Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008

Καλές διακοπές

Το Π.Γ.Ν «ΑΤΤΙΚΟΝ» συστάθηκε σαν Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και αποστολή του είναι αφ’ ενός η κάλυψη των αναγκών υγείας της Δυτικής Αττικής με υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες, αφ’ ετέρου η έρευνα και η εκπαίδευση των μελλοντικών επαγγελματιών υγείας. Το νοσηλευτικό προσωπικό όμως είναι αριθμητικά τραγικά ανεπαρκές και πολύ κάτω από τα διεθνή standards με αποτέλεσμα να εργάζεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εντατικοποίησης, ελλιπούς ανάπαυσης (περίπου 3000 οφειλόμενα ρεπό) κατάκοπο και αγανακτισμένο μετά από 5 χρόνια λειτουργίας. Η ηγεσία της νοσηλευτικής υπηρεσίας αντί να κατανοήσει το πρόβλημα και να προσπαθήσει να το λύσει, συγκατατίθεται στο άνοιγμα νέων κλινικών διογκώνοντάς το. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών υποστηρίζεται στις ημέρες γενικής εφημερίας με νοσηλευτές από τις κλινικές με αποτέλεσμα ούτε το ίδιο να λειτουργεί ομαλά, ούτε και οι κλινικές. Σήμερα το νοσοκομείο υπολειτουργεί αφού έκλεισαν 4 κλινικές (1 ορθοπαιδική, 1 χειρουργική, 1καρδιολογική και η Μονάδα ελέγχου ειδικών λοιμώξεων) για να πάρουν οι νοσηλευτές ένα μέρος της κανονικής αδείας τους. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το ότι το νοσοκομείο δεν τους πληρώνει τις υπερωρίες που έχουν εργασθεί παρά μετά από μήνες και μόνο μετά από κινητοποιήσεις. Το ΑΤΤΙΚΟΝ μετά από 5 χρόνια λειτουργεί με δανεικά από το προσωπικό του αφού πρώτα το έχει εξουθενώσει σωματικά και ψυχικά. Η ναυαρχίδα του ΕΣΥ βουλιάζει μέσα στη επικίνδυνη έλλειψη ανθρωπίνων πόρων και την παράλογη , αυταρχική (πως αλλιώς ;) και άβουλη διοίκηση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ BLOG !

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρος ο στόλος του ΕΣΥ ΒΟΥΛΆΖΕΙ.
Στον Ευαγγελισμό τα πράγματα είναι ίσως χειρότερα .Ο Ατσαλάκωτος επισκέπτεται το Νοσοκομείο να εγκαινιάσει πτέρυγες που έχουν ξανά εγκαινιασθεί.
Η Διοιήκηση χρησιμμοποιεί μεθόδους χειραγώγησης στις διαμαρτυρίες του νοσηλευτικού προσωπικού για τα χιλάδες οφειλόμενα ρεπό και την εντατικοποιήση της εργασίας,λόγω της τραγικής έλλειψης .Τά όρια στελέχωσης του Νοσηλευτικού προσωπικού πλέον ειναι από επισφαλή εως επικύνδυνα.

Σημαντική η προσπάθεια.Μία όμως δεν φτάνει