Πιέστηκαν από το κλαδικό τους όργανο να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα πληρώνοντας 4.000 ευρώ έκαστος για πτυχία χωρίς πανεπιστημιακή ισχύ!
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ λαμβάνουν οι περίεργες business των «γαλάζιων» στελεχών, που σύντομα αναμένεται να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και στις οποίες, έστω και έμμεσα, εμπλέκονται πρόσωπα του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού.
Ο λόγος για τις καταγγελίες εξαπάτησης περίπου 500 νοσηλευτών δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι παρακολούθησαν κατόπιν πιέσεων και εν αγνοία τους προγράμματα μεταπτυχιακών - «μαϊμού», πληρώνοντας 4.000 ευρώ έκαστος, προσφέροντας δηλαδή περί τα 2 εκατ. ευρώ στους εμπνευστές της «μετεκπαίδευσης», και πιστεύοντας ότι θα λάβουν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών.
Η ιστορία ξεκινά στις αρχές του 2007, όταν η UNESCO (ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με πολλές όμως business) ανακοινώνει την έναρξη μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Υγείας (Health Management).
Υπεύθυνος για το πρόγραμμα ήταν ο διευθυντής σπουδών της UNESCO και γνωστός για τις διασυνδέσεις του με το κόμμα της Ν.Δ. δρ Κυριάκος Κουβελιώτης.
Ένας άνθρωπος που στο διαφημιστικό του υλικό έταζε τίτλους από το «Πανεπιστήμιο» Frederick της Κύπρου.
Το πρόγραμμα εξασφάλισε και την αμέριστη συμπαράσταση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), ενός πανίσχυρου, κλαδικού οργάνου, το οποίο μάλιστα προέτρεπε νοσηλευτές ώστε να συμμετάσχουν σε αυτό.
Έφτασαν δε στο σημείο να στέλνουν επιστολές προς τα μέλη της ωθώντας τα να εγγραφούν στα σεμινάρια.
Η αποκάλυψη της απάτης
Kι ενώ τα προγράμματα εξελίσσονταν, ξαφνικά οι νοσηλευτές που συμμετείχαν έμαθαν πως το περίφημο… Πανεπιστήμιο Frederick δεν είναι το τριτοβάθμιο ίδρυμα που τους έταξαν, αλλά κάτι μεταξύ ΙΕΚ και ΤΕΙ.
Κοινώς, δηλαδή, ο κ. Κουβελιώτης και η UNESCO εμφάνισαν άλλη εικόνα από την πραγματική με σκοπό να γίνει το πρόγραμμα ελκυστικό και εν τέλει να ωφεληθούν οι ίδιοι οικονομικά από τις πολλές συμμετοχές.
Κι ας δήλωναν πως ο φορέας τους είναι μη κερδοσκοπικός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου