Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΕΘΝΟΣ : "Αιμορραγεί" η περίθαλψη



"Αιμορραγεί" η περίθαλψη
Τραυματιοφορείς αντί για νοσηλευτές στα χειρουργεία. Χωρίς γιατρό η ψυχιατρική κλινική. Ελλείψεις σε φάρμακα. Κινδυνεύουν οι ασθενείς, λένε οι εργαζόμενοι
«E» 8/5

«Ψυχορραγεί» το νοσοκομείο της Ρόδου, με τα προβλήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Μέσα σε όλα προστίθεται και ο κίνδυνος της ασφάλειας των χειρουργικών επεμβάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή των ασθενών.

Σύμφωνα με την αναφορά της προϊσταμένης των χειρουργείων: «Στις 28 Απριλίου, σε απογευματινή βάρδια, όπου πραγματοποιήθηκαν χειρουργεία, αντί νοσηλευτριών στην αίθουσα βοηθούσαν τραυματιοφορείς και ειδικευόμενη νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος».
Αυτό έγινε έξι μέρες μετά την αναφορά της υπεύθυνης του αιματολογικού τμήματος, η οποία ανέφερε ότι υπήρχε κίνδυνος αναβολής των χημειοθεραπειών σε ασθενείς με κακοήθειες.
Τώρα, όπως αναφέρει η υπεύθυνη των χειρουργείων, με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των χειρουργικών επεμβάσεων.
Επίσης υπάρχει ο μακροσκελής κατάλογος αναμονής των τακτικών χειρουργείων, που ανέρχεται στον αριθμό των 700 ασθενών, ενώ οι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους. Ακόμα, χρέη φαρμακοποιού εκτελεί γιατρός. Χρέη γιατρού στην ψυχιατρική κλινική εκτελούν νοσηλευτές και τέλος χρέη νοσηλευτών εκτελούν τραυματιοφορείς.Εν τω μεταξύ, από χθες 13 ασθενείς που νοσηλεύονται στην ψυχιατρική κλινική έμειναν χωρίς γιατρό, αφού ο ψυχίατρος που υποσχέθηκε ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.
Οι πρώτες ελλείψεις σε φάρμακα έγιναν αισθητές, ενώ δεν υπάρχουν συσκευές ορού.
Οι δύο αναφορές των υπευθύνων του αιματολογικού τμήματος και των χειρουργείων, σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς, θα πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση να ενδιαφερθούν επιτέλους οι αρμόδιοι για να μην κινδυνέψει η ζωή των νοσηλευομένων.
Συνέδριο Παράλληλα την Τρίτη 12 Μαϊου στη Ρόδο θα βρεθεί ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 2ου Πανελλήνιου και 1ου Πανευρωπαϊκού Νοσηλευτικού Συνεδρίου.
Ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 10 το πρωί στο Νομαρχιακό Μέγαρο σύσκεψη με αντικείμενο την αναζήτηση ουσιαστικών παρεμβάσεων και άμεσων λύσεων σε μια σειρά οξυμένων προβλημάτων και δυσλειτουργιών στις δομές Υγείας της περιοχής.
Τέλος δεν αποκλείεται την Τρίτη ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, να προβεί σε κινητοποιήσεις, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως λένε, για την απαράδεκτη αδιαφορία που επιδεικνύει ο υπουργός για την επίλυση των προβλημάτων.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΙΒΟΥΡΗΣ
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: