Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Μειώνουν μισθούς και μάλιστα αναδρομικά

Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣΣελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
«ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Μειώνουν μισθούς και μάλιστα αναδρομικά

Προάγγελο των περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων αποτελεί η πρακτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους στο «Αιγινήτειο» Νοσοκομείο στους οποίους περιέκοψε ένα ειδικό επίδομα 102 ευρώ, ενώ ζητά απ' τον καθένας και 6.200 ευρώ ως αναδρομικά.

Οι εργαζόμενοι του «Αιγινήτειου» αμείβονται απ' το υπουργείου Υγείας καθώς το νοσοκομείο είναι πανεπιστημιακό. Ετσι οι εργαζόμενοι του «Αιγινήτειου» απ' το 2004 πήραν - όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι του υπουργείου Παιδείας - και ένα ειδικό επίδομα από 102 ευρώ. Ομως, μετά από έναν έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών κόπηκε για τυπικούς λόγους το επίδομα των 102 ευρώ - από τον Σεπτέμβρη του 2009. Και παρά τις υποσχέσεις της τέως και νυν κυβέρνησης - συμπεριλαμβανομένων και των υποσχέσεων της νυν υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου - όχι μόνο δε δίνεται το επίδομα αλλά ζητούν και από κάθε εργαζόμενο τα αναδρομικά απ' το 2004.

Αντιδρώντας οι εργαζόμενοι ξεκινούν απ' τη Δευτέρα, 18.1.2010, καθημερινές γενικές συνελεύσεις διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου και ώρα 9 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: