Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2008

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η Ναυαρχίδα ΑΤΤΙΚΟΝ ο «Εραστής των Δυτικών Προαστίων»

Δεν τον ενδιαφέρει η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ με την πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που είναι απαραίτητη, αλλά ούτε τον ενδιαφέρει να τηρηθούν οι διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης για μία θέση στο νοσοκομείο.

Ενδιαφέρεται «ο ακατανόμαστος καθηγητής» να στήσει ένα καλό γωνιακό μαγαζί με καλή βιτρίνα σε ένα υποβαθμισμένο βιομηχανικό κομμάτι της Δυτικής Αττικής προκειμένου να βολέψει τα «δικά του άτομα» να τα προωθήσει «οικονομικά» και «επιστημονικά» και να τα καθιερώσει με το έτσι θέλω στην κοινωνία της ΑΤΤΙΚΗΣ και ο ίδιος φυσικά να δοξαστεί.

Δεν τον ενδιαφέρει να εξυπηρετήσει τον απλό πολίτη, τον φτωχό, τον άνεργο, την μειονότητα και «γύφτους» της Δυτικής Αττικής», δεν είναι και δεν ήταν στις προθέσεις του.

Κατά την ρύση αυτού του διευθυντού , Αν. καθηγητού και νυν «τακτικού καθηγητού» σε κλινική στο ΑΤΤΙΚΟΝ, δεν θέλω «σαβούρα» στην κλινική μου.

Εννοεί κόσμο των Δυτικών Προαστίων και κυρίως μειονότητες και «γύφτους». Ρητές οι οδηγίες του στους ειδικευομένους και γιατρούς να μη γίνονται εισαγωγές «τέτοιων» ασθενών και ειδικά στις «μισές» εφημερίες.

Οι λίστες αναμονής σε ασθενείς των Δυτικών Προαστίων τεράστιες, αναμονή ως και ένα έτος.

Εκτός εάν ο ασθενής επισκεπτόντανε τον «διάσημο» γιατρό στο ιατρείο του ή τους «γνωστούς συνεργάτες» του, στα Βόρεια προάστια.

Τότε η εισαγωγή του ασθενούς ήταν άμεση στο νοσοκομείο.

Ο «καθηγητής» έχει το λόγο για το πλάνο των χειρουργείων που θα διεξαχθούν.

Έχει τον λόγο για ποια άτομα θα απαρτίζουν την κλινική του.

Φυσικά ξεκινά από την γραμματέα του, ανιψιά , βαφτιστήρι , κόρη του λέκτορα. Γιατροί γνωστοί, φίλοι, κουμπάροι, γνωστή ομάδα από το παρελθόν ,έχουν δουλέψει μαζί, έχουν δώσει όρκο να υποστηρίζουν τον «αρχηγό»δεν θα τον εγκαταλείψουν ποτέ, αρκεί να τους αφήνει ο «αρχηγός» να «δουλεύουν» δηλαδή να έχουν την πελατεία τους στην κλινική.

Εάν αυτός τους εγκαταλείψει τότε αυτοί θα τα πούν «όλα».

Τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Τηρήθηκαν οι διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης αυτών των «γνωστών» ιατρών του «αρχηγού» της κλινικής?

Μερικοί προσπάθησαν να διοριστούν ως γιατροί του ΕΣΥ, αλλά οι κρίσεις ,τους κατέταξαν μετά τη 20η θέση σε σύνολο 42 ενδιαφερομένων για 2 θέσεις ΕΣΥ στην κλινική στο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Ο «αρχηγός» βρήκε άλλους γνωστούς τρόπους να τους προσλάβει και να έχει την ομάδα του κοντά, γιατί μόνο αυτούς εμπιστεύεται και θέλει.

Τους ονόμασε ,ερευνητές, επιστημονικούς συνεργάτες ,λέκτορες, επικουρικούς κλπ.

Έτσι βρέθηκαν σε μία κλινική 40 κλινών στο ΑΤΤΙΚΟΝ , γιατροί ιδιώτες, γιατροί του ΙΚΑ να δουλεύουν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, να εφημερεύουν ως γιατροί του ΕΣΥ και να αμείβονται ως γιατροί του ΕΣΥ.

Βέβαια δουλεύουν και 20 επιστημονικοί συνεργάτες ιδιώτες που ασκούν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην κλινική χωρίς αμοιβή, με κέρδος μία διατριβή μία μελλοντική θέση στην κλινική , ή να οικονομήσουν καμιά πελάτισσα στο γωνιακό μαγαζάκι του «αρχηγού» και να την προωθήσουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Δύσκολος ο ανταγωνισμός των γιατρών στο λεκανοπέδιο, ψάχνουν δυστυχώς για ένα καλό «κράχτη».

Ο «μπαμπάς αρχηγός» θα φροντίσει για πολλούς από αυτούς ,αρκεί να δείξουν πλήρη «υποταγή» στον «αρχηγό».

Ολόκληρο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ είναι ανάστατο. Πιθανόν με άμεση πρόσληψη 100 νοσηλευτών να ξαναλειτουργήσει.

Η κλινική του «αρχηγού» στο ΑΤΤΙΚΟΝ εξασφάλισε 16 και πάμε για 20 ειδικευόμενους και μάλιστα σε νοσοκομείο που δεν εφημερεύει επί 24 ώρου βάσεως.

Ποιά είναι η εκπαίδευσή τους?

Αμείβονται για τις εφημερίες τους?

Τότε γιατί προσλήφτηκαν τόσοι πολλοί?

Μα είναι γνωστό. Γνωστός καθηγητής άλλου νοσοκομείου «παρακάλεσε» τον «καθηγητή» αυτής της κλινικής του ΑΤΤΙΚΟΝ να προσλάβει την κόρη του.

Ήταν όμως 10η στην επιτηρίδα των ειδικευομένων, πήρε και τους δέκα.

Έχει την δύναμη να προσλαμβάνει, τότε γιατί δεν απαιτεί να γίνουν προσλήψεις?

Μα αν γίνουν προσλήψεις θα χάσει την ομοιογένεια η κλινική, θα μπουν ανεπιθύμητοι συνάδελφοι, θα αρχίζει να εφημερεύει και η κλινική και τότε θα μπουν «γύφτοι» από τα Δυτικά Προάστια. Θα χαλάσει η βιτρίνα, δεν θα έχει κρεβάτια για τους ασθενείς των Βορείων Προαστίων, τα κρεβάτια θα πληρωθούν από «σαβούρα» ασθενών των Δυτικών Προαστίων.

Το κείμενο συντάχθηκε από αγανακτισμένο γιατρό βλέποντας τον «ακατανόμαστο καθηγητή» να στέκεται κλαρίνο, να χαμογελά και να χειροκροτεί ,τον Γ.Παπανδρέου που επισκέφτηκε την Παρασκευή το ΑΤΤΙΚΟΝ νοσοκομείο.

Ας κρατήσουμε «πισινή», που ξέρεις ,μπορεί να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός, θα σκέφτηκε.

Δεν είμαι κατά του Πανεπιστημίου. Δεν έχω αντίρρηση να συνυπάρχουμε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ΕΣΥ και Πανεπιστήμιο.

Όμως πρέπει να οριοθετηθεί, Πανεπιστήμιο και ΕΣΥ στο ΑΤΤΙΚΟΝ νοσοκομείο.

Οι πραγματικοί επιστημονικοί δάσκαλοι να αφιερωθούν στο επιστημονικό τους έργο στην διδασκαλία των φοιτητών και στην έρευνα.

Οι δε γιατροί του ΕΣΥ στο κλινικό τους έργο και όχι μόνο..

Να γίνουν προσλήψεις με διαφάνεια και με πραγματικά επιστημονικά κριτήρια και να λειτουργήσει με ασφάλεια η ναυαρχίδα ΑΤΤΙΚΟΝ.

Να δουλέψει και φυσικά να εφημερεύσει. η ναυαρχίδα του ΕΣΥ για την Δυτική Αττική .

.

Με εκτίμηση

Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: