Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Προϊστάμενοι σε ..ομηρία


Οι κρίσεις των προϊσταμένων των νοσηλευτικών τμημάτων έγιναν επί τέλους , μετά από 5 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου. Αφού τους ταλαιπώρησαν όσο μπόρεσαν περισσότερο με την άσκηση φοβερών πιέσεων να οργανώσουν και λειτουργήσουν τα τμήματά τους με ελάχιστο μη επαρκές προσωπικό , με μεγάλες δυσκολίες στην προμήθεια ακόμη και των πιο απλών υλικών , τους επιβράβευσαν με την στέρηση του επιδόματος θέσης για όλα αυτά τα χρόνια . Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η απαράδεκτη ,αυταρχική και αρκετές φορές προσβλητική αντιμετώπιση από την Νοσηλευτική Ηγεσία.
(δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν στο νοσοκομείο 5 χρόνια
· ή λειτουργεί χωρίς προϊσταμένους τμημάτων
· ή υφαρπάζει το επίδομα που τους ανήκει)
Τελευταία εμπνευσμένη διοικητική πρωτοτυπία είναι η άρνηση της Νοσηλευτικής Ηγέτιδας να προχωρήσει στις τοποθετήσεις των προϊσταμένων που κρίθηκαν στα τμήματά τους όπως είχε υποχρέωση μέσα σε 10 ημέρες αν και έχει περάσει 1 μήνας.
Με τον τρόπο αυτό ίσως πιστεύει ότι εν όψει του φημολογούμενου ανοίγματος νέων κλινικών και κρεβατιών ΜΕΘ θα περιορίσει τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων προϊστάμενων κρατώντας τους σε ιδιότυπη ομηρία.
Τα κόλπα αυτά είναι παλιά, φτηνά, ευδιάκριτα και χαρακτηρίζουν αυτόν που τα χρησιμοποιεί.
Η περίοδος της αναμονής και της ανοχής έχει τελειώσει για την συνδικαλίστρια πρώην πρόεδρο του σωματείου και προστάτιδα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: