Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Ποιοι απεργούν την Πέμπτη

09/03/2010
(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

Σε ρυθμό απεργιακών κινητοποιήσεων κινούνται τα συνδικάτα, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κάλεσε χθες τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μεθαύριο και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00.

Ομοσπονδίες εργαζομένων, η μία μετά την άλλη, με αποφάσεις των διοικήσεών τους συντάσσονται με τις διεκδικήσεις των ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Μεταξύ αυτών η ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ με αποφάσεις τους ανακοίνωσαν συμμετοχή στην απεργία.

Η διοίκηση της ΠΝΟ χθες, αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη στις 00.01 της 11/3/2010 και λήξη στις 24.00 της 11/3/2010.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν μεθαύριο, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, ύστερα από την 24ωρη απεργία που προκήρυξε ομόφωνα το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία επισκεπτών φαρμακευτικών και συναφών επαγγελμάτων, η οποία προβάλλει και κλαδικά αιτήματα. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας διοργανώνει συλλαλητήριο - παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 2 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17, Αθήνα), απαιτώντας συνάντηση με την ίδια την υπουργό Υγείας.

Οι εφοριακοί

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται σήμερα, η 48ωρη απεργία των εφοριακών, ενώ δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν έως την Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Εξάλλου, το κλείσιμο των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, έως και την Πέμπτη, έχει αποφασίσει η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ αύριο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου και συλλαλητήριο στις 12:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη με πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τις θέσεις και διεκδικήσεις της παρουσίασε χθες η γραμματεία ισότητας της ΑΔΕΔΥ.

Κλωστοϋφαντουργία

Το κτήριο της νομαρχίας Ημαθίας, στη Βέροια, προανήγγειλαν ότι θα καταλάβουν σήμερα οι 500 εργαζόμενοι στον όμιλο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.) σε μονάδες της Πέλλας και της Ημαθίας. Σήμερα, μάλιστα, πρόκειται να πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη με θέμα τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.

Βενζινοπώλες

24ωρη απεργία για την Πέμπτη 18 Μαρτίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει στον κλάδο τη χρήση ταμιακών μηχανών, χωρίς παράλληλη εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών υγρών καυσίμων. Οι βενζινοπώλες αποφάσισαν επίσης να συνεδριάσουν στις 21 του μηνός προκειμένου να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: