Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

(ΕΝΙΖ)ΠΡΟΣ : Διοικητή και Δ.Σ. του Γ.Ν.Ζακύνθου
Κοινοποίηση:

Διευθύντρια Ιατρικής υπηρεσίας Γ.Ν.Ζακύνθου
Υ.Π.Ε. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Εισαγγελέα Ζακύνθου
Επιστημονικό Συμβούλιο
Σύλλογο Εργαζομένων
ΜΜΕ
ΟΕΝΓΕΣήμερα, Δευτέρα 22/3/10, η Ε.Ν.Ι.Ζ. συνήλθε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση και αποφάσισε τα ακόλουθα:


Α. Σχετικά με την καρδιολογική κλινική


Εκτιμούμε ότι μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής, ο μοναδικός πια Καρδιολόγος-συνάδελφος μας Πέτρος Στραβοπόδης βρίσκεται στα όρια της φυσικής του αντοχής, ειδικότερα σήμερα μετά από περισσότερο από 15 ημέρες συνεχούς εφημερίας το 1ο μισό του μήνα Μαρτίου. Προτείνουμε να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Παθολογικού Τομέα, προκειμένω να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής και παράλληλα να απαιτηθεί, με όποιο μέσον διαθέτει η διοίκηση, η απόσπαση Καρδιολόγου μέχρι τον διορισμό μόνιμου.
Οποιαδήποτε απαίτηση για περαιτέρω εφημερία του συναδέλφου μας στο 2ο μισό του Μαρτίου θεωρούμε ότι θέτει σε κίνδυνο, τόσο τον ίδιο αλλά και τις παρεχόμενες από αυτόν ιατρικές υπηρεσίες .
Η οποιαδήποτε εντολή σχετικά με επιπλέον εφημερία του Καρδιολόγου μας εντός του Μάρτη, θυμίζουμε ότι, με βάση το κοινοτικό αλλά και το εθνικό δίκαιο, είναι παράνομη και ως εκ τούτου θα έχει σοβαρές νομικές συνέπειες

Προτείνουμε να αναρτηθεί πανό με την απαίτηση για «καρδιολόγους τώρα» έξω από την πύλη του νοσοκομείου.
Την Τρίτη 23/3/2010 στις 10.00πμ θα δώσουμε σχετικά συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.
Απορρίπτουμε την λογική του εγγράφου που εστάλη από την διεύθυνση ιατρικής υπηρεσίας προς τους ιατρούς του Παθολογικού Τομέα και το οποίο, εμμέσως πλην σαφώς, εισάγει τη λογική της αντιποίησης ειδικότητας αλλά και την εφημερία τομέων και όχι ειδικοτήτων, κάτι που μάλιστα καταδικάζει απερίφραστα και η ΟΕΝΓΕ σε πρόσφατο έγγραφο της που εστάλη στις διοικήσεις των νοσοκομείων, με αφορμή την εντολή σε Πνευμονολόγο να εφημερεύσει αντί Καρδιολόγου. Την Τρίτη 23/3/2010 στις 11.00πμ θα επισκεφτούμε τον εισαγγελέα Ζακύνθου προκειμένω να τον ενημερώσουμε σχετικά.
Ζητούμε από την νομαρχία Ζακύνθου, το βουλευτή και τους δημάρχους να κινητοποιήσουν άμεσα τις πιο επείγουσες διαδικασίες προκήρυξης και προσλήψεων ιατρών, αν χρειάζεται με ειδικά κίνητρα, τόσο για την καρδιολογική όσο και για το ακτινολογικό.
Μιλάμε δηλαδή για μια κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης , στην οποία βρίσκεται όχι μόνο το νοσοκομείο αλλά το ίδιο το Νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: