Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Οι διαδικασίες για τις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ξεκίνησαν τον Αύγουστο κατακαλόκαιρο με την ανακοίνωση της Διοίκησης του Αττικού που καλούσε τους υποψήφιους να καταθέσουν αίτηση.

Ένα μεγάλο μέρος των δυνητικά υποψηφίων απουσίαζε σε θερινές διακοπές και τα χρονικά περιθώρια για την υποβολή αιτήσεων ήταν στενά, εφαρμόζοντας «κατά γράμμα» το νόμο.

Οι εκλογές γίνονται Σάββατο, μέρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν, και πάλι εφαρμόζοντας «κατά γράμμα» το νόμο.

Ο ίδιος νόμος, όμως, αναφέρει ότι το ψηφοδέλτιο κάθε παράταξης πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 4 υποψήφιους. Πράγμα που δεν ισχύει για την κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΚΕ.

Εφαρμόζοντας «κατά γράμμα» το νόμο έχουμε υποψηφιότητες που κατατέθηκαν σε περίοδο διακοπών, εκλογές που πραγματοποιούνται σε μέρα μη εργάσιμη και ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ παράνομο!

Οι γραφειοκράτες προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να παραχαράξουν το αποτέλεσμα των εκλογών και να πριμοδοτήσουν την κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη.

Παράλληλα με αυτές τις μεθοδεύσεις έρχεται και η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ που ζητά την ψήφο σας προτείνοντας σαν υποψήφιους «συναδέλφους με γνώση πείρα ικανότητα αποφασιμένοι να αντιταχθούν σες κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της λειτουργίας του Υ.Σ. και επιβολής αποφάσεων εκ των άνω».

Τα λόγια αυτά είναι παραπλανητικά και υποκριτικά γιατί όλες οι εκ των άνω μεθοδεύσεις υποδεικνύουν την ταύτιση συμφερόντων που υπάρχει ανάμεσα στην διοίκηση και την ΠΑΣΚΕ.

Άραγε η εφορευτική επιτροπή θα εφαρμόσει το νόμο όσον αφορά τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων, έστω και την ύστατη στιγμή;

Οι εργαζόμενοι θα επιλέξουν υποψήφιους που δεν φοράνε παραταξιακό καπίστρι;

Δημήτρης Μανίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: