Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΟΚΤΩΒΙΟΣ 1972 Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ "ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ" ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ...


Τα γεγονότα τρέχουν και στην Ιατρική σχολή της Αθηνας όπου οι διορισμένοι από την ασφάλεια του ΔΣ μέλη του ΣΦΙΑ επιχειρούν να κάνουν ΓΣ στο αμφιθέτρο της Φυσιολογίας. Τό αμφιθέατρο της φυσιολογίας είναι κατάμεστο και δεν χωράνε όλοι οι φοιτητές και έχουν γεμίσει τις σκάλες και όλο το προαύαλιο χώρο εμπρός από τη βιβλιοθήκη. Γίνεται πρόταση για εκλογή προεδρείου. Οι διορισμένοι απο την ασφάλεια απορρίπτουν την αίτηση , γίνεται ψηφοφορία , αρνητικες ψήφοι μόνο των διορισμένων. Η συνέλευση στρέφει τη πλάτη στα έδρανα με τους διορισμένους και γίνεται προσπάθεια να εκλεγεί προδρείο "ανάποδα" στο αμφιθέατρο.
Εξω από τα παράθυρα της Παθολογικής φυσιολογίας και της φαρμακολογίας αστύνομικοί με πολιτικά φωτογραφίζουν τους φοιτητές , ενώ το σπουδαστικό τμήμα της γενικής ασφάλειας περιπολεί ανάμεσα στους φοιτητές.
Αιφνίδια ομάδα φασιστών πολλοί μεταφερθέντες και από την Ιταλία εισβάλλουν στο αμφιθέτρο (μεταξυ αυτών που εισβάλλουν είναι και μόλις αποτυχών δήμαρχος της Δυτικής Αθήνας φοιτητης του Πλυτεχνείου της Νάπολης ή νοτιότερα) γίνεται πανδαιμόνιο , πέφτει ξύλο , η γενική συνέλευση συνεχίζεται μπροστά από τη βιβλιοθήκη. Οι χουντικοί του ΣΦΙΑ εξαφανίζονται.
Εκεί μαθαίνουμε για συλλήψεις και διακοπή αναβολής και στράτευσης πολλών φοιτητητων της Ιατρικής.
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΣΑΡΩΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: