Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)

  Ιουλιανού 42-46 τ.κ. 10434

  Τηλ.: 2108234914,fax: 2108234916, κιν.: 6936557550

      Αθήνα, 28/04/2009

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον ορισμό του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου ως Νοσοκομείου αναφοράς για τα περιστατικά που προσεβλήθησαν από τη «γρίπη των χοίρων», επισημαίνουμε τα εξής:

Η Ομοσπονδία μας έχει εγγράφως ενημερώσει από τις 27/04/2007 τόσο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας αλλά και την Πολιτική Ηγεσία του ΥΥΚΑ αναφορικά με τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, και συγκεκριμένα η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ), η οποία δε διαθέτει προσωπικό, και λειτουργεί παράτυπα με το προσωπικό της Β΄ Παθολογικής.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της Β΄ Παθολογικής Κλινικής, καλείται καθημερινά να ανταπεξέλθει στις πολλαπλές ανάγκες των 30 νοσηλευομένων ασθενών της Παθολογικής Κλινικής με αναλογία 2 Νοσηλευτές/βάρδια.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Υγείας αποφασίζει το άνοιγμα της ΜΕΛ, προκειμένου να υποδεχθεί τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων, χρεώνοντας τα επιπλέον 9 κρεβάτια που διαθέτει η Μονάδα, στο προσωπικό της Παθολογικής.

Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίζεται από πλήρη προχειρότητα, ερασιτεχνισμό και έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση μιας πιθανής πανδημίας. Πρώτον, διότι όλοι οι υπεύθυνοι κώφευαν κατά το προηγούμενο διάστημα, όταν εγγράφως τους ενημερώναμε για τις τραγικές ελλείψεις, και δεύτερον, διότι η λειτουργία της ΜΕΛ με το προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής, ελλοχεύει τον κίνδυνο διασποράς της νόσου και στους υπόλοιπους ασθενείς του Νοσοκομείου.

Τέλος, θεωρούμε πως σε κάθε περίπτωση την ευθύνη φέρει εξολοκλήρου η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου που έχουν εγκαίρως ενημερωθεί, και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατευθεί η ζωή και η υγεία των συναδέλφων μας αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

      Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: