Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

TO ΠΟΝΤΙΚΙ : Διαδήλωση οργής με επεισόδια και τραυματισμούς



Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων δεκαετιών, κατά των σκληρών μέτρων για τα εργασιακά, δεν απέφυγε να μετατρέψει την Αθήνα σε πεδίο μάχης, με συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών, τραυματισμούς, συλλήψεις, φωτιές και καταστροφές. Στόχος της οργής των πολιτών και ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τραυματίστηκε όταν του επιτέθηκαν.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στις πορείες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, με τα πρώτα επεισόδια να σημειώνονται το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος και να επεκτείνονται στην Πανεπιστημίου, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου κουκουλοφόροι που παρεισέφρησαν στην πορεία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πέταξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και πυρκαγιά.

Χαρακτηριστικό της έντασης είναι το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, που υποχωρούσαν, πολλοί μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στα Προπύλαια ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων, όταν πολίτες και αστυνομικοί συγκρούστηκαν με πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα στην Σίνα, δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα.

Εικάζεται ότι εξίσου πρωτοφανές με τον όγκο των διαδηλωτών ήταν και το μέγεθος των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες δεν… τσιγκουνεύτηκαν καθόλου τα χημικά.

Ο πετροπόλεμος και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα στο Πολυτεχνείο, όπου οχυρώθηκαν αρκετοί νεαροί και συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ.

Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 αστυνομικοί και έγιναν περίπου 10 συλλήψεις.


--------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: