Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» καταγγέλλει την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κα Πισιμίση Ε. για διοικητική ανεπάρκεια, αδιαφορία καθώς και για αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική, αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους νοσηλευτές και τους προϊστάμενους του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα η Διευθύντρια της Ν.Υ αφού έστειλε στους προϊσταμένους των νοσηλευτικών τμημάτων εντολή να συντάσσουν τα προγράμματα εργασίας σεβόμενοι την εργατική νομοθεσία, με λεπτομερείς αναφορές στις διατάξεις της όπως 5ήμερη εργασία, μία νύχτα εβδομαδιαίως, 12ωρη ανάπαυση μεταξύ των βαρδιών, ταυτόχρονα τους ζητά να καλύπτουν όλες τις βάρδιες για την ασφαλή νοσηλεία των νοσηλευομένων, χωρίς όμως να έχει τοποθετήσει το προαπαιτούμενο προσωπικό.

Στην προσπάθειά της να συγκαλύψει την τραγική έλλειψη νοσηλευτών και τις ευθύνες της για τον ανύπαρκτο σχεδιασμό και την απουσία οποιασδήποτε διοικητικής πρόβλεψης, μετακινεί καθημερινά νοσηλευτές από κλινική σε κλινική με αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι να εξουθενώνονται και οι ασθενείς να νοσηλεύονται από νοσηλευτές χωρίς εμπειρία στο κλινικό τμήμα.

Αποκορύφωμα των παραπάνω ήταν ο εξαναγκασμός προϊσταμένων σε κυκλικό ωράριο πράγμα πρωτοφανές για τα νοσοκομεία των αναπτυγμένων και υπό ανάπτυξη χωρών.

Η συμπεριφορά της χαρακτηριζόμενη από αλαζονεία και καταχρώμενη την εξουσία που απορρέει από την θέση της, αφού πρώτα με τις εισηγήσεις της ή με την συναίνεσή της οδήγησε το νοσοκομείο στην σημερινή απελπιστική του κατάσταση, αναγκάζει τους νοσηλευτές να εγκαταλείπουν το νοσοκομείο με μετατάξεις και παραιτήσεις.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» δεν θα επιτρέψει ενέργειες κανενός είδους που σκοπό θα έχουν την υποβάθμιση ,την απαξίωση των νοσηλευτών, την τρομοκράτηση και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζομένων και την καλούμε να

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου υγείας και προσωπικά τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες απέναντι στις πρωτοφανείς και απαράδεκτες αυτές ενέργειες της Διευθύντριας της Ν.Υ. του «ΑΤΤΙΚΟΝ» κ. Πισιμίση και να δώσουν άμεσα λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο εξ αιτίας κυρίως της τραγικής έλλειψης νοσηλευτών και της διοικητικής ανεπάρκειας της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Χαϊδάρι 28/09/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: