Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

«Τεχνητό αδιέξοδο» ελλείψει χρημάτων

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 07:00

Για τεχνητό αδιέξοδο, σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ, έκανε λόγο χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία χαρακτήρισε απολύτως αναμενόμενη την επιστολή του ΑΣΕΠ στον πρόεδρο της Βουλής και τόνισε ότι το πραγματικό εμπόδιο για την αθέτηση των εξαγγελιών του περασμένου Νοεμβρίου για προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών και 2.000 γιατρών είναι η έλλειψη πόρων.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως το κόστος των προσλήψεων αυτών είναι 82,5 εκατ. ευρώ για τους 5.500 νοσηλευτές και 50 εκατ. ευρώ για τους 2.000 γιατρούς. Συνολικά, απαιτούνται 132,5 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι εξαγγελθείσες προσλήψεις, όμως στον προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου, περιλαμβάνονται πιστώσεις 10 εκατ. ευρώ για προσλήψεις. Το ποσό αυτό, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ, αντιστοιχεί στην πρόσληψη 700 νοσηλευτών ή 300 γιατρών.

Και όπως τόνισε η Ομοσπονδία, «αυτό είναι το πραγματικό εμπόδιο για την αθέτηση και αυτών των εξαγγελιών και όχι το ΑΣΕΠ που, σύμφωνα με ανακοίνωση και στοιχεία που κατέθεσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός του, απέδειξε πως σε 4 μήνες δίνει αποτελέσματα».

Κατήγγειλε ακόμη πως «η κυβέρνηση έχει δει το ΑΣΕΠ ως εμπόδιο για τη ρουσφετολογική πελατειακή πολιτική της» και πως «η συνέντευξη αλλά και οι εκτός ΑΣΕΠ, από τριμελείς επιτροπές, προσλήψεις στο χώρο της υγείας, δείχνουν ανάγλυφα τις επιδιώξεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: