Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Αγαπάτε το ζειν επικινδύνως


Αν το Bungee jumping στη γέφυρα της Χαλκίδας σας φαίνεται μακρινός προορισμός μπορείτε να ζήσετε την ίδια ανατριχιαστική εμπειρία εντός των τειχών της πόλης, μέσα στη σιγουριά που εγγυάται ένα δημόσιο νοσοκομείο όπως το ΑΤΤΙΚΟ.


Σύμφωνα με καταγγελία που έφθασε στη διοίκηση, ένας από τους ανελκυστήρες προσωπικού (και φορείων) του Νοσοκομείου την Κυριακή 13/12/10 υπέστη ελεύθερη πτώση τουλάχιστο 4 ορόφων με συνέπεια τον ελαφρό ευτυχώς τραυματισμό στην οσφύ της μιας εκ των 2 επιβαινόντων εφημερεύουσας ιατρού.


Οπως φαίνεται στην ίδια αναφορά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο συμβάν στον ίδιο ανελκυστήρα. Θα ερωτήσω χωρίς περιστροφές: γιατί ο διοικητής δεν υπογράφει τη δήλωση εργατικού ατυχήματος που συμπληρώθηκε από το πρώτο 24 ωρο του συμβάντος Αυτή συμπληρώνεται μόνο στην περίπτωση θανατηφόρου ατυχήματος.


Το γεγονός ότι το σύστημα πέδησης λειτούργησε αποτρέποντας σοβαρη αναπηρία, μας επιτρέπει να αποσιωπούμε το γεγονός ότι ο ανελκυστήρας ξαφνικά αποφασίζει αυθαίρετα βουτιές στο κενό;


Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι το σύστημα πεδησης θα είναι πάντα στην ώρα του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: