Η συμβουλή που σίγουρα έχουμε λάβει από τους μεγαλύτερους, από τα νεανικά μας χρόνια είναι να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας και όχι μόνο...
Αυτή είναι μία πασιφανώς καλή οδηγία, την οποία όπως φαίνεται από τα πράγματα και τις καταστάσεις δεν έλαβε ποτέ ο Υπουργός Υγείας από τους γονείς ή τους γνωστούς του. Έτσι την πρώτη Δεκεμβρίου, πιεσμένος από τα γεγονότα και τις κοινοτικές οδηγίες τις οποίες όλοι οι υπουργοί Υγείας αγνοούσαν συστηματικά για πολλά χρόνια (αλλά χωρίς να μπορούν να συνεχίσουν πλέον άλλο) αναγκάστηκε μετά από μακρά παζάρια να υπογράψει την κλαδική σύμβαση με τους γιατρούς,
Η κλαδική αυτή σύμβαση αποτελεί μονόδρομο για τη λύση σημαντικών θεμάτων του χώρου της υγείας και των εργαζομένων της. Αντιμετωπίζει θέματα όπως οι αμοιβές των γιατρών (σταθερές για πολλά πολλά χρόνια), οι εφημερίες (εξαντλητικά ωράρια και πενιχρή αμοιβή-οι γιατροί αμοίβονται για 24ωρη εφημερία λιγότερο από τον οποιοδήποτε ανειδίκευτο εργάτη-4.5 euro την ώρα στο χέρι για τον ειδικευόμενο) και το θέμα της στελέχωσης των Νοσοκομείων που υπολειτουργούν στο σύνολό τους σε όλη τη χώρα (προσλήψεις). Επίσης αγγίζει σημαντικά θέματα όπως είναι η ανέλιξη των γιατρών και άλλα αρκετά πιο εξειδικευμένα θέματα.
Η λογική της σύμβασης αυτής είναι ετήσια, έτσι ώστε σε ένα χρόνο να γίνει επαναδιαπραγμάτευση και σταδιακή εναρμόνιση των δεδομένων στα κοινοτικά στάνταρ.
Για να ξαναγυρίσουμε λοιπόν στον υπουργό, επικύρωσε με την υπογραφή του αυτή τη σύμβαση. Έπειτα, κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, όπου στεκόταν και βρισκόταν δήλωνε πως ολοκλήρωσε το έργο του στο Υπουργείο Υγείας, περιμένοντας στον επερχόμενο ανασχηματισμό να απομακρυνθεί όσο μπορούσε μακρύτερα από το Υπουργείο. Όμως, το χατίρι του δεν έγινε. Έμεινε Υπουργός Υγείας και η σύμβαση αυτή δεν ήρθε για να ψηφιστεί στη βουλή. Όταν άρχισε πάλι η πίεση από τους γιατρούς που άρχισαν να χάνουν την Ιώβεια υπομονή τους, είπε πως να, όλως τυχαίως τώρα θα ψηφιστεί. Και το κείμενο ήρθε στην Βουλή, όμως δεν είχε σχέση με την σύμβαση που ο ίδιος είχε υπογράψει, αφού πολλά σημεία ήταν κουτσουρεμένα και άλλα δεν υπήρχαν καν!
Και τώρα σε όλα τα Νοσοκομεία υπάρχουν κινητοποιήσεις και όλα κλείνουν ένα προς ένα. Και ο Υπουργός λέει: ρε παιδιά παρανόηση έγινε, θα τα διορθώσουμε, έχετε υπομονή!(πόση πια υπομονή). Και το σχέδιο της κατάρρευσης της Δημόσιας Υγείας καλά κρατεί έτσι ώστε να ωφελούνται τα ιδιωτικά κέντρα και όποιος δεν έχει μερικές χιλιάδες ευρώ να πεθαίνει και να είμαστε όλοι χαρούμενοι(;)
Όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις: Η δεύτερη όψη είναι πως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν και τη διακυβέρνηση που μας αρμόζει.
- Σήμερα και εχθές, οι γιατροί είχαν απεργία. Και σήμερα, συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Βρέθηκα εκεί. Και μπορώ να σας πω, ότι στους κρίσιμους αυτούς καιρούς για την Υγεία και τους συμπολίτες μας, αν έκανα πάρτι και συγκέντρωνα μερικούς από τους φίλους μου θα μάζευα περισσότερο κόσμο.(Ειδικά αν λάβουμε υπ' όψιν ότι πολλοί από τους παρευρισκομένους ήταν απλοί περαστικοί ή στελέχη κομματικών οργανώσεων που δεν ήταν γιατροί).
Με τη συμπεριφορά μας λοιπόν και την αδράνειά μας, νομιμοποιούμε απόλυτα τον κάθε κυβερνώντα να βάζει την υπογραφή του και το ... του όπου θέλει χωρίς αναστολές, χωρίς συνέπειες, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσει πουθενά...Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι το γνωμικό έχει δύο παραμέτρους και οι δύο μπορούν να μας ζημιώσουν στο μέγιστο βαθμό...
(Από το htt://Selinios blogspot.com)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου