Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

YGEIANET:Ή παπάδες ή ζευγάδες


Είναι δυνατόν πανεπιστημιακός γιατρός να διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, κατέχοντας ταυτόχρονα και θέση Διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ;

Αν ναι, τότε πρόκειται για περίπτωση κραυγαλέας εκμετάλλευσης ως ιδιωτικών των κρεβατιών και υποδομών του Δημόσιου Νοσοκομείου. Στα κρεβάτια αυτά ο Διευθυντής νοσηλεύει σχεδόν αποκλειστικά την πελατεία του και μάλιστα χωρίς ο ίδιος να επιβαρύνεται με κανένα από τα πάγια έξοδα!

Είναι απόλυτα λογική η πρόταση μεγάλης μερίδας έντιμων πανεπιστημιακών γιατρών να θεσμοθετηθεί το ασυμβίβαστο ιδιωτικού ιατρείου και Διεύθυνσης Πανεπιστημιακής Κλινικής ή Εργαστηρίου. Απόλυτα λογική είναι και η πρόταση των νοσοκομειακών γιατρών για πλήρη διαχωρισμό των γιατρών του ΕΣΥ από τις Πανεπιστημιακές Κλινικές.

Ας διαλέξουν εντέλει οι πολυπράγμονες πανεπιστημιακοί συνάδελφοι αν θα είναι παπάδες ή ζευγάδες..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα........δεν το καταλάβατε ακόμη? Οι άνθρωποι είναι ΚΑΙ παπάδες, ΚΑΙ ζευγάδες, ΚΑΙ ερευνηταράδες, ΚΑΙ συγγραφείς, ΚΑΙ "σύμβουλοι" των κυβερνήσεων. (ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων της ελλάδας. ΑΚΟΜΗ και των τυχόν ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ της ελληνικής ιστορίας...)

Ανώνυμος είπε...

λίγα είπες.... είναι ΚΑΙ μεν τον Παπαδόπουλος, ΚΑΙ με τον Στεφανή, ΚΑΙ με τον Κακλαμάνη, ΚΑΙ με τον Αβραμόπουλο/. ΑΡΚΕΙ να ΜΗΝ τους ΠΕΙΡΑΖΕΙ την ΑΣΥΔΟΣΙΑ τους. Ο,τι άλλο θέλει ας το κάνει....