Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

22/12/2010 Επερώτηση ΚΚΕ για τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας(ΒΟΥΛΗ)

Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, σε συνδυασμό με την προσαρμογή της λειτουργίας τους ως επιχειρήσεων, έχει σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς, ιδιαίτερα των λαϊκών οικογενειών. Η αντιλαϊκή - φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία του λαού, αφού όλα τα λαϊκά δικαιώματα στον τομέα αυτό έχουν κηρυχθεί σε διωγμό.

Ολα τα μέτρα που εφαρμόζονται ή σχεδιάζονται, είναι ενταγμένα και υπηρετούν το στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή την εξασφάλιση της ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να γίνει ακόμα πιο φτηνή η τιμή της εργατικής δύναμης και σε συνθήκες τέτοιες που στην κυριολεξία όποιος έχει να πληρώσει θα ζει και όποιος όχι, θα κινδυνεύει να πεθάνει. Είναι πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία σαν κόστος και γι'' αυτό σαν εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Η κυβέρνηση, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ και με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., επιδιώκει να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης, τα χρέη του δημόσιου τομέα της Υγείας, που δημιούργησε η επιχειρηματική δράση, με την απλόχερη στήριξη του κράτους (επενδυτικά κίνητρα, φοροαπαλλαγές κλπ.). Αξιοποιούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση για να ξεμπερδέψουν μια και καλή ακόμα και με αυτές τις ανεπαρκείς και υποβαθμισμένες κρατικές παροχές στην Υγεία.

Σε συγχορδία η ΕΕ, το ΔΝΤ, η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΛΑ।Ο।Σ।, ο ΣΕΒ και τα μαζικά τους μέσα ενημέρωσης έχουν αναλάβει να πείσουν τους εργαζόμενους να δεχτούν τις άγριες περικοπές και στην Υγεία, στο όνομα του "εξορθολογισμού των δαπανών", της "σπατάλης", των "τρωκτικών"। Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους γιατί απαιτούν τα αυτονόητα, δηλαδή σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, που ήδη τις έχουν χρυσοπληρώσει και δεν τις έχουν। .........ΚΛΙΚ ΕΔΩ για ολοκληρο το κειμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: