Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Γερμανοί συνδικαλιστές: αλληλεγγύη στους Έλληνες εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους!

Εδώ και μερικές εβδομάδες οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα διαδηλώνουν και απεργούν ενάντια στις προγραμματισμένες σκληρές περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία και την Υγεία, ενάντια στη μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα και στην φοροεπιδρομή που θα πλήξει τα μεσαία και λαϊκά στρώματα. Πολιτικοί, επιχειρηματίες και ΜΜΕ στη Γερμανία υποστηρίζουν πως «οι Έλληνες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους» και γι’ αυτό θα πρέπει τώρα να πληρώσουν. Για να ενισχύσουν τα λεγόμενά τους προβάλλουν το στερεότυπο ότι στην Ελλάδα – και γενικά στη Νότια Ευρώπη – κυριαρχούν η κακοδιαχείριση και η διαφθορά.

Με την προπαγάνδα αυτή επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το γεγονός ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι, όπως και οι Γερμανοί, όχι μόνο δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση, αλλά αντιθέτως, τα λεφτά από τους φόρους που πληρώνουν χρησιμοποιήθηκαν για να «σώσουν» τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους. Σήμερα, οι ίδιες αυτές τράπεζες ξεζουμίζουν τους «σωτήρες» τους! Την ίδια στιγμή, η άρχουσα τάξη και τα ΜΜΕ, που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη προς όφελος τους, χρησιμοποιώντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» φέρνουν σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους και τους ανέργους των χωρών της Ευρώπης.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αναγκασμένη να ζει με αισθητά χαμηλότερους μισθούς από αυτούς των Γερμανών, παρόλο που το κόστος ζωής είναι περίπου το ίδιο. Η εκστρατεία αυτή της άρχουσας τάξης και των ΜΜΕ στη Γερμανία έχει ως στόχο να αποκρύψει από την κοινή γνώμη τους πραγματικούς υπαίτιους για την πιο βαθιά κρίση των τελευταίων 80 χρόνων και να προετοιμάσει την ιδεολογική βάση, πάνω στην οποία οι λαϊκές μάζες θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος της. Την ίδια στιγμή στο μεγάλο κεφάλαιο χαρίζουν τεράστια ποσά.

Τα συνδικάτα, η αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να δώσουν την ακόλουθη απάντηση:

Μαζί στους δρόμους ενάντια σ’ αυτούς που είναι υπαίτιοι για την κρίση.

Να κινητοποιηθούμε ενάντια στην πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) οι οποίες, κάτω από εντολές των ισχυρών κρατών, στην πραγματικότητα θέτουν την Ελλάδα σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης και της στερούν τα κυριαρχικά δικαιώματά της.

Το εργατικό κίνημα και η αριστερά στην Ευρώπη πρέπει να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να υποστηρίξουν τον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών και συνταξιούχων.

Ένας νικηφόρος αγώνας ενάντια στα σχέδια της Ε.Ε. και της Ελληνικής Κυβέρνησης θα αποτελούσε ένα ελπιδοφόρο παράδειγμα για τους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη υποστήριξη όμως για το ελληνικό εργατικό κίνημα είναι να μάθουμε από αυτό και να αρχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σ’ αυτές στις αντιλαϊκές και εξοντωτικές πολιτικές στην Γερμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι διαδηλώσεις της 12ης Ιουνίου και οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και των μαθητών πρέπει να είναι η αρχή.

Κοινές πανευρωπαϊκές δράσεις και διαμαρτυρίες, π.χ. μια πανευρωπαϊκή μέρα δράσης, πρέπει να οργανωθούν από τα συνδικάτα, την αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!

Υπογράφουν

× Mustafa Efe, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην DAIMLER και εκπρόσωπος του συνδικάτου IG METALL

× Dieter Braeg, εκπρόσωπος του DIE LINKE Moenchengladbad Sued – πρώην πρόεδρος του σωματείου στην Fa, Piersburg Neuss

× Inge Hoeger ,Βουλευτής DIE LINKE

× Ulla Jelpke, Βουλευτής DIE LINKE

× Mikhail Aggelides, Πρόεδρος του DIE LINKE Βόρειας ΡηνανίαςΒεστφαλίας

× Dr. Eckhard Fascher, εκπρόσωπος του DIE LINKE στο συμβούλιο του Goettingen

× Viktor Frohmiller, εκπρόσωπος των μαθητευόμενων / ασκούμενων ; στην επιχείρηση συγκοινωνιών του Βερολίνου

× Christine Lehnert, δημοτική σύμβουλος στο Ροστόκ με το κόμμα Sozialistische Allternative (SAV)

× Claus Ludwig, σοσιαλιστής δημοτικός σύμβουλος στην Κολωνία με το κόμμα DIE LINKE

× Michael Pruetz, BASG Βερολίνο

× Lucy Redler, Εκπρόσωπος του κόμματος Sozialistische Allternative (SAV – συμμετέχει στο Die Linke)

× Rainer Spilker, πρόεδρος του συνδικάτου Ver.di στο Minden

× Angelika Teweleit, Εκπρόσωπος Τύπου του «Δικτύου για ένα δημοκρατικό και αγωνιστικό ver.di»

Δεν υπάρχουν σχόλια: