Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Εφημερία από την ... Αστυνομία!

16/04/2009
(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Προάγγελος της έντασης του κυβερνητικού αυταρχισμού στα νοσοκομεία

Το Αστυνομικό Τμήμα του Χαϊδαρίου επιστράτευσε χτες η κυβέρνηση για να φέρει σε πέρας την εφημερία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), ενώ για να επιβάλει τα αντιλαϊκά της σχέδια η κυβέρνηση δε δίστασε να θυσιάσει και τον διοικητή του ΨΝΑ, απ' τον οποίο ζήτησε την παραίτηση, γιατί δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση.

Το γεγονός ότι η πρακτική των αυταρχικών μέτρων έρχεται μετά την προχτεσινή εγκύκλιο για τις εφημερίες σηματοδοτεί την εφαρμογή με κάθε μέσο των σκληρών μέτρων στις εφημερίες όλων των νοσοκομείων. Κι όλα αυτά γίνονται στο φόντο της εφαρμογής των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, που, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ρ», θα τεθούν σε εφαρμογή μετά τις γιορτές.

Χτες, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ΨΝΑ αποφάσισαν τον αποκλεισμό της εφημερίας, γιατί η κυβέρνηση φόρτωσε στο ΨΝΑ «μισή» εφημερία από το Δρομοκαΐτειο, καθώς δεν προσέλαβε το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Το πρωί, το υπουργείο Υγείας ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του ΨΝΑ Αθανάσιου Κοσμόπουλου, γιατί δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ...κρίση - ό,τι, δηλαδή, προκάλεσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τη διάλυση τριών ψυχιατρείων - ενώ το απόγευμα έφτασε στο ΨΝΑ ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, που απείλησε με περαιτέρω ενέργειες αν δεν ανοίξει η πύλη.

Οι γιατροί, παρά τις απειλές της αστυνομίας, έκαναν όσες εισαγωγές έκριναν εκείνοι. Και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί η, επιπλέον, «μισή εφημερία» από το ΨΝΑ, θα αποκλείσουν και πάλι την εφημερία στις 4 Μάη 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: