υγειονομικούς συντάκτες)

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απαιτεί την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, προκειμένου να εφημερεύει ένα 24ωρο ανά 4 ημέρες με ασφάλεια.
            Οι υπάρχουσες ελλείψεις προσωπικού θέτουν υπό αμφισβήτηση την υγεία και την ασφάλεια των προσερχομένων στη γενική εφημερία ασθενών.
            Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμους τραυματιοφορείς, νοσηλευτές, παρασκευαστές και τεχνολόγους.
            Απαιτούμε άμεσα προσλήψεις ειδικευομένων γιατρών στα Τμήματα που απαιτείται, σύμφωνα με τις ανάγκες, όπως καταγράφονται στις αποφάσεις των Συνελεύσεων των γιατρών του νοσοκομείου και του Επιστημονικού Συμβουλίου (π.χ. νευρολόγοι, βιοπαθολόγοι, πνευμονολόγοι, ακτινολόγοι κ.λπ.), καθώς και μονίμων Επιμελητών σε συγκεκριμένα Τμήματα.
            Επιπλέον επισημαίνουμε πως απαραίτητη είναι η ίδρυση Κλινικών ΕΣΥ, ειδικά για τις βασικές ειδικότητες (π.χ. ουρολογική, νευροχειρουργική), που λείπουν από το νοσοκομείο και είναι απαραίτητες για την ασφαλή γενική εφημερία.
            Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ, με αίτημα τη στελέχωση του νοσοκομείου.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                          ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»


                                           
31/03/2011

            Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν» δηλώνει πως η  αλλαγή του συστήματος εφημέρευσης συνεπάγεται την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΕΠΥ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας,  καθώς δεν έχουν καλυφθεί οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις προσλήψεων προσωπικού.
Η ανάπτυξη των Νοσοκομείων και η αναβάθμιση των λειτουργιών τους δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές εξαγγελίες και λόγια του αέρα, απαιτεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Απαιτούμε την άμεση εκπλήρωση των στοιχειωδών προϋποθέσεων για την ασφαλή ένταξη του νοσοκομείου σε καθεστώς 24ωρης εφημερίας ανά 4ήμερο, όπως αυτές έχουν περιγραφεί σε πολλές προηγούμενες αποφάσεις μας και έχουν κατατεθεί στη 2η ΥΠΕ. Σημειώνεται πως δεν έχουν γίνει ούτε οι προσλήψεις που η Διοίκηση της ΥΠΕ θεώρησε επιβεβλημένες και υποσχέθηκε πως θα είχαν πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη του νέου συστήματος εφημέρευσης. Οι τραγικές ελλείψεις τραυματιοφορέων, παρασκευαστών και τεχνολόγων καθιστούν σε μερικές περιπτώσεις αδύνατη ακόμα και τη σύνταξη προγραμμάτων. Οι ελλείψεις νοσηλευτών και η ήδη ελλιπής στελέχωση των ΤΕΠ και των τμημάτων θα επιδεινωθούν τραγικά, ενώ η αναγκαστική μεταφορά προσωπικού από τα τακτικά ιατρεία θα σημάνει την περιστολή της λειτουργίας τους περισσότερο από 50%. Επισημαίνουμε επιπρόσθετα τις ελλείψεις ειδικευομένων ιατρών και επιμελητών σε συγκεκριμένα τμήματα, καθώς και την έλλειψη κλινικών βασικών ειδικοτήτων (νευροχειρουργική – ουρολογική) που είναι απαραίτητες για τη Γενική εφημερία. Τέλος οι τραγικές ελλείψεις υλικών, 2 ημέρες πριν την εξαγγελθείσα έναρξη του νέου συστήματος, ναρκοθετούν ακόμα και την ασφαλή τακτική λειτουργία του νοσοκομείου.
Καταγγέλλουμε επιπλέον τη στάση της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, η οποία έχει επανειλημμένως  χρησιμοποιήσει ανακριβή στοιχεία για τη στελέχωση του νοσοκομείου και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το έργο των εργαζομένων σε ένα νοσοκομείο με πληρότητα σχεδόν 100%. Από εδώ και στο εξής η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες γνωρίζοντας την κατάσταση του νοσοκομείου, παραπλανούν και υπεκφεύγουν με υποσχέσεις

Οι επιλογές που ερημώνουν και διαλύουν το σύστημα υγείας αποτελούν συνέχεια της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που καταργεί κατακτήσεις αιώνων. Οι περικοπές στις προσλήψεις, με τις ρυθμίσεις 5:1, ή 7:1, οι ελλείψεις σε υλικά, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων και η μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης, ειδικά για όσους δεν θα έχουν να πληρώσουν θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για την Υγεία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αποσαρθρώνει το σύστημα Υγείας και εξαγγέλλει την περικοπή των μισθών μας, γινόμαστε μάρτυρες της σκανδαλώδους επιχορήγησης του ιδιωτικού κεφαλαίου (αλλεπάλληλες χρηματοδοτήσεις τραπεζών, φοροαπαλλαγές επιχειρήσεων κλπ). Η πολιτική αυτή είναι αποτυχημένη και έχει καταδικαστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·        Αναστολή της εφαρμογής του νέου συστήματος εφημέρευσης, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων. Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό από τραυματιοφορείς, νοσηλευτές, τεχνολόγους, παρασκευαστές, ειδικευόμενους γιατρούς, μόνιμους επιμελητές, και διοικητικούς. Κάλυψη των κενών και επακόλουθη ένταξη σε 24ωρη εφημερία κάθε 4 ημέρες το συντομότερο δυνατόν.
  • Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε υλικά που εμποδίζουν την ασφαλή και ποιοτική περίθαλψη των ασθενών και την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.
·        Δημόσιο Δωρεάν Υψηλής Ποιότητας Σύστημα Υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε όποιον το έχει ανάγκη. Κάλυψη των κενών - στελέχωση και ανάπτυξη όλων των νοσοκομείων. Οχι στις συγχγωνεύσεις και τις καταργήσεις νοσοκομείων. Οχι στη μείωση των διαθέσιμών κλινών – ανάπτυξη νέων. Όχι στο κλείσιμο των τακτικών λειτουργιών των νοσοκομείων και στην παράδοσή τους στον ιδιωτικό τομέα.
·        Άμεση κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ και της πληρωμής των εξετάσεων, ιδιαίτερα στη διάρκεια της εφημερίας. Είμαστε ενάντια στην επιχειρηματικοποίηση της λειτουργίας του νοσοκομείου.
·        Άμεση επιστροφή των περικομμένων αμοιβών μας. Δε δεχόμαστε καμιά μείωση στους μισθούς μας. Καμία συζήτηση περί ενιαίου μισθολογίου που σκοπό έχει την περαιτέρω οικονομική μας υποβάθμιση.
  • Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών εφημεριών.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

·        Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1/4  στις 7πμ στο αίθριο του Νοσοκομείου και στις 9 πμ εξόρμηση και ενημέρωση των πολιτών για το νέο σύστημα εφημέρευσης.
·        Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου.
·        Ενημέρωση των ασθενών και των επισκεπτών του νοσοκομείου, καθώς και  των κατοίκων και των Δήμων της περιοχής για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, τις συνθήκες νοσηλείας και κάλεσμά τους σε συμπαράσταση στον αγώνα μας.
  • Κινητοποίηση στο χώρο των ΤΕΠ την Κυριακή 3/4  την ημέρα Γενικής Εφημερίας. Ενημέρωση των προσερχόμενων και κοινοποίηση της επικινδυνότητας της εφημερίας σε ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ, ΣΟΤΥ
·        Συμμετοχή στο συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και συντονισμός με τους άλλους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας.
  • Νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 4/4 και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας σε περίπτωση που δεν ανασταλεί η εφαρμογή του νέου Συστήματος Εφημέρευσης.


Η  Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»

Στα πρόθυρα της απόγνωσης τα ΜΑΤ


Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στα Εξάρχεια, που ξεκίνησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν μπήκαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή της Στουρνάρη με την Μπουμπουλίνας, μπορεί να φαντάζουν “αθώα” συγκριτικά με άλλης μορφής, έντασης κι έκτασης που συνέβησαν στο παρελθόν στην ίδια περιοχή, προκάλεσαν ωστόσο σύγκορμο σύγκρυο στην ηγεσία της αστυνομίας.
Καταρχήν φάνηκε ευθύς εξαρχής η αδυναμία ενίσχυσης των εκεί διμοιριών με πρόσθετες δυνάμεις, οι οποίες ήταν αδύνατον να εξευρεθούν εξαιτίας της πολυήμερης και πολύωρης κάθε φορά απόσπασης τους στα μέτωπα της Κερατέας, με συνέπεια διαθέσιμοι ανθρώπινοι πόροι να μην υπάρχουν οποτεδήποτε χρειαστεί.
Αυτή καθαυτή η διαπίστωση σε συνάρτηση με μια μεθοδευμένα οργανωμένη κλιμάκωση της έντασης και στα Εξάρχεια σε……
συνάρτηση με την εκφρασμένη από χθες το μεσημέρι δυσφορία των αστυνομικών των ΜΑΤ κατά της ηγεσίας τους, την οποία μάλιστα απειλούν με αγωγές και μηνύσεις για έκθεση τους σε κίνδυνο, δημιουργούν ένα ασυνήθιστο για τις αρχές κοκτέιλ διαχείρισης υψηλού βαθμού δυσκολίας προβλημάτων.
Το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό πάντοτε με τις αναλύσεις περί αδιέξοδης λύσης στην Κερατέα και την πρόβλεψη περί άτακτης υποχώρησης των ΜΑΤ από την Κερατέα, φέρνουν την αστυνομία στη δυσκολότερη θέση που βρέθηκε ποτέ, ακόμη κι από αυτή την θλιβερή περίοδο για το Σώμα, που διαμορφώθηκε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα.

ΔΗΛΩΣΗ

Ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ζώτος, αφού ενέπαιξε τους γιατρούς και το προσωπικό του
Νοσοκομείου Ρόδου συνέχισε ακάθεκτος εμφανιζόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο της
πόλης προκειμένου να εμπαίξει και όλη την κοινωνία του νησιού.
Υποσχέθηκε άμεσες προσλήψεις, έδειξε μάλιστα και τα σχετικά ΦΕΚ. Όταν απεκαλύφθη ότι
τα ΦΕΚ ήταν άσχετα και προσλήψεις δεν επρόκειτο να γίνουν εκείνος εξεμάνη επειδή οι
ιθαγενείς αμφισβήτησαν την εξοχότητά του. Άρχισε λοιπόν να απειλεί ότι θα κηρύξει την
επίσχεση των γιατρών παράνομη και καταχρηστική! Αυτά βεβαίως  από την Αθήνα, μην
αποτολμώντας να τα εκστομίσει αυτοπροσώπως στη Ρόδο.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να συμμαζέψει τον κ. Ζώτο, καθώς
όλο και τον εσμό των αμετροεπών που προκαλούν την ελληνική κοινωνία. Την καλούμε
μάλιστα να το πράξει σύντομα, πριν εξαντληθεί η υπομονή της κοινωνίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ





Τον θυμάστε τον τυπάκο που την πρώτη φορά που ήρθε στο "ΑΤΤΙΚΟΝ" υποσχέθηκε την Αρτα και τα Γιάννενα για την κάλυψη των κενών θέσεων ενώ την δεύτερη φορά και ενώ δεν είχε γίνει καμμία πρόσληψη, είχε την απαίτηση ουρλιάζοντας και αναπηδώντας να τον πιστέψουμε οτι το προσωπικό είναι στο δρόμο!!! 
Τρελλό αγόρι δεν παίρνεις τον κουβά και το πινέλο να πας να κολλήσεις καμμιά αφίσσα που όπως λένε οι σύντροφοί σου κι αυτές στραβά τις κόλλαγες.

Ο γνωστός καραγκιοζάκος ξαναχτύπησε

Για… θεατρινισμό κατηγορεί τον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Σωτήρη Ζώτο, ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Ρόδου ο οποίος σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χτες ασχολήθηκε με το θέμα των όσων εκείνος επεσήμανε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον κ. Ζώτο ως «εντεταλμένο αντιπρόσωπο» της υπηρεσίας, και επισημαίνει ότι και στο παρελθόν δόθηκαν ανάλογες δεσμεύσεις για στελέχωση του νοσοκομείου μας οι οποίες όμως ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Ξεκάθαρα εκφράζει τη δυσπιστία του ότι και αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις θα μείνουν στα…λόγια τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όλα όσα ειπώθηκαν είναι…κοροϊδία σε βάρος του νοσοκομείου μας.

Η παρουσία του κ. Ζώτου στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας ήταν για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, επισημαίνει ο σύλλογος ο οποίος δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την κατάσταση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 ο Σύλλογος εργαζομένων σε έκτακτο Διοικητικό του Συμβούλιο με αφορμή την παρουσία του Υποδιοικητή της 2ης Υ.ΠΕ κ. Ζώτου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας στις 23 Μαρτίου ως “εντεταλμένου αντιπροσώπου” της 2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου καθώς και τις “λύσεις” των προβλημάτων που εξήγγειλε για το Νοσοκομείο μας αποφάσισε αρχικά:

1. Να εκφράσει απορία και έκπληξη γιατί δεν υπάρχει πληροφόρηση για τις κρίσιμες για το Νοσοκομείο επαφές που είχαν τοπικοί παράγοντες, δηλαδή ΡΟΔΙΤΕΣ, στη Σύρο με τον Υφυπουργό κ. Τιμοσίδη, αλλά ανατέθηκε η ενημέρωση για το αύριο της στελέχωσης του Νοσοκομείου Ρόδου στον κ. Ζώτο.

Τον κ. Υποδιοικητή της 2ης Υ.ΠΕ για την οποία όλοι γνωρίζουμε το πόσο “υποστηρικτικά και δημιουργικά” έχει σταθεί διαχρονικά δίπλα στα προβλήματα του Νοσοκομείου (αποδεδειγμένη άνιση μεταχείριση στην στελέχωση έναντι άλλων Νοσοκομείων, αποψίλωση του λιγοστού εναπομείναντος προσωπικού κλπ),

Τον κ. Υποδιοικητή που έστειλε σ’ όλους τους εργαζόμενους ένα (1) εξώδικο και στην Πρόεδρο του Συλλόγου μας δύο (2) εξώδικα, αλλά κυρίως

Τον κ. Υποδιοικητή που στην πρώτη του επίσκεψη στο Νοσοκομείο μας στις 21 / 4 / 10 δεσμεύθηκε για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Τον κ. Υποδιοικητή που και πάλι στις 14 / 5 / 10 δεσμεύθηκε την άμεση στελέχωση του

Νοσοκομείου μας με μόνιμο προσωπικό,

Τον κ. Υποδιοικητή που στις 6 / 9 / 10 δεσμεύθηκε εγγράφως, για την προκήρυξη (εντός του Σεπτεμβρίου 2010) και πρόσληψη εξήντα (60) συγκεκριμένων θέσεων μόνιμου προσωπικού (διαφόρων κλάδων μεταξύ των οποίων οι 40 νοσηλευτικό προσωπικό), καθώς και τριάντα επτά (37) θέσεων από συνταξιοδότηση-παραίτηση υπαλλήλων (πρόσληψη εντός α΄ εξαμήνου 2011)
...................................................
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ.
Απο το Νοσοκομείο Λήμνου στην κατηγορία "ΠΑΠΑΡΑΣ"

Ισχύς τους η αγάπη του λαού.

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων χωρίς αναισθητικό



Αλλάζει άρδην ο νοσοκομειακός χάρτης της χώρας, αφού οι συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που προωθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος θα διαφοροποιήσουν πλήρως τον τρόπο που θα παρέχονται οι υπηρεσίες υγείας τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Οι τροποποιήσεις θα επιφέρουν αλλαγές και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι εκφράζουν ήδη τις ανησυχίες τους.
Συγκεκριμένα στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) τα νοσοκομεία θα χωριστούν σε ομάδες, με το μεγαλύτερο να αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο. Ταυτόχρονα ενοποιούνται οι υπηρεσίες προμηθειών και διαχείρισης, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.
Εντός της εβδομάδος αναμένεται να συνταχθεί ο τελικός κατάλογος των συγχωνεύσεων που θα προτείνει ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής, καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος. Ο κατάλογος καταρτίσθηκε με τη συμβολή δεκαμελούς ομάδας επιστημόνων και θα παραδοθεί στον υπουργό Υγείας, ώστε την 1η Απριλίου να ξεκινήσει ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς και την 1η Ιουλίου να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο.
Αυτό όμως που ανησυχεί ιδιαιτέρως τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι οι πιθανές αντιδράσεις που θα υπάρξουν κυρίως από τις τοπικές κοινωνίες και από τους εργαζόμενους που σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειασθεί να αλλάξουν χώρο εργασίας, δεδομένου ότι πολλά νοσοκομεία και τμήματα της περιφέρειας είτε θα κλείσουν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα.
Στόχος είναι να περιορισθούν οι περιττές δαπάνες, ειδικά από υγειονομικές μονάδες που απέχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους ή δεν παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα και δημιουργήθηκαν με γνώμονα μικροπολιτικά κριτήρια και όχι με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, οι συγχωνεύσεις αυτές δεν αναμένεται να αποδώσουν σε μεγάλο βαθμό πριν περάσουν κάποια χρόνια.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες:
1 Θα δημιουργηθούν ομάδες νοσοκομείων στις οποίες ένα κεντρικό νοσοκομείο θα συντονίζει τη λειτουργία των υπολοίπων. Το «νοσοκομείο-συντονιστής» θα είναι το μεγαλύτερο της κάθε ομάδες και θα διαθέτει και το περισσότερο προσωπικό.
2 Στο λεκανοπέδιο της Αττικής με τα 45 νοσηλευτικά ιδρύματα αναμένεται να δημιουργηθούν 9 ή 10 ομάδες. Τα νοσοκομεία της ίδιας ομάδας θα έχουν κοινή λειτουργία στις υπηρεσίες προμηθειών, διοικητικής διαχείρισης, αγορών και υπηρεσιών, ενώ αυτά με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους θα διαθέτουν ένα τμήμα π.χ. σίτισης, αποστείρωσης, πλυντηρίων κ.λπ.
3 Μία από τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν θα αφορά το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης. Τα παιδιά που νοσηλεύονταν εκεί έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα ιδρύματα, ενώ παραμένουν οι περίπου 100 εργαζόμενοι. Το σχέδιο θα αναφέρει ότι μπορούν να ενσωματωθούν στο προσωπικό του Σισμανογλείου που βρίσκεται επίσης στα βόρεια προάστια.
4 Τα τμήματα του Σπηλιοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Ελένη» θα μεταφερθούν στο Ογκολογικό «Αγιος Σάββας», αφού απέχουν λίγο μεταξύ τους, ώστε να μπορέσει να αλλάξει σκοπό λειτουργίας.
5 Οι υπηρεσίες του νοσοκομείου Πατησίων θα ενσωματωθούν σε αυτές των «Αγίων Αναργύρων» και το κτίριο θα διατεθεί για άλλου τύπου υγειονομικές υπηρεσίες.
6 Βέβαιη θεωρείται η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία», που χωρίζονται μεταξύ τους μόνο με έναν τοίχο. Θα ορισθεί μία κοινή διοίκηση και όλα τα τμήματα θα ενοποιηθούν.
7 Στο «Αττικόν» πρόκειται να μεταφερθούν όλα τα τμήματα του γενικού νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», αφού θεωρείται ότι οι ανάγκες που καλύπτει σήμερα δεν δικαιολογούν τις δαπάνες του. Ηδη πολλά τμήματα του νοσοκομείου έχουν συρρικνωθεί.
8 Αλλαγή λειτουργίας θα προταθεί για την Πολυκλινική της πλατείας Ομονοίας. Αναμένεται να μετατραπεί σε κέντρο παροχής ειδικών υπηρεσίων για εξειδικευμένες παθήσεις, είτε να γίνει κέντρο υγείας αστικού τύπου για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων του κέντρου.
9 Συγχωνεύσεις θα προωθηθούν και στην Πάτρα, η οποία διαθέτει σήμερα οκτώ νοσοκομεία διάσπαρτα σε όλη την περιοχή. Θα συνενωθούν τμήματα που σήμερα παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και δεν εμφανίζουν όλα μεγάλη πληρότητα. Ταυτόχρονα θα αναδιοργανωθούν κλινικές, κάποιες από τις οποίες θα καταργηθούν, για να συγκεντρωθούν όλες στις ίδιες εγκαταστάσεις.
10 «Ψαλίδι» όμως θα πέσει και στα νοσοκομεία της Κρήτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Νομό Λασιθίου υπάρχουν τέσσερα νοσοκομεία σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση. Το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί μια κοινή διοίκηση και τα όμοια τμήματα να συνενωθούν σε ένα κτίριο.
11 Τρεις υγειονομικοί σχηματισμοί υπάρχουν και στην Ηλεία, στα Κρέστενα, στην Αμαλιάδα και στον Πύργο. Η πρόταση των ειδικών θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας μονάδας η οποία θα καλύπτει όλη την περιοχή και την αλλαγή χρήσης των άλλων δύο, είτε για εξειδικευμένες εξετάσεις είτε για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Από ygeianet

Ο ψεύτης και ο κλέφτης…



Ο εμπαιγμός από τον κ. Λοβέρδο, αλλά και  όλο τον εσμό παρατρεχάμενων και υποτακτικών των ΥΠΕ αποτυπώνεται κατά τον πλέον παραστατικό τρόπο στην επιστολή που έστειλε σήμερα στον εισαγγελέα ο μοναδικός νεφρολόγος που απέμεινε στο Νοσοκομείο Ρόδου, απηύδισμένος από την πίεση των προβλημάτων και  το καθημερινό σαλιάρισμα για δήθεν διορισμό ενός νέου συναδέλφου.
“Κύριε εισαγγελέα, τους τελευταίους 2 μήνες υπέστην και η Διοίκηση του Νοσοκομείου και εγώ προσωπικά, αλλά κυρίως οι ασθενείς, έναν απίστευτο εμπαιγμό όπου ο διορισμός του νέου συναδέλφου αναβάλλονταν από Δευτέρα σε Τετάρτη και από Τετάρτη σε Παρασκευή για να υπογραφεί από άλλοτε άλλον Υπουργό, με επιστέγασμα την τελευταία δήλωση δήθεν αριθμού ΦΕΚ διορισμού εκ μέρους της 2ης ΥΠΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα ΜΜΕ, η οποία απεδείχθη τελείως αναληθής.
Σήμερα το πρωί απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ΦΕΚ αλλά ότι ο διορισμός ΘΑ υπογραφεί σήμερα από τον ΓΓ του Υπουργείου, ΘΑ σταλεί στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού ΝΠΔΔ, ΘΑ σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση, ΘΑ ξαναγυρίσει στο ΥΥΚΑ και ΘΑ σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσθε απέχει από το ΦΕΚ διορισμού που διατράνωνε ήδη έτοιμο η 2η ΥΠΕ από μερικές βδομάδες έως μερικούς μήνες”.
Βεβαίως ο κ. Λοβέρδος χωρίς αιδώ (για περίσκεψη ούτε λόγος) ξαναβγήκε σήμερα στα Μέσα Ενημέρωσης σχίζοντας τα ιμάτιά του ότι εξυγιαίνει το σύστημα υγείας. Μωραίνει Κύριος….
Ολόκληρη η επιστολή ΕΔΩ

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων: Φάνηκαν οι προθέσεις!


Με τη σημερινή του ανακοίνωση ο Υπουργός Υγείας, εν όψει της έναρξης του τρίμηνου «διαλόγου « για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, άφησε να φανούν οι προθέσεις του Υπουργείου και της κυβέρνησης.
Πρόκειται για συγχωνεύσεις που στόχο θα έχουν τη μείωση των δημόσιων κλινών στα νοσοκομεία , την κατάργηση τμημάτων και κλινικών και τη μεταφορά του προσωπικού στα νοσοκομεία που θα παραμείνουν σε επίπεδο υγειονομικής περιφέρειας και πιθανά και την έξοδο προσωπικού από το ΕΣΥ.
Οι προθέσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου φαίνονται από τις "παραδοχές" του Λοβέρδου:
Παραδοχή πρώτη: οι δαπάνες για την υγεία στη χώρα, δημόσιες και ιδιωτικές, είναι κοντά στο μέσο όρο των προηγμένων χωρών. Σε πολλούς μάλιστα τομείς η σπατάλη πόρων είναι τεράστια.
Παραδοχή δεύτερη: παρά τις υψηλές δαπάνες υπάρχει χαμηλό επίπεδο ικανοποίησης από τις υπηρεσίες υγείας.
Παραδοχή τρίτη: υπάρχει υπερπληθώρα γιατρών και νοσοκομειακών κλινών.
Παραδοχή τέταρτη: οι γιατροί είναι ανισομερώς κατανεμημένοι στο σύνολο της χώρας αλλά και στρεβλά κατανεμημένοι ως προς τις ιατρικές ειδικότητες. Οι δε κλίνες εμφανίζουν μια παράλογη ανισοκατανομή.
Παραδοχή πέμπτη: έχουμε σοβαρή έλλειψη, νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και ανισοκατανομή του υπάρχοντος νοσηλευτικού προσωπικού και του τεχνολογικού και παραϊατρικού προσωπικού των νοσοκομείων.
Με βάση τις παραπάνω παραδοχές, γίνεται φανερό ότι οι δυνάμεις του συστήματος υγείας χρειάζεται να αναδιαταχθούν. Σήμερα, που και λόγω της οικονομικής κρίσης, ο κόσμος καταφεύγει και εμπιστεύεται το ΕΣΥ ακόμη περισσότερο, εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε.

Οι μορφές που θα πάρουν οι «συνενώσεις» σύμφωνα με τον Α. Λοβέρδο θα είναι
1. Κοινός διοικητής
2. Κοινή διοίκηση
3. Συγχώνευση μονάδων στο εσωτερικό των νοσοκομείων.
4. Συνεργασίες μεταξύ νοσοκομείων, με ανταλλαγή μονάδων και προσωπικού
5. Μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε μονάδες πλήρους εξειδίκευσης, πρωτοβάθμιας περίθαλψης και αποκατάστασης χρόνιων περιστατικών

Το υγειονομικό κίνημα μαζί με το εργατικό κίνημα, σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή της χώρας μας, οφείλει να μην αφήσει να περάσει  η επερχόμενη καταστροφική λαίλαπα στο εναπομείναν ΕΣΥ.
  
όλη η ομιλία του Λοβέρδου εδώ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Λαύριο 29/3/2011
Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας!
Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.
Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο.

Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.
Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.
Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες…
Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο.

Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας.
Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας.

Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας.

Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού!


Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο δαίμων της τεχνολογίας

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ
Μετά από μια πάρα πολύ σοβαρή βλάβη των συστημάτων της "ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ" είμαστε πάλι εδώ!!!  
Για όσους πίστεψαν οτι καθάρισαν μαζί μας θα τους στεναχωρήσουμε.
Για τους αναγνώστες μας θα προσπαθήσουμε να αναρτήσουμε  έστω και καθυστερημένα τα σημαντικά που χάθηκαν λόγω της τεχνικής βλάβης.