Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Αττικό

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε χορτάσει από δηλώσεις της υπουργού Υγείας για την στελέχωση των νοσοκομείων και των Μονάδων εντατικής Θεραπείας. Φαίνεται ότι σε αυτό τον επικοινωνιακό σχεδιασμό εντάχθηκε και ο κ Παπανδρέου με την σημερινή επίσκεψή του στο Αττικό και τις δηλώσεις του.

Εμείς απλώς επισημαίνουμε στο Πρωθυπουργό ότι τα λόγια έρχονται σε αντίθεση με τα έργα της Κυβέρνησης.

1. Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε όχι μόνο δεν επιτρέπει να επιχαίρουμε, αφού για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε προσωπικό (μόνο σε νοσηλευτικό προσωπικό τα κενά ξεπερνούν τις 25000) έχει εγγραφεί κονδύλι 27 εκατ € που αρκεί μόνο για 1500 νέες προσλήψεις.

2. Η υπουργός Υγείας έχει δεσμευτεί ότι θα τροποποιήσει και θα προκηρύξει εδώ και δύο μήνες την παγωμένη προκήρυξη των 1750 θέσεων. Μέχρι σήμερα περιμένουμε…

3. Υπενθυμίζουμε στον πρωθυπουργό ότι τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ είναι 150 και όχι μόνο 77 που ο ίδιος δήλωσε ότι θα ανοίξουν. Την ίδια ώρα παρά τις δηλώσεις της Υπουργού Υγείας όχι μόνο δεν άνοιξαν όλες οι 35 ΜΕΘ που ήταν κλειστές, αλλά νέα προβλήματα παρουσιάζονται σε μονάδες όπως στην Πάτρα και τα Χανιά.

Σωστά ο κ Παπανδρέου δηλώνει ότι αλλάζουμε αλλιώς βουλιάζουμε. Η πολιτική του υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης της υγείας που ακολουθεί και η σημερινή Κυβέρνηση οδηγεί το ήδη ταλαιπωρημένο Δημόσιο Σύστημα υγείας να βουλιάζει και όχι να αλλάζει.

Για αυτή την αλλαγή στην πολιτική υγείας οι εργαζόμενοι σύντομα θα δώσουν την δική τους απάντηση.

28-12-2009

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: