Τετάρτη 13 Μαΐου 2009


Οι δημόσιοι υπάλληλοι (και μεταξύ αυτών και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία) βλέπουν να συρρικνώνονται διαρκώς οι μισθοί, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, να περικόπτονται οι δαπάνες για την περίθαλψη.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, δίνοντας σε ορισμένες ομάδες εργαζομένων αντί για αυξήσεις εφάπαξ επιδόματα πτωχοκομείου(που και αυτά δεν τα έχουν ακόμα πάρει).

Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ σε χιλιάδες δικαιούχους, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, σαν αποτέλεσμα των χρόνιων πολιτικών καταλήστευσης των αποθεματικών των Ταμείων. Η «λύση» που δρομολογείται είναι η αύξηση των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμα και η παρακράτηση ενός μισθού.

Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις πληρωμές γιατρών και φαρμάκων. Πριν λίγες μέρες η διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών έβγαλε φιρμάνι ότι ο ΟΠΑΔ δε θα καλύπτει 87 εξετάσεις στους συμβεβλημένους γιατρούς.

Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου είναι ορατός ο κίνδυνος αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών και μετατροπής της ασφάλισης των εργαζομένων στο Δημόσιο σε επαγγελματική.

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία ανήκουν πλέον στην ιστορία, ενώ διογκώνεται συνεχώς η στρατιά των συμβασιούχων κυρίως stage.

Πέρα από την πολιτική εκμετάλλευση της ομηρίας τους, στόχος είναι η υπονόμευση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, η αντικατάστασή της από τις ελαστικές και ευέλικτες μορφές εργασίας και η αμοιβή της με ψίχουλα.

Η ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα δεν είναι στα σχέδια τους.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική σας καλούμε να συμμετέχετε στην απεργία για:

  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • 1400 ευρώ κατώτερο μισθό
  • Ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα(ΒΑΕ)
  • 7ωρο , 35ωρο για όλους και 6ωρο 30ωρο για όσους ενταχθούν ΒΑΕ
  • Χορήγηση των 2 ρεπό τη βδομάδα,1 νυχτερινή υπηρεσία τη βδομάδα
  • Όχι στα ωράρια πρωί και νύχτα ή απόγευμα-πρωί και νύχτα
  • Καθολικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: