Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Εισαγγελέας για την κατάληψη του υπ. Υγείας(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Στην παρέμβαση εισαγγελέα οδήγησε η χθεσινή κατάληψη του υπουργείου Υγείας από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, από νοσηλευτές της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας νοσηλευτές διαμαρτυρήθηκαν για την αθέτηση των «υποσχέσεων» του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε προηγούμενη κινητοποίησή τους τον Δεκέμβριο, για προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών το 2009, την καταβολή από 1.1.2009 του επιδόματος των 176 ευρώ και την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο εισαγγελέας δήλωσε στους νοσηλευτές ότι βρέθηκε εκεί αυτεπάγγελτα και τους ζήτησε να αποχωρήσουν προκειμένου να μην κινηθούν οι νομικές διαδικασίες εναντίον τους. Ο γ.γ. του υπουργείου Αριστείδης Καλογερόπουλος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ΠΑΣΟΝΟΠ και παρέπεμψε στις 5.500 προσλήψεις νοσηλευτών σε βάθος τριετίας, που προβλέπει το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου, ενώ για τα υπόλοιπα αιτήματα παρέπεμψε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Με τον κ. Αβραμόπουλο τραγικά απόντα από τα σημερινά γεγονότα, γίνεται πλέον προφανές πως όντως αυτή η πολιτική ηγεσία έχει κλείσει τον κύκλο της στο υπουργείο και πως η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει, είναι η παραίτηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: