Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση το Δ.Σ. του Αττικού νοσοκομείου , δεν κατάφερε να πάρει απόφαση επί της γνωμοδότησης του επιστημονικού συμβουλίου για την αναγκαιότητα σύμπτυξης 2-5 νοσηλευτικών τμημάτων του νοσοκομείου.

Το επιστημονικό συμβούλιο αποτελούμενο από γιατρούς και μέλη από υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου είναι το αρμόδιο θεσμικό όργανο του νοσοκομείου που γνωμοδότησε με βάση επιστημονικά κριτήρια την αναγκαιότητα σύμπτυξης νοσηλευτικών τμημάτων λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασφάλεια των ασθενών και τη ποιότητα της νοσηλευτικής φροντίδας.. 32 από 36 προϊστάμενοι και προϊστάμενες του νοσοκομείου έχουν εκφραστεί για τη τραγική έλλειψη προσωπικού και απειλούν με παραίτηση και δεν μπορούν να παρακαμφθούν από το ΔΣ και την διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Υπάρχει ένα και μοναδικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί , μπορούν όλα αυτά να αγνοηθούν; Αν αγνοηθούν και γίνει προσπάθεια (που ήδη γίνεται) να λυθεί το πρόβλημα με ταχυδακτυλουργίες , ποια θα είναι η θέση και το κύρος του επιστημονικού συμβουλίου;

«Κοντός ψαλμός αλληλούια» ή ο καθένας κρίνεται καθημερινά και η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται κάθε μέρα και δεν αποτελεί λευκή επιταγή.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναμένουν και έχουν την ευελιξία και την ικανότητα να κινηθούν όπως πρέπει.
Απόστολος Πέτρου
Γιατρός Β' Παν. Καρδιολογικής κλινικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: