Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Διώξεις κατά εργαζομένων από τον διοικητή του "Αττικού"

Η ΑΥΓΗ 30/01/2009

Παρέμβαση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στον διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαϊδαρίου "Αττικόν" Χρ. Ροϊλό αναμένεται εντός των ημερών σχετικά με το απαράδεκτο μπαράζ διοικητικών διώξεων που έχει εξαπολύσει ο τελευταίος εναντίον εργαζομένων οι οποίοι συμμετείχαν σε γενική συνέλευση και κινητοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του νοσοκομείου, "η διοίκηση, στην προσπάθειά της να καταστείλει τις αντιδράσεις και τους αγώνες των εργαζομένων, προχώρησε σε κλήση σε γραπτή απολογία 17 νοσηλευτών για το 'πειθαρχικό παράπτωμα' της 'αδικαιολόγητης απουσίας' κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων και γενικής συνέλευσης μετά από προφορικές αναφορές (sic) και υπηρεσιακό σημείωμα της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Επίσης, η διοίκηση προχωρά σε ενέεργειες όπως αλλαγές τμημάτων σε νοσηλευτές κάθε εβδομάδα και τοποθετήσεις προϊσταμένων που έστησαν τα τμήματα σε άσχετα και την εξειδίκευσή τους τμήματα".

Σε δήλωσή του στην "Α", ο Τ. Παντέλης, μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζει: "Πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά του διοικητή του 'Αττικού' που θυμίζει άλλες εποχές όταν άλλοι εργαζόμενοι διώκονταν για τη συμμετοχή τους σε γενικές συνελεύσεις".

Β.Β.

Συντάκτης : Βενιζέλος Β.

Διαβάστε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: