Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ :Ενημερώνει ο ... δικομματισμός


Ενημερώνει ο ... δικομματισμός


Η δικομματική «μονοφωνία» ...καλά κρατά, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών και το πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία για την πολιτική πολυφωνία, που έδωσε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τα ιδιωτικά κυρίως τηλεοπτικά κανάλια παραμερίζουν και παραβιάζουν συστηματικά την πολιτική πολυφωνία, η προβολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μονοπωλεί τον τηλεοπτικό φακό και οι θέσεις και οι απόψεις του ΚΚΕ αποσιωπούνται.

Μάλιστα, το ΕΣΡ όπως είπε ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης, αποφάσισε να μην εξετάσει κανένα κανάλι για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας για το πρώτο τρίμηνο, θεωρώντας ότι επειδή βασικό θέμα της περιόδου αυτής, ήταν η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν φυσικό να επικεντρωθούν τα κανάλια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ τους μήνες Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη η προβολή του δικομματισμού έφτασε κατά μέσο όρο μέχρι 81,2%. «Πρωταθλητής» στην προβολή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναδείχτηκε ο ΣΚΑΪ με 88,3% και το STAR με 85,4%. Την ίδια στιγμή, οι απόψεις και οι θέσεις του ΚΚΕ προβλήθηκαν από τον ΣΚΑΪ μόλις κατά 3,7%. Ακολουθούν ο ΑΝΤΕΝΝΑ και το STAR δίνοντας στο ΚΚΕ μόλις το 5,1% και 5,7%, αντίστοιχα, του συνολικού χρόνου.

Στο μεταξύ, χτες επιβλήθηκαν και πρόστιμα συνολικού ύψους 71.000 ευρώ. Απ' αυτά τα 50.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον ALPHA για τις εκπομπές «Κους κους» και «Δέστε τους», οι οποίες αναφέρονταν στα «έργα και τις ημέρες» των Αλεξανδράτου - Ντούβλη. Το ΕΣΡ θεώρησε ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων, καθώς οι εκπομπές μεταδόθηκαν με εσφαλμένη σήμανση σε ώρα παιδικής τηλεθέασης.

Με 15.000 ευρώ «τιμωρήθηκε» το MEGA για το διαφημιστικό τρέιλερ «Daily Fix». Το ΕΣΡ θεώρησε ότι επειδή το εν λόγω διαφημιστικό μιλά για «δύο ώρες εξάρτηση» ότι εξοικειώνονται τα παιδιά με την έννοια της εξάρτησης. Από 3.000 ευρώ επιβλήθηκαν στο «Ράδιο Ερμιονίδα» για χρήση δύο κέντρων εκπομπής και στον «ΑΝΤΕΝΝΑ Πελοποννήσου», για χρήση διαφορετικού κέντρου εκπομπής από
κλικ στο τλιτλο της ανάρτησης για το πλήρες δημοσίευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: