Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ …ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ


Τελικά έγινε η αποκάλυψη ! Οι έχοντες και κατέχοντες είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και εκτός της μείωσης των αποδοχών τους δέχονται και μια εκ των «ουκ άνευ» επίθεση από τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της ενημέρωσης. Η εργασιακή ασφάλεια έγινε …ποινικό αδίκημα , η απεργία ενέργεια κατά του …έθνους. Η προσπάθεια να στρέψουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα , όπου κυριαρχεί ο νόμος της εργασιακής ζούγκλας, κατά των «τεμπέληδων» εργαζομένων του δημοσίου που έχουν εργασιακή ασφάλεια και έχουν το δικαίωμα της απεργίας χωρίς να κινδυνεύουν να απολυθούν με αυτόματες διαδικασίες.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διαφθορά σε πολλούς τομείς του δημοσίου , εφορίες , πολεοδομίες , ιατρικό σώμα με το γνωστό «φακελάκι» και ποσοστά από ιατρικά υλικά είναι πολύ εκτεταμένη , η προβολή αυτών στα μέσα ενημέρωσης με σκοπό να περικοπούν οι αποδοχές ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων στέλνει του έντιμους εργαζόμενους στη φτώχια και αφήνει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της παραοικονομίας.

Σε ποια πολιτισμένη χώρα οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών και ιδιαίτερα των δημόσιων λειτουργών είναι «απόρρητοι» για τις φορολογικές αρχές και ανοίγουν μόνο κατ’ εξαίρεση; Με πιο ηθικό δικαίωμα περικόπτονται οι αποδοχές ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων όταν ξέρουμε καλά ότι τουλάχιστον στον ιατρικό κλάδο μόνο υπάρχουν γιατροί που ο μισθός αποτελεί μόνο μικρό κλάσμα των πραγματικών τους αποδοχών και είναι αυτοί που ποτέ δεν απεργούν , ποτέ δεν διεκδικούν τίποτα αλλά αντιθέτως στρέφονται κατά των συναδέλφων τους καθώς χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία σαν «ιδιωτικά μαγαζιά» τους ;

Πόθεν έσχες και κατάργηση του φορολογικού απορρήτου έναντι των φορολογικών αρχών για όλους τους πολίτες και να δούμε τότε πόσοι και ποιοι θα μπουν στη φυλακή ! Αλλά ποιος μπορεί να το τολμήσει αυτό στην Ελλάδα; Θα γεμίσουν οι φυλακές !

Για την ώρα πληρώνουν τα κορόιδα με περικοπές αποδοχών και με φοροκαταιγίδα εμμέσων φόρων και οδηγούνται στη φτώχια χιλιάδες οικογένειες που δυσκολεύονται πλέον να πληρώσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωση.

Αν αυτό είναι «σοσιαλιστική» πολιτική τότε ο καπιταλισμός πως είναι ;
                                                                                                         Απόστολος Πέτρου
                                                                                                         Γιατρός Αττικού Νοσοκομείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: