Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η Κυβέρνηση στην προσπάθεια να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, έχει επιδοθεί σε ένα σαφάρι μέτρων με στόχο το εργατικό εισόδημα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, και τις κοινωνικές παροχές. Την ίδια ώρα χαρίζει πάνω από ένα δις € στις εργοδότες, με την επιδότηση μισθών και ασφαλιστικών εισφορών που εξήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας, υποτίθεται για την αντιμετώπιση της Ανεργίας.
Ειδικότερα για τις αποδοχές μας στο χώρο της Υγείας προωθεί:
Την περικοπή επιδομάτων, προχωρά σε μείωση κατά 10% των ποσών για νυκτερινά, Κυριακές, υπερωρίες που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία καθώς αντίστοιχη στα ποσά για τις εφημερίες των γιατρών.
Παγώνει τους μισθούς για όσους εργαζόμενους έχουν μεικτές αποδοχές σε μηνιαία βάση πάνω από 2000 € δηλαδή όσων έχουν καθαρές αποδοχές πάνω από 1400 €.
Σύμφωνα με τα σενάρια που διακινεί η ίδια στον τύπο, για επιδόματα που ξεπερνούν τα 300 € η περικοπή θα φτάσει το 8%. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις μονάδες Πρόνοιας θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται από 30 έως 35 €
Μειώνει κατά 10 % τα ποσά για νυκτερινά Κυριακές και υπερωρίες. Παίρνοντας υπόψη ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία παίρνουν κατά μέσο όρο Νυκτερινά Κυριακές και υπερωρίες 150 € το μήνα αυτό θα οδηγήσει σε μείωση στις αποδοχές τους κατά 15 € το μήνα περίπου.
Το πάγωμα των αποδοχών μας για δεύτερη συνεχή χρονιά, οδηγεί σε απώλειες πάνω από 5% στους μισθούς μας και συμπιέζει περαιτέρω το ήδη χαμηλό εισόδημα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και την Πρόνοια.
Τέλος η θεαματική αύξηση στη άμεση και έμμεση φορολογία, οι περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες θα μειώσουν δραματικά το εισόδημά μας και θα συμπιέσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ) να ωραιοποιήσει την Κυβερνητική Πολιτική και να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις τους εργαζομένους στα νοσοκομεία και την Πρόνοια με άλλους κλάδους εργαζομένων θα πέσει στο κενό.
Η συμμετοχή των εργαζόμενων στην Υγεία και την Πρόνοια, όλων των εργαζομένων στα Δημόσιο, στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ θα είναι η πρώτη μεγάλη απάντηση στις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

28 Ιανουαρίου 2010



Δεν υπάρχουν σχόλια: