Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

2. Τακτικά εξωτερικά ιατρεία . Ισόγειο. Ωράριο εργασίας πρωινό.


Υπηρετούν σε 4 νοσηλευτικές στάσεις 25 νοσηλευτές και νοσηλεύτριές.
Από αυτούς πέντε βρίσκονται μόνιμα στο γαστερεντρολογικό εργαστήριο , 2 σε μακρόχρονη άδεια , 1 μόνιμα στον ήλεκτροεγκφαλογράφο στο υπόγειο , 1 στο δερματολογικό. Πέντε (5) από αυτούς χρησιμοποιούνται,ώς επικουρικοί, και στις γενικές εφημερίες ωτορινολαρυγγολογικό , οφθαλμολογικό , δερματολογικό και επικουρικά στο ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων) κάθε 3 ήμερες 2:30- με 11 το βράδυ) άρα δεν είναι διαθέσιμες στο πρωινό ωράριο , δήλαδη μόνο 12 από τις 21 μαζί με τη προϊσταμένη)είναι πάντα διαθέσιμοι στο πρωινό ωράριο.

Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, στις τέσσερις νοσιλευτικές στάσεις λειτουργούν, κατά τις εργάσιμες ημέρες, 174 τίτλοι ιατρείων και εργαστηρίων.
Στη διάρκεια του 2007 τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία επισκεύτηκαν περίπου 107000 ασθενείς(!) ως προγραμματισμένα ραντεβού ή ως "εμβόλιμα" ραντεβού.Να σημειωθεί ότι σ' αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και εξετάζονται καθημερινά στα ιατρεία και στα εργαστήρια που είναι στο χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων αλλά ανήκουν στα τμήματα και στα εργαστήρια.(πχ στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξετάζονται ασθενείς για καρδιολογική εκτίμηση από όλες τις κλινικές του νοσοκομείου και είναι τουλάχιστον 30, ημερησίως, κατά τις εργάσιμες ημέρες).
Με τα παραπάνω νουμερα κάνετε τους ...πολλαπλασιασμους και τις ...διαιρέσεις και βγάλτε συμπέρασμα γιατί επι καθημερινής βάσεως στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Αττικού νοσοκομείου διαδραματίζονται σκηνές "απείρου κάλους" όπου εξοργισμένοι ασθενείς επιτίθενται κατά του προσωπικού, θεωρώντας το υπέυθυνο για τις καθυστερήσεις και την κακή εξυπηρέτηση τους.
Αν αυτό δεν είναι ο λόγος να μη θέλει ένας νοσηλευτής ή μια νοσηλεύτρια να μήν εργάζεται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του "Αττικού" τότε ποίος είναι;
Πρόκειται για ένα νοσηλευτικό κάτεργο!
Αυτά τα λίγα τώρα και θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία και όχι με τη δημιουργική λογιστική του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: