Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Αντίλογος

Φίλε αγανακτισμένε δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη στιγμή την διαφορά σου με αυτούς που κατηγορείς. Σήμερα που η οργή έχει ξεχειλίσει και εκφράζεται ακόμη και με μορφές που σίγουρα κάποιους από μας δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, η στοχοθεσία και η συλλογικότητα είναι σημαντικότερο πολιτικό ζήτημα από το στείρο ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών όταν γίνεται όπλο , που και εσύ προσφέρεις, στα χέρια της αντίδρασης.
Κανένας δεν ένοιωσε χαρούμενος με την άστοχη και άκαιρη δήλωση της κ. Παπαρήγα και προ παντός οι γνήσιοι αγωνιστές . Η εμπειρία στο «ΑΤΤΙΚΟΝ» έχει δείξει ότι η συσπείρωση και η ακηδεμόνευτη συνδικαλιστική έκφραση βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία των εργαζομένων , ενώ καθόλου δεν τους άγγιξε ο στείρος λόγος των επίσημων κομματικών εκπρόσωπων που πολλές φορές καταδικάστηκε. Οι ίδιοι εργαζόμενοι, αν και ψηφοφόροι διαφορετικών κομμάτων, συστρατεύθηκαν στην διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων.
Τα οξυμένα προβλήματα του χώρου παραμένουν άλυτα , ενώ σε αυτά προστίθενται και τα γενικότερα που αφορούν όλο τον Ελληνικό λαό . Η συσπείρωση της βάσης αυτή την στιγμή πρέπει να είναι το κύριο πολιτικό ζήτημα όλων μας, που όπως έχει αποδείξει η ζωή, οι διεκδικήσεις ενώνουν και όχι οι δηλώσεις «κορυφών»
Είμαστε η βάση που μπορεί να σκέπτεται, να εκφράζεται, να διεκδικεί, να ονειρεύεται ένα καλλίτερο μέλλον χωρίς την έγκριση ή την ανάγκη κανενός αυτόκλητου κομματικού φωστήρα.


Πόντιος Πιλάτος.

1 σχόλιο:

Φιλιώ είπε...

Στο ονομα του στοχου και της συλλογικοτητας επιλεγουμε οποιοδηποτε τροπο προκυψει και προχωραμε τυφλα χωρις κριση και διορατικοτητα?
Αυτό εννοειτε?
ποια η διαφορα μου με τους αλλους?
καταρχην δεν εχω οργη, εχω θλιψη.
Δεν ανηκω στην κατηγορια των ανθρωπων που υποκινουνται. οπου επιλεγω να συμμετεχω ενεργα το κανω συνειδητα χωρις να εμπλεκομαι απολυτα γιατι δεν ανηκω σε παραταξεις και ιδεολογιες από οικογενιακη παραδοση ή κοινωνικοψυχολογικους λογους.
Εχω «φλερταρει» με ομαδες ανθρωπων αριστερων, καλλιτεχνων, παγανιστων, δεξιων,ακροδεξιων…. Παρατηρησα ότι ξεκινανε με προθεσεις για μια ανατροπη(της ασχημιας?)αλλα στο τελος πεφτουν στην τερασια παγιδα του εγκλωβισμου στο ιδεωδες και δουλευουν μονο για το ιδεωδες. Μηπως αυτή είναι η πλειοψηφια στις συγκεντρωσεις αυτές?
Η άλλη διαφορα είναι διορατικοτητα η οποια στηριζεται στην παρατηρηση από ψηλα και από μεσα. Ποσοι από εσας ηταν παρον εκει που εσκασαν τα δακρυγονα και τα μολοτοφ? Εχετε δει ποσο χρονων είναι αυτά τα παιδια? 10-15 το πολύ. Εχετε δει από τι ηλικιες υποκινουνται? Εχετε ακουσει τι φωναζουν στα ματ?(εχετε κοιταξει τους εργαζομενους των ματ?..γιατι είναι εργαζομενοι και ανθρωποι)
Οργισμενα αλλα αγνα στο βαθος όπως όλα τα παιδια, υποκινουνται.
Η πραγματικη οργη τους είναι προς ολους εμας!!!!
Καποιοι την εκμεταλευονται. φανταζεστε να γυρισουν καποια στιγμη στον πραγματικο υπαιτιο της οργης τους ??αλιμονο μας.
Ελπιζω να εχω αδικο, δεν το θεωρω απιθανο σεναριο. Η διορατικοτητα μου, δεν με εχει απογοητευση μεχρι σημερα.
Λαθος η συμμετοχη της ΑΔΕΔΥ-ΓΕΣΕΕ σημερα, επρεπε να ανβληθει η διαμαρτυρια. ανεξελεκτοι οι δημοσιογραφοι, πιστευω ότι είναι υπευθυνοι για το ντομινο εξελιξεων στο μεγεθος τους και των καταστροφων. ποιος τους κρινει αυτους?
Να συμπληρωσω ότι το σχολιο μου είναι για τον λαζοπουλο όχι για την Παπαρηγα, την οποια δεν ακουσα.
Το κυριο «πολιτικο ζητημα» είναι να κοιταξουμε βαθια μεσα μας με ειλικρινια να εντοπισουμε που ειμαστε λαθος. Μονο αμα βελτιωθουμε ηθικα, πνευματικα και αναλαβουμε τις ευθυνες μας ατομικα θα αποτελεσουμε πυρηνα εμπνευσης αρα και συσπειρωσης.
ειναι ομως σημαντικο το οτι μιλαμε και εκφραζουμε την γνωμη μας, αφηνουμε την πειθω τον καταλυτη της δημοκρατιας να παιξει τον ρολο του.
Τελος ,Ποντιε Πιλατε εγω ειμαι η Φιλιω(Μηλοφιλη) Ιωαννίδου, εσυ ποιος εισαι?