Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Δελτίο τύπου ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ & ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Δελτίο τύπου της σύσκεψης συντονισμού

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ & ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΑΤΤΙΚΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μάρτη, στα γραφεία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω, σύσκεψη συντονισμού των σωματείων και φορέων της περιοχής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω, η Β΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, ο σύλλογος εργαζόμενων στο «ΑΤΤΙΚΟ» νοσοκομείο, ο σύλλογος εργαζόμενων στο Δήμο Αιγάλεω και φοιτητές του ΤΕΙ Πειραιά.

Από τη συζήτηση που έγινε προέκυψαν οι παρακάτω διαπιστώσεις :

Ø Οι εργαζόμενοι, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση στις ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Στο όνομα της κρίσης και των ελλειμμάτων, το εισόδημα, τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα, η δημόσια παιδεία και υγεία, μπαίνουν στο στόχαστρο, εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται και ισοπεδώνονται ! Κυβέρνηση, Ε.Ε. και διεθνείς οργανισμοί, με εργαλεία το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τις συμφωνίες και συνθήκες (Μάαστριχτ, Λισσαβόνα) προωθούν μια πολιτική που προβλέπει νέες, αβάσταχτες θυσίες για τους εργαζόμενους, νέα προνόμια και κέρδη για την οικονομική ελίτ που είναι η μόνη υπεύθυνη για την κρίση.

Ø Μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προωθείται ο κατακερματισμός και η διαίρεση των εργαζομένων σε δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε μόνιμους, ελαστικά εργαζόμενους και άνεργους, σε «παλιούς» και «νέους», σε Έλληνες και μετανάστες, έτσι ώστε η κάθε ομάδα να στρέφεται εναντίον της άλλης και να μένει στο απυρόβλητο η αντιλαϊκή πολιτική.

Ø Η διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση προς όφελος των εργαζομένων βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Στην αύξηση της φορολόγησης των τραπεζών και των επιχειρήσεων, στη φορολόγηση των off shore εταιριών, στη φορολόγηση της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας, στη δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών.

Ø Οι εργαζόμενοι-ες, πρέπει, να συσπειρωθούν στα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και να οικοδομήσουν ένα πλατύ, μαζικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Σε αυτά τα πλαίσια οι φορείς που συμμετείχαν αποφασίζουν :

1. Να συγκροτήσουν την Επιτροπή Σωματείων και Φορέων των Δήμων Αιγάλεω και Χαϊδαρίου κατά των αντιλαϊκών μέτρων και του Συμφώνου Σταθερότητας, καλώντας και όλους τους υπόλοιπους φορείς και σωματεία της περιοχής να πλαισιώσουν με ισότιμες και ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες την Επιτροπή, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο στην περιοχή μας που θα συσπειρώσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη μάχη ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – Ε.Ε.

2. Να προχωρήσουν το Σάββατο 20 Μάρτη, στις 11π.μ. σε ανοιχτή – μαζική παρέμβαση ενημέρωσης των εργαζομένων (μικροφωνική, ανάρτηση πανό, κλπ.) στη λαϊκή αγορά του Χαϊδαρίου

3. Να προγραμματίσουν για το επόμενο διάστημα μια σειρά πρωτοβουλίες και τοπικές δράσεις όπως, περιοδείες στους χώρους εργασίας, ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία, οργάνωση εκδηλώσεων κλπ.

4. Νέα σύσκεψη τη Δευτέρα 22/3 στις 8.00μμ στον ίδιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: