Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σας καλωσορίσω στη χώρα των διεφθαρμένων ...

Α. Τσίπρας: Κύριε Πρωθυπουργέ, έχουμε καιρό να σας δούμε. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας καλωσορίσω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο Κοινοβούλιο της διαφθοράς, σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα.
Ψάχνετε να βρείτε τη διαφθορά σε αυτή τη χώρα στους εργαζόμενους και στις ΔΕΚΟ, όχι στους εθνικούς προμηθευτές και στους εθνικούς εργολάβους, όχι στο μαύρο πολιτικό χρήμα, όχι σε όλους όσους «κονόμησαν» τα χρόνια της Ολυμπιάδας.
Ψάχνετε να βρείτε τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους στους εργαζόμενους, που πήγαν να βρουν μια στέγη, μια δουλειά για πεντακόσια ευρώ -και λέτε ότι αυτό είναι το πελατειακό κράτος- και όχι σε αυτούς που πιάνουν το κράτος πελάτη!...

Διαβάζω σήμερα πρωτοσέλιδο στον Τύπο όλα όσα είπατε χθες, κύριε Πρωθυπουργέ. «Μήτρα διαφθοράς το ελληνικό δημόσιο». Σας απαντώ ότι μήτρα διαφθοράς σε αυτή τη χώρα, παραδοσιακά αν θέλετε, είναι το «μαύρο» πολιτικό χρήμα, η διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής εξουσίας και, αν θέλετε, μήτρα διαφθοράς εμείς επισημαίνουμε ότι μπορεί να είναι και στο άμεσο μέλλον οι νόμοι, οι υπουργικές αποφάσεις, τα Προεδρικά Διατάγματα που θα αλλάζουν πολεοδομικούς όρους, θα παραχωρούν αιγιαλό, θα απαλλοτριώνουν εκτάσεις, ακόμα και δασικές. Αυτό για εμάς είναι μήτρα διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: