Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Σκανδαλώδης ρύθμιση που φορτώνει υποχρεώσεις ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στον ΟΠΑΔ

12/03/2010 Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ - (ΑΠΕ)

Την ώρα που η Κυβέρνηση προχωρά σε δραστικές περικοπές στην χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, προωθεί στη Βουλή σκανδαλώδη ρύθμιση, με την οποία εντάσσει τους ασφαλισμένους που έχουν συμβόλαια υγείας σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που χτύπησαν κανόνι, να εξυπηρετούνται για τις παροχές υγείας από τον ΟΠΑΔ.

Με ρύθμιση που προωθεί στο νομοσχέδιο για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης τα λαμόγια των ασφαλιστικών εταιριών που κατέκλεψαν τα λεφτά των ασφαλισμένων βγαίνουν λάδι και το μάρμαρο καλείται να το πληρώσει ο ΟΠΑΔ, δηλαδή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι συνταξιούχοι.

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση κατηγορεί τα ασφαλιστικά ταμεία για σπατάλες, φορτώνει στον ΟΠΑΔ ένα ακόμα βάρος με αποτέλεσμα να τον οδηγεί στην συνολική χρεοκοπία.

Αυτά συμβαίνουν όταν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ περιμένουν για μήνες να τους καταβληθούν τα λεφτά από παροχές, ενώ οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί λόγω των περικοπών στην χρηματοδότηση απειλούν με αναστολή των παροχών προς τους ασφαλισμένους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην σκανδαλώδη ρύθμιση που απαλλάσσει τις ασφαλιστικές εταιρίες από τις ευθύνες τους και το κόστος αυτό, για το οποίο μάλιστα έχουν εισπράξει μεγάλα ποσά.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει τώρα να αντιδράσει για να αποτρέψει την υπερψήφιση της σκανδαλώδους ρύθμισης και να προστατεύσει τα συμφέροντα του ΟΠΑΔ και των ασφαλισμένων σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: