Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ:Δηλώνω παρούσα!



Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή”.(Ι.Δημαράς 6.05.2010)

Πάντα μετά από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα επικρατεί μία σιωπή. Στο πλήθος .Ο λαός συσκέπτεται και βυθίζεται σε σκέψεις. Περισυλλογής; Ανασυγκρότησης; Ανασφάλειας; Αγανάκτησης; Αναλογίζεται ,ο κάθε πικραμένος έλληνας ,πως φτάσαμε ως εδώ, τι έσπρωξε την χώρα για να φτάσει σε τέτοιο χάλι; Στην γενική ευθύνη ποιό είναι το μέρος που του αναλογεί; Για τι δεν πάει καλύτερα η μάνα Ελλάς; Τι φταίει; Υπάρχει μέλλον;

Αυτές τις στιγμές ξεχωρίζουν στο πλήθος όχι μόνο οι βουλευτές που διαγράφηκαν από τις κομματικές κοινοβουλευτικές τους ομάδες .Συνήθως είναι κατώτεροι των περιστάσεων και κυνηγούν μόνο τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, την σύνταξη και τα προνόμια τους. Ξεχώρισαν όμως τέσσερα άτομα που ψήφησαν κατά συνείδησης. Εισάκουσαν τις αγανακτισμένες φωνές των ψηφοφόρων τους; .Άξιοι επειδή είναι λίγοι είναι αυτοί που τολμάνε να βγαίνουν προς τα έξω. Να ξεχωρίσουν στο πλήθος για να δηλώσουνε μία στάση. Πολιτικής. Ζωής .Η ζωή θα αποδείξει αν κάποιες δηλώσεις ήταν πράγματι ειλικρινείς.

Πολύ περισσότερο όμως ξεχωρίζουν στο πλήθος των αντιδράσεων οι απλοί πολίτες που γέμισαν τους δρόμους. Αυτοί που μέχρι τώρα παρακολουθούσανε και σχολιάζανε τα πολιτικά γεγονότα εκ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς. Από τα σπίτια και τα καφενεία. Επωφελούνταν όμως από τις κατακτήσεις αυτών των κινητοποιήσεων. Τα επιδόματα και οι αυξήσεις δεν δίνονται επιλεκτικά μόνο σε αυτούς που συμβάλαμε οριστικά και εκτέθηκαν άμεσα στα δακρυγόνα και στο ξύλο. Εφαρμόζονται με νόμο σε όλους τους έλληνες πολίτες είτε είναι αριστεροί είτε είναι νεοδημοκράτες ή χρυσαυγήτες. Αυτοί που είχαν αφεθεί, τα τελευταία χρόνια ,στην μάχη του καναπέ, ξεσηκώθηκαν. Βγήκαν έξω από τα σπίτια τους. Αλλάξανε γνώμη για να αντιδράσουνε δυναμικά .Δηλώνουν πλέον δημόσια την άρνηση τους να πληρώσουν τα σπασμένα. Βούλιαξε το Σύνταγμα από την αγανάκτηση και το πλήθος των διαδηλωτών..

Βγήκανε στους δρόμους όλης της χώρας 200.000 αγανακτισμένοι πολίτες για να βροντοφωνάξουνε ότι δεν πάει άλλο. Να δηλώσουνε ότι δεν θα αφήσουν τα πράγματα να φτάσουνε σε αδιέξοδο. Ωραίοι οι 4 βουλευτές που τολμήσανε ,για το χ και ψ λόγο ,να σηκώσουν ανάστημα αλλά αυτοί που μετράμε περισσότερο είμαστε εμείς οι άλλοι. Οι πολλοί αλλά όχι ασήμαντοι. Βγήκαμε στους δρόμους χωρίς φανφάρες και δημόσιες δηλώσεις. Μαζί τους και εγώ δηλώνω παρούσα στα γεγονότα. Μάχιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: