Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Σχόλιο σχετικά με την ανυπόγραφη εισήγηση με την οποία συνεδρίασαν σήμερα τα Ιατρικά Τμήματα των Πανεπιστημίων

03/03/2010
(Υgeianet)
Σήμερα συνεδρίασαν οι ΓΣ των ιατρικών τμημάτων των ιατρικών σχολών όλης της χώρας συζητώντας την (κατάπτυστη) ανυπόγραφη εισήγηση που αναρτήσαμε (κλικ εδώ)
Η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται κατ'' αρχή στη τελευταία παράγραφο ("αυστηρή" εφαρμογή της πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης στα νοσοκομεία) που σαν στόχο έχει να νομιμοποιήσει τα παράνομα ιατρεία και τις δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα στις οποίες επιδίδονται διάφοροι πνευματικοί ηγέτες της χώρας. Οπως καλή ώρα στο Ηράκλειο, αλλά και στις άλλες πόλεις που εδρεύουν ιατρικές σχολές.
Οι ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν οτι ήδη έχει επέλθει συμφωνία με το Υπουργείο και τη Κυβέρνηση να επισημοποιηθεί αυτό το καθεστώς με αντάλλαγμα να παραιτηθούν από το κλινικό επίδομα. Οσο η κ. Υπουργός Υγείας σιωπά και δεν αντιμετωπίζει το όργιο αυτό της παρανομίας, της φοροδιαφυγής, της άκρατης εμπορευματοποίησης της υγείας οι φήμες επαληθεύονται. Στο χέρι της είναι να τις διαψεύσει, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των μέτρων όπου οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα προσφέρουν μέρος από τα αμύθητα κέρδη τους γιά τη σωτηρία της χώρας. Εκτός και αν είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα της ΝΔ και σε αυτόν τον τομέα.
Απαραίτητο συμπλήρωμα της ασυδοσίας των πεφωτισμένων είναι η υπαγωγή διοικητικά των γιατρών ΕΣΥ στον διευθυντή-καθηγητή. Διότι ως γνωστό και η Αθηναϊκή Δημοκρατία μεγαλούργησε χάρις στη διοίκηση των ελευθέρων και την εργασία των δούλων. Το οτι έχουν παρέλθει 2500 χρόνια από τότε είναι μιά λεπτομέρεια που δεν μπορεί να αναιρέσει τις αρχές τους.
Τάκης Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: