Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ MOBBING

MOBBING = ΚΑΤΑ ΓΕΣΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Αθήνα 4.11.2005, 23:12
Την Eθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Eργασίας (EΓΣΣE) του 2006 κοινοποίησε χθες στις εργοδοτικές οργανώσεις και στην κυβέρνηση η ΓΣΣΕ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

3. Αντιμετώπιση της ηθικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.
Η ηθική παρενόχληση (mobbing) έναντι μεμονωμένων εργαζομένων ή ομάδας εργαζομένων συνιστά σοβαρή προσβολή του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος σεβασμού της προσωπικότητας του εργαζόμενου, προς την οποία ο εργοδότης (ή το πρόσωπο που τον αντιπροσωπεύει στη διεύθυνση της επιχείρησης) οφείλει σεβασμό.

Στην κατηγορία της ηθικής παρενόχλησης που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια εντάσσονται συμπεριφορές όπως: η συνειδητή και επαναλαμβανόμενη ταπείνωση, η προσβλητική μεταχείριση, η ειρωνεία, η συκοφαντία, οι απειλές, η αναξιοπρεπής μεταχείριση από προϊσταμένους, η ηθελημένη απόκρυψη πληροφοριών αναγκαίων για την εργασία τους, η ανάθεση προσβλητικών ή ανούσιων εργασιών, η άρνηση ανάθεσης εργασίας.


Σημείωση Ναυαρχίδας ; η Ναυαρχίδα θα ασχοληθεί σοβαρα με το θέμα αυτό καθως στο Αττικό Νοσοκομείο έχουμε αρκετά "κρούσματα" mobbing σε ...ανεπιθύμητους εργαζόμενους. Οι καταγγελίες συλλέγονται και θα κατατεθούν αρμοδίως. Υπάρχει πχ καθηγήτρια που ισχυρίζεται ότι έχει "καλωδιώσει" το γραφείο της με μικρόφωνα και καταγράφει τα πάντα . Τρομοκρατία ειδικευόμενων ότι τους κάνει "χάρη" που τους ...εκπαιδεύει και τους απειλεί ευθέως γιατί κατέφυγαν στη διοίκηση με μια απλή ερώτηση αν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα! Άνιση μετα- χείρηση εργαζομένων παραβαίνοντας κάθε ιεραρχία. Προώθηση χαμηλοβάθμων εργαζομένων και απόδωση σε αυτούς ...γραφείων , κλεισίμο εργαστηρίων όταν οι προωθούμενοι χαμηλόβαθμοι βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια με αποτέλεσμα τη μη διενέργεια των εξετάσεων ή την διενέργεια των εξετάσεων από ειδικεύόμενους. Ανάθεση έργου ειδικών ιατρείων σε μη εδικούς , ούτε καν υπαλλήλους του νοσοκομείου, και μόνο όταν η ναυαρχίδα το απεκάλυψε ανέθεσε σε ειδικευμένο την ...επίβλεψη του ιατρείου αρχικά με... sms και την επομένη εγγράφως. Τηλεφωνικές ενοχλήσεις κατ' εντολή της στο σπίτι εργαζόμενου σε ημέρα απεργίας για να τον ρωτήσει που είναι και ...άλλα πολλά η Ζωή (όχι η παραεκκλησιαστική οργάνωση η κανονική ζωή) συνεχίζεται με εκπλήξεις. Μείνετε στη ναυαρχίδα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aν υπάρχει ΔΗΛΩΣΗ προϊσταμένου ότι με ηλεκτρονικό τρόπο ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ υφισταμένους του, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ναυαρχιδα είπε...

Σιγά μην έβγαλε και ανακοίνωση με πρωτόκολλο για να τη πιάσουμε! Απλά μπορεί καμμία φορά γίνει ...αιφνιδιαστικός έλεγχος στο γραφείο της από καμμία εποπτική αρχή!