Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 50% !


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

Κοινοποίηση Διοικητικό Συμβούλιο 30/04/2010

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ B΄ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ (Β΄ ΠΚΚ) ΤΟΥ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ

Σας είναι γνωστό ότι μας οφείλετε μέρος των δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου 2008 (περικοπή για ειδικευόμενους και ειδικευμένους), μέρος των δεδουλευμένων εφημεριών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου 2009 (περικοπές για ειδικευμένους) καθώς και το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2010 (για ειδικευόμενους και ειδικευμένους).

Πέραν αυτών, στα πλαίσια της διευθέτησης αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών του Δεκεμβρίου 2009 αποφασίστηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου η μείωση του ποσού που αναλογούσε α) στα μέλη Δ.Ε.Π. κατά 55%, β) στους Διευθυντές Ε.Σ.Υ. κατά 50%, γ) στους επιμελητές Α’ κατά 40% και δ) στους επικουρικούς επιμελητές κατά 35% , επιλεκτικά σε κάποιες κλινικές, μεταξύ των οποίων και η Καρδιολογική.

Οι Ιατροί της Β΄ΠΚΚ εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την περικοπή των δεδουλευμένων μας και:

1) Υπενθυμίζουμε τη διαρκή, συνεπή και υπεύθυνη παρουσία μας από την ίδρυση του νοσοκομείου έως σήμερα, εργαζόμενοι αρκετές φορές κατά το παρελθόν σε συνθήκες που υπερέβαιναν τις δυνάμεις μας. Θεωρούμε λοιπόν ότι η κατ’ εξακολούθηση παρακράτηση των δεδουλευμένων μας προσβάλλει την αξιοπρέπειά μας και είναι εκτός νόμου.

2) Τονίζουμε ότι το χρηματικό ποσό που προκύπτει από τις εφημερίες είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των προγραμματισμένων καθημερινών μας αναγκών.

3) Δηλώνουμε ότι η Β΄ΠΚΚ είναι μία κλινική όπου δεν εφαρμόζεται η πρακτική των πλασματικών εφημεριών, είτε στους ειδικευόμενους είτε στους ειδικευμένους ιατρούς

4) Θεωρούμε αυθαίρετη και ΄΄διαιρετική΄΄ τη λογική κάποια τμήματα του Νοσοκομείου να πληρώνονται εξ’ ολοκλήρου τις δεδουλευμένες εφημερίες και σε τμήματα του Παθολογικού Τομέα όπως η Β΄ΠΚΚ και οι Παθολογικές κλινικές να γίνονται περικοπές. Ιδιαίτερα δε, τη στιγμή όπου οι κλινικές αυτές αποτελούν στυλοβάτες της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου κατά τις ημέρες εφημερίας

Κατόπιν τούτου, ζητάμε την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των προηγουμένων μηνών και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας μέχρι πλήρους αποπληρωμής τους.

με τιμή


Δεν υπάρχουν σχόλια: